Megtartanátok a gyereket, ha meglennének az anyagiak, de nem készültetek fel erre?
Múlthéten mutatott pozitívat a teszt, de ledöbbent mindenki, mert gyógyszert szedtem, az orvos szerint akkor történhetett, mikor elkaptam egy vírusos betegséget és arra kaptam egy gyógyszert, aminek elvileg egy másik orvos szerint semmit nem kellett volna befolyásolnia. Nagyon nem akartam és azóta nem akarok senkivel beszélni, egyszerűen magamba fordultam, hogy átgondoljam a továbbiakat. Az én szüleim egyáltalán nem örültek, de anyu szerint az abortuszt felejtsem el. A barátom meglepődött, de ő sem akar hallani arról, hogy elvetessem, szerinte ő már erre érett. Az ő szülei pedig egyenesen ragaszkodnak ahhoz, hogy megtartsuk, mert vidékiek, fontos nekik a család stb. Én meg szörnyen dühös vagyok, hogy ez megtörtént. Ott van egyrészt az, hogy van lakás, van munka, de még tanulok, van vissza egy évem a mesterdiplomából. A barátom már dolgozik rendesen, de elég szabados az életmódja. Másrészt pedig hogy lelkiekben nekem még kéne ehhez legalább 6-8 év. Félek a műtéttől, meg mi van, ha mégis képes lennénk neki jó életet nyújtani. De túl gyorsan és váratlanul jött ez az egész, egyszerűen nincs kedvem beszélgetni senkivel, mert nem tudom nyugodtan átgondolni a dolgokat. Más örülne, ha összejönne, de én meg ezt nem így terveztem és még mindig nem hiszem el, hogy velem történt meg pont.
Akik hasonló helyzetben voltak, hogy 20-22 évesen lettek terhesek, mit tettek? Érdekelne bárki tapasztalata, mert ez egy nagyon nehéz időszak.
22/L
Ezt csak te döntheted el. Ha a karriered fontosabb, akkor később is találsz okot arra, hogy ne szülj gyereket.
Én 20 évesen szültem az elsőt, és mellette tanultam is, és nem bántam meg. Igaz, hogy nem kényeztettem el őket és elfogadtam, ha kellett anyukám és anyósom segítségét is.
Ilyen kérdéseknél mindig mindenkit lepontoznak, aki nem azt írja, hogy a "kicsi édes pocaklakó" így, meg az "apró manócska a pici pofikájával" úgy...
Hacsak kis megértés-szikrát is mer valaki mutatni a másik oldal felé, az akasztani való ember, a pontozók szemében legalábbis. Nem kell törődni az ilyen elvakult, fanatikus és korlátolt emberekkel. Tele van velük sajnos a fórum.
Nagyon nehéz kérdés. Nincs is rá jó válasz. Ha a saját szüleid besegítenek és tényleg hatékonyan, hogy tudjál tanulni akkor tartsd meg, hátha elrontják a műtétet. Ha csak a barátod szüli vannak hát az elég bizonytalan.Én annak idején nem tartottam volna meg, bár 22 évesen olyan partnerem volt akitől nem akartam volna gyereket. Ma másképpen gondolom, látva a saját gyerekemet és azt is hogy létezik orvosi műhiba is.
Egyáltalán egészséges a magzat?
Minden okkal történik!
Isten/sors/élet vagy nevezd aminek akarod nem azt adja amit szeretnél hanem amire szükséged van!és nagy igazság van benne!
23éves vagyok idén született a kislányom(5,5hós) mikor terhes lettem még 22voltam.
Mi nem terveztük a babát,de úgy voltunk vele ha jön hozzánk örömmel fogadjuk!én mindig is abortusz ellenes voltam, de ezt a döntést Neked kell meghoznod!
Ülj le,pár napig ha tudsz kapcsolj ki!figyelj a belső hangodra,a gondolataidra és minden zavaró tényezőt zárj ki!ne menjen a tv,ne menjen a rádió csak magadra figyelj!csakis befelé,higgadj le!nyugodt tiszta fejjel lehet csak jó döntést hozni!
Ha tervezed a babát, ha nem, erre igazán "felkészülni" nem lehet!
A suli is menni fog ne aggódj!Ha fejben összeszeded magad hidd el mindent meg tudsz oldani!Bízz magadban!
Életem legjobb,legszebb "dolgának" tartom hogy édesanya lettem!és bár nem könnyű,de minden áldozatot megér!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!