Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az abortuszról?

Mi a véleményed az abortuszról?

Figyelt kérdés
2009. aug. 13. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
77%

Hát nincs gyerekem, és mindent megteszem védekezés terén (gumi+gyógyszer). Lehet hogy ott minden ilyen modern, de itt sajnos van olyan, hogy valami fogamzásgátló mellett lesz terhes. Számatalan kérdés van itt is ilyen témában. Nézd meg őket! Arról nem én tehetek, hogy nem Angliában lakom, pedig szivesen tenném, és arról sem én, hogy itthon ez még nem működik.

De már megbocsásson mindenki, de jogom van eldönteni, hogy az én testemet ki bérli ki! Ha én ezt akartam akkor nem probléma, de ha nem és nem voltam felelőtlen akkor probléma. Hiszen pont azért védekeztem mert nem akarok gyereket, és ha nem akarok gyereket, akkor szülni sem akarok másnak. Képzeld pont nemrég hallottam olyat, hogy valakinek kiszakadt a gumi mert kifogták azt a nem tudom hány % gyári hibásat. Elmentem 72 órás tablettáért és bevette, vérzett és...-terhes maradt. Na gondolom ez az ember is rettentően felelőtlen volt. Legalább annyira mint aki 12 évesen részegen baszcsizik. Az utóbbi megérdemli a büntetést, de nehogymár a gyerek legyen a büntetés! Pont azon az oldalon írják, hogy milyenek lesznek azok a gyerekek akiket megszültek és örökbeadtak! "és az elvetettségük mellett – az akaratosság, erőszakosság, öntörvényűség a legjellemzőbb rájuk." Gondolom marhara élvezik, hogy ilyenek lehetnek...

Na mindegy én nem pártolom az abortuszt, főleg nem ahogy előrehalad a terhesség.

DE, elszomorítónak tartom egyes emberek elvakultságát. Egyrészt, ha az emberiónak van joga élni, az anyának meg van joga nem akarni, akkor miért evidens, hogy az embrió joga előbbrevaló?

Sokszor pont annak lesz rossz akit védenek. Mert ha bele is hal mindenki, akkor is meg kell szülni, elvetetni nem szabad! Akkor is szülje meg a nő ha van már 10 gyereke, alkoholista, és a férja meg drogfüggő! Azértis!

De aki felelőtlen és úgy lesz terhes annak a gyereke biztos nem fogja jól érezni magaát, hogy ő most egy büntetés az anyjának aki szintén gyerek. Mert mint a fönti idézet is mutatja, hiába adja örökbe, ez "benne marad" a gyerekben. Hogy őt nem akarták. Pedig mindenkinek joga van nem akarni, ez nem rosszaság.

Ha pedig valaki felelős volt és pont beleesett abba bizonyos százalékba (mert mindt tudjuk 100%-os módszer nincs!- azt meg nem lehet mondani, hogy te inkább ne élj nemi életet, mert ha véletlenül beleeshetsz az 1%-ba a tabi mellett akkor elveteted és azt nem szabad.) akkor joga van nem akarni. Nem tudom miért kell utálkozni, én csak a véleményem mondtam, sose volt abortuszom, nem szexeltem-buliztam 13 évesen, és mindent megteszek, hogy ne is legyen.

Még egy érdekes dolog. Itt engem bántotok. De ha ideírok, hogy 13 éves vagyok, teherbe estem, elvettem, kivagyok, akkor mindenki ajnározna, nyugtatgatna, elnézné. Sok ilyen kérdés van itt is. Tehát csak addig nagy a szátok amíg "elméletben" van a dolog.

2009. szept. 16. 18:28
 22/71 anonim ***** válasza:
57%

Ha szeretnel kulfoldon elni az egyszeruen megoldhato.Engem sem a golya pottyantott ide....nekem otthon is ez volt a velemenyem az abortuszrol.Nem vagyok tul idos sem, mert a huszas eveim elejen jarok.

De felhaborit amiket itt olvasok ez csak is ezert reagaltam.Mindenki ugy beszel errol a temarol, mint hogy Te is lattad a moziban az xy filmet?

Mindamellett nyilvan nem arrol van szo, hogy valaki elveteti a beteg babajat (esemeny utaninal is terhes marad vagy gygyszer mellett..)

Vagy ha az O eletet veszelyezteti a terhesseg.Hanem pont azok ellen lazadok, akik ugy gondoljak, hogy ez elfogadott mindennapos dolog.Meg az a fo bajuk, hogy meg nem mehetnek strandra, mert nem telt le az az ido amit a doki mondott neki...

Egyebkent is 13 evesen mit keres valaki egy buliban foleg berugva.

17 evesen mehettem eloszor discoba es jottek elem a szuleim a megbeszelt idoben.

Mint irtam nem vagyok tul oreg meg es tudom azert, hogy mi megy otthon a bulikban.22-25 evesen mar ki vagy nezve, mert hu de oreg az a csaj.

Nem tudok egy 13 eveset sem sajnalni aki megdugatta magat es terhes lett....azt sem tudja ki az apja.

Mindenki azt mondja, hogy igen a romak...de sajnos mar nem csak ok csinaljak.Mutatjak a "peldat" es mindenki azt hiszi, hogy az normalis.

Ez nem normalis.Eleg sok olyat lehet hallani, hogy kicsuszott az idobol, de egy kis plusz penzert megcsinaltak neki az abortuszt.

De a 22 het elott nem is probaljak megmenteni a babakat akinel beindul a szules.Konyoroghetsz es fizethetsz Te barmannyit.Olvassatok utanna a neten.Itt tortent angliaban...a baba 2 oran keresztul egyedul lelegzett es eros volt a szivverese, de nem tettek semmit :S pedig az anyukaja sirva konyorgott.Nem az elso gyermeket vesztette el.

