Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az abortuszról?

Mi a véleményed az abortuszról?

Figyelt kérdés
2009. aug. 13. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
59%
nem azért hogy ne legyen hányingere..de ezért nem dönthet más..mert nem a férjének, nem az államnak, és legfőképp nem az egyháznak lesz hányingere és hormonzavara..és tudod az a baj hogy ezek miatt és még sok más miatt nem merik elvetetni a babát ha xy körülmény miatt nem akarják..nem a hányinger miatt..sok oka lehet..én csak azt mondom hogy mert az anya teste ezért az anya döntése és senkinek nem lehetne beleszólása ahogyegy szerv kivételébe sem..tudom hogy nem olyan mint egy szerv ne érts félre, de ezt akkor se döntheti el más helyette semmikor..se az állam se az erkölcs, se más anyák..ennyi
2010. ápr. 2. 00:01
 42/71 anonim ***** válasza:
74%
jah és még annyit hozzá..ha valaki el akarja vetetni az el is fogja..ha az állam vagy a férj vagy ismerősök tiltják akkor van az h titokban kuruzslóhoz megy és egy életre problámái lesznek a szakképzetlen ellátástól, de nincs más lehetősége...vagy megfolytja amikor megszülezik, mert nem akar babát..és hidd el ez néha könnyebb mint örökbeadni..szóval ezért vagyok az abortusz mellett bármelyik időpontban, úgyértem a baba fejlettségétől függetlenül, mert aki nem akarja az így vagy úgy de megoldja..és akkor már inkább engedélyezzék és szakemberrel mint egy sarlatánnal...
2010. ápr. 2. 00:04
 43/71 anonim ***** válasza:
52%

En ugy gondolom, hogy nincs joga csak azert megolni,mert nem vigyazott!!

(elozo kommetemben irtam, hogy fogmazasgatlas mellett mas dolog!! de akkor sem tennem, ha nem gyogyszerrel vedekeztunk)

Huzzon gumit a pasija ....-ra es szedje be a bogyokat.

Akkor nem kell senkit megolni.Tegyunk azert, hogy ne is legyen ha nem akarunk.

Az, hogy "mar x eve megszakitasos modszerrel vedekeztunk es csak most csuszott be a baba es elvetetem" na az szanalmas.

2010. ápr. 2. 00:40
 44/71 anonim ***** válasza:
47%
és arra nem gondolsz ha valakit megerőszakolnak?..vagy nem védekezhet, mert a vallás tiltja (mert félreértés ne essék ilyen is van...)
2010. ápr. 2. 22:40
 45/71 anonim ***** válasza:
26%
jah..és még hozzá..az első esetben (erőszak) igen van 72-órás..de mi van ha nem meri még magának se bevallani..csak ha már látszik..mert sztem ez az eset igen gyakori...
2010. ápr. 2. 22:41
 46/71 anonim ***** válasza:
29%

Mindig csak azt keresed, hogy hogyan lehet kotoszkodni.

En nem vitazok mindenki azt gondol amit akar.

Szerintem helytelen dolog, de leirtam, hogy vannak kivetelek.

Te meg arra nem gondolsz, hogy O is egy elet, egy apro pici emberke.

Nem azt mondtam, hogy amit megeroszakolnak nem vetetheti el.

Azt mondtam, hogy szerintem kegyetlen az, hogy csak azert olnek meg kisbabakat vagy magzatokat, mert nem vedeketztek megfeleloen (pl: megszakitasos modszer stb)

Irtam, hogy a gyogyszer stb nem ide tartozik.Arrol nem tehet senki ha az ovszer kilyukad stb.

De ha valaki csak azert oli meg a gyereket, mert felelotlen az megbocsajthatatlan.

NEKEM!!

Mas mashogy gy gondolja.

Ez volt az utolso hozzaszolasom, mert Te csak vitatkozni karsz.

Nalam nem talaltal celba.

Koszonom a lehetoseget, de nem elek vele.

2010. ápr. 3. 14:09
 47/71 anonim ***** válasza:
56%
Szerinted aki ilyen felelőtlen annál milyen élete lenne a gyereknek?
2010. ápr. 3. 16:41
 48/71 anonim ***** válasza:
47%

nem, nem vitatkozni akartam, csak úgy látom nem értetted, érted meg amit igazából mondani akartam. (csak anyi h az nem pici élet..akkor lenne pici élet ha nem az anya testében lenne hanem sajátjában)

de mind1 én sem akarok vitázni...

2010. ápr. 4. 00:19
 49/71 anonim válasza:
78%

2gyermekes anya vagyok,emellett most még ismét állapotos is 5.hónapban.Két kislányom van,akiket imádok.Nem élünk nagy lábon,sőőőt,de éhen sem halunk,és szeretjük egymást.

Egy éve volt abortuszom,és semmiféle gondot nem okozott,hiszen nehezen élünk meg, tudtam,nem jöhet még egy baba, pokol lenne az élete,életünk.Bárki bármit mondjon is,a pénz igenis boldogít,vagy nyomorba dönt...5 hónapja ismét állapotos lettem,védekezés mellett, de sajnos kiderült, elavult a fogamzásgátlóm amit szedtem..na gondoltam sorry,nekem erre futja:(

Amikor 5.nap késett a menstruációm,már tudtam,éreztem,hogy baj van,és lám milyen "meglepő" a teszt pozitív is lett.Csak zokogni tudtam 3napig,és átkoztam még a világot is,mert felőlem 10 gyerekem is születhetne,ha tudnám,fel tudom őket nevelni úgy,hogy mindig van kajájuk,ruhájuk,gyógyszerük,iskolára,óvodára pénz,és nem csupasz fenékkel szállnak ki majd a családi fészekből.Erre meg nem elég a gyes,hogy én csak szülés után otthon üljek:(

Millióan írják,pfúúúj,milyen ocsmány dolog az abortusz,undorító aki ilyet tesz....szánalmasak mind!!!

Mert rendben,tegyük fel,és lám igaz is, nem volt annyi pénzem,hogy abortuszra menjek,itt vagyok két gyerekkel,és 5hónapos terhesen,úúúúúúúúúúgy,hogy éhezem,és hányok naponta akár 10-szer is.Ja ez már senkit nem érdekel,csak az,hogy undorító az abortusz...Nekem meg az undorító,hogy állapotosan éhezem....mert nem ehetem azt amit kívánok,hiszen drága, ami meg olcsó és vacak attól hányok sajnos,ami még rosszabb...Amikor valakinek azt írjátok,ne vetesd el,kegyetlen dolog, néha gondoljatok arra is,neki milyen kegyetlen,ha mégsem tudja elvetetni...ne ítélj,hogy ne ítéltess!!

Mert azzal sokat foglalkozunk,milyen fájdalmas lehet egy 7hetes kis kezdemény elvetetése, de azzal senki nem foglalkozik,milyen vacak,ha ez nem történik meg,és az ember épp az anyagiak miatt szenved..Arra sokan kinyitják a szájukat,hogy abortusz,de én itt lófrálok 5hónapos terhesen,örökké éhesen,és azt még senki nem kérdezte meg,mi a bankszámlaszámod,hogy utalhassak rá pénzt,orvosra, ételre...Na ezen kéretik elgondolkodni.

Arról nem beszélve,hogy állapotos nőket sehol sem akarnak alkalmazni, SEHOL!!Ha lehet így fogalmazni,akkor én a legrosszabb terhes nő vagyok a világon,mert jelen állapotomban csak azt bírom megenni,amit kívánok,ellenkező esetben hányás van....a magzatra sem jó ez...Most 5.hónapban már sikeresen beletörődtem,hogy kezdhetek mindent előről,és még több felé kell osztani azt,amiből amúgy is kevés van...a két imádnivaló lányom még többször hallja majd,hogy "sajnos nincs rá pénz kicsim,pedig boldogan megvenném neked"...mert jön ismét a pelenkavásárlás,tápszer,gyógyszerek,ruhák,melyeket a pici havonta nő ki,és emellet a két nagyobb sem érezheti,hogy ők "kevesebbet érnek".

Természetesen amikor világra jön,ugyanúgy imádni,szeretni,óvni fogom,mert Nő vagyok,Anya,ösztönökkel..... de nem hinném,hogy ódákat zenghetnék a boldogságról...elvégre válság van...a párom is alig keres pénzt,és albérletben élünk....méghogy a pénz nem boldogít....csak az!!!!!

Ha nem így állnánk,én volnék a Föld legboldogabb édesanyája..de így....sokszor éhezem, sírok,remegek a "mi lesz" kérdéstől,imádom a családom, és közben mindenki tudja...a család összes tagja,hogy olykor a szeretet is kevés...mert szeretetből nem élünk meg....

Zárógondolatként azt írnám,igenis ha valaki kicsit is bizonytalan,menjen abortuszra,ha teheti,aki menne de nem tud,annak kitartást kívánok,erőt! Aki ítélkezik,kapja be.....

Olyan világban élünk,ahol nagy a szegénység...a burgonya régen éhező embereket mentett meg, ma alig van pénz, hogy krumplit vegyünk, mert olyan "drága" lett...

Egy családnak pedig ahol gyerek van, kell a zöldség,hús,sajtok,tejtermék,joghurt,tészta,stb......változatosan,hogy ne vitaminhiányos legyen a család,mert nem spórolunk ám,hanem ennek következményeképp vitaminpótlás,és gyógyszerek kellenek,ha hiányzik....

Egy édesanya,aki imádja a gyerekeit, általában a gyerekeket, de szegény...és őszinte,mely tudom,nem kifizetődő ma már:)

2010. ápr. 7. 14:52
 50/71 anonim válasza:
13%
Az abortuszt be kellene TILTANI!!!
2010. ápr. 11. 12:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!