Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiábrándultam a páromból ezek...

Kiábrándultam a páromból ezek miatt?

Figyelt kérdés

Jó pár kérdés merült itt fel, hogy fontosak-e az anyagiak a kapcsolatban.

Három éve ismerek egy férfit, másfél éve fordult komolyabbra a kapcsolatunk. 220 km-re lakunk egymástól, az én időbeosztásom kötetlen, az övé nem.

Több mint 10 éve elvált, azóta albérletben lakik, amit vagy tud fizetni, vagy sem, de inkább nem. Folyamatosan bűvészkedik a számlákkal, azt fizeti be, ami a legsürgősebb. Valahogy egyáltalán nem idegesítik az e- világi élet dolgai.

Dolgozik, de egyáltalán nincs gyakorlati érzéke, nem vágyik többre, elvan a langyos vízben, pedig okos, művelt, mégis fizikai munkával keresi hosszú évek óta a kenyerét, ami nem is lenne baj, ha megélne belőle. Semmi ambíció nincs benne az előre lépéshez.

Ritkán találkozunk, mert neki többnyire nincs pénze ide utazni, én pedig nem akarom ezt teljes egészében felvállalni.

Valami hihetetlen módon bízik a jövőben, amiben én már egyre kevésbé. Olyan, mintha nem ebben a világban élne. Az a szlogenje, hogy majd megoldódnak a dolgok, lesz még jobb is, közben nyugodtan elvan a könyveivel és azzal a munkával, amiből képtelenség megélni hosszabb távon.

Jólelkű, kedves, de egyre kevésbé tudom elfogadni, hogy nem lép, csak bízik, bár fogalmam sincs, hogy miben. Az első felindulás után mindent ráhagy és folytatódnak a dolgok a megszokott mederben. Szeretem még, de már nem vagyok képes bízni abban, hogy tesz is valamit a közös életünkért. Belefáradtam.

Így, hogy férfiként hosszabb távon sem képes előteremteni a változtatáshoz szükséges pénzt, hogy ehhez semmi gyakorlati érzéke, hogy nincs benne egy egészséges becsvágy, teljesen kiábrándító számomra.

Rosszul látom a dolgokat ?

2012. szept. 19. 10:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%
Tehát most az a problémád magyarul hogy csóró a férfi.
2012. szept. 19. 10:57
 2/20 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem akkor Ti nem illetek össze. Felesleges így húznod tovább az idődet és a kapcsolatot is. Keress a magad környezetében olyat, aki megfelel neked. Amúgy jólelkű, kedves, művelt embert, akihez vonzódsz is nem lesz könnnyű találnod, de nem lehetetlen. Én irigylem a pasidat, de komolyan. Bár mások is ilyen tartással, bizakodóan és jókedvűen viselnék a "nyomort", úgy, hogy nem alkoholisták, drogosak és még sorolhatnám. A te párod inkább a könyveiben leli örömét, ami nem mindennapi. És az sem, hogy nem szégyenli a fizikai munkát. Neki is jobb lesz másik pár, aki jobban megbecsüli, mint Te. Minden jót!
2012. szept. 19. 10:58
 3/20 A kérdező kommentje:

Nem az a bajom, hogy csóró, mivel van elég pénzem a megélhetésemhez. Inkább az, hogy teljesen bizonytalan a jövőnk és ez már így megy egy ideje.

5 év múlva is ezt fogja mondogatni, hogy majd lesz valahogy ? Hogyan lehet erre építeni ?

2012. szept. 19. 11:02
 4/20 anonim ***** válasza:
47%
Első jól mondja, sikerült egész oldalban taglalni, hogy az a bajod hogy szegény a pasid.
 5/20 nevem-senki ***** válasza:
48%
Egyetértek a második válaszoló véleményével.
 6/20 nevem-senki ***** válasza:
81%
Zárd le a kapcsolatot, keress mást!
2012. szept. 19. 11:04
 7/20 anonim ***** válasza:
76%

5 év múlva is ezt fogja mondogatni.Nekem a szüleim ilyenek én meg közben idegbajt kapok tőlük és néha legszívesebben kötném a csomót a kötélre.Ilyen emberrel nem érdemes kezdeni,mert ha valakinek nincsenek ambíció és semmi motivációja sincs mellette,akkor az már azt jelenti,hogy a saját sorsa sem érdekli,nem hogy másé.Hosszútávon biztos vagyok benne,hogy kikészülnél tőle és meg is gyűlölnéd.De hozzáteszem ezt úgy mondom,hogy nem ismerek minden részletet.

Amúgy szabad kérdeznem,hogy mi a foglalkozása és mi a végzettsége?Az is elképzelhető,hogy szeretne változtatni csak nem hangoztatja,mert nem jön össze neki.

21/F

2012. szept. 19. 11:11
 8/20 A kérdező kommentje:

2-esnek.

Valószínűleg igazad van, nem illünk egymáshoz. Számomra fontos, hogy egy férfi akarjon tovább lépni az életben, tegyen érte, mozduljon. Ha látnám ezt, minden bizonnyal fel sem tettem volna ezt a kérdést.

2012. szept. 19. 11:11
 9/20 A kérdező kommentje:

7-esnek !

Gimnáziumi érettségije van és szobafestőként dolgozik. Nagyon ügyes és lelkiismeretes a szakmájában, de nem vágyik többre, vagy nincs elég ereje, hogy tovább lépjen.

Eszméletlenül művelt, sokrétű, több nyelven beszél....és még sorolhatnám. Becsülöm