2009. szept. 17. 15:04
 23/71 anonim ***** válasza:
77%
Ne aggódj rajta vagyok az ügyön (tanulok), hogy ne kelljen feltétlenül itt maradnom... :D
2009. szept. 17. 15:46
 24/71 anonim ***** válasza:
63%
Sok sikert hozza!!Csak keszulj fel arra, hogy kulfoldon barkiben megbizhatsz aki nem magyar :S Sajnos nem egyedul vagyok ezzel a tapasztalattal.De tenyleg sok sikert hozza.
2009. szept. 17. 17:44
 25/71 anonim ***** válasza:
51%
Hát azért én nem mondanám,hogy a romák mutatják a példát!Mára már elég ok magyar lányka is átesett legalább 1 abortuszon!És ez nem példa!Ha valaki hülye,nem példát követ,hanem a saját agyalágyult fejét!!!!És sok roma még ha 15 évesen is de megtartja a gyermekét!3 osztálytársam is átesett abortuszon,az egyik kőgazdag nagyképű majom,a máik kettő sem "kutya" ilyen szempontból!12. osztály végére ők 3-man összesen 7 abortuszon estek át!
2009. szept. 17. 18:28
 26/71 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó vagyok!Még annyit,hogy az abortuszon átesett nők nagyobb esélyjel kapnak mellrákot!
2009. szept. 17. 18:31
 27/71 anonim ***** válasza:
82%

Nem biztos hogy egy babának az az érdeke hogy megszülessen, és az sem biztos, hogy az anyának érdeke elvetetni. Ez nagyon komoly döntés! Érdemes jól átgondolni minden apró részletét. Nekem egy hónapja volt, mert nem lett volna lehetőségem felnevelni. Egy baba mellé apa kell és egy biztos háttér. Nem szülhettem volna csak úgy bele a vakvilágba.

De azt megfogadtam, hogy még egyszer nem tenném meg.

2009. nov. 29. 18:05
 28/71 anonim ***** válasza:
67%
Sztem aki teherbeesik és nem tudja vállalni,inkább vetesse el.Nincs sok értelme megszülni,leadni intézetbe,majd évek múlva feltünik egy fiatal lány vagy fiú és számon kéri miért nem maradhatott a vér szerinti anyjánál.
2009. nov. 30. 14:54
 29/71 anonim ***** válasza:
74%

hm, nagyon érdekes hozzászólásokat olvastam...

Nekem volt abortuszom, még pár éve, fiatal voltam, az "apával" nem voltam stabil kapcsolatban, fel se merült hogy megtartsam. Egyáltalán semmiféle "anyai ösztön" nem jelentkezett nálam, és egy percig se bántam meg. Ehiszem hogy aki nagyon akar gyereket, de nem jön neki össze az vérben forgó szemekkel fúj azokra akik azt a döntést hozzák hogy nekik nem kell, de nem hiszem hogy más hibája lenne amiért ők nem tudnak teherbe esni...

Az is durva hogy egyesek (felnőtt emberek) milyen eszméletlenül érzelgősen állnak ehez a kérdéshez. Egy gyerek hatalmas felelősség, és ha valaki nem akarja (teljesen mindegy hogy miért) akkor neki is és a leendő gyereknek is az a legjobb ha nem tartja meg. A gyerek nem él meg szeretetből...De a legtöbb nőnél aki az abortusz mellett dönt, még a szeretet sincs meg. Hallottam olyan nőről aki szülői, meg baráti unszolásra végül megtartotta a gyereket, anyagi feltételek biztosítva voltak, de mit se ért az egész...Sose alakultak ki nála az anyai ösztönök, mivel eleve nem akarta a babát. A gyereknek mindenféle viselkedészavarai lettek, pszichológushoz kellett járatni. Hiába kapott meg mindent, az anyja nem tudta teljes szívvel szeretni, és meg is lett az eredménye...Hát még ha az anyagi feltételek sincsenek biztosítva!

Amúgy a 12 hetet nem hasraütésszerűen találták ki...A 12. hét előtt még nem fejlődik ki rendesen a gerinccsatorna, tehát az embrió nincs tudatánál és nem is érez semmit. Azok a képek amik az interneten keringenek, többségük jóval több mint 12 hetes magzatról készült, akiket valószínűleg sulyos egészségügyi okok miatt kellett elvetetni, ez pedig már kegyeletsértés...

És ami fontos: nem csak részegen, házibuliban lehet akarat ellenére teherbe esni, hanem gyógyszer mellett is akár. Nincs 100%os fogamzásgátló módszer. Amikor nekem volt a terhességmegszakításom, nekem gumi mellett sikerült, a mellettem fekvő lánynak precíz gyógyszerszedés mellett...Szóval ennyit erről.

Egy másik kérdésben az apa szerepéről is szó esett, illetve inkább szidták azokat a férfiakat, akik nem vállalták a gyereket. Én teljesen egyet értek velük!! Nekik is ugyanolyan joguk van eldönteni hogy akarnak-e apák lenni vagy sem. Szerintem ez egyáltalán nem szemétség, vagy gyűlöletre való ok, hanem ugyanolyan jog, mint a nőknek, hogy kívánnak-e anyák lenni.

2010. jan. 18. 09:28
 30/71 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem az aki szexuális életet él,az egyben vállalja azt is hogy teherbe eshet,hiszen nincs 100%-os védekezési mód ahogy ezt már sokan leírták!

Szóval ezek utána akkor vállalja a babát is!

Az abortusz gyilkosság!

2010. febr. 1. 21:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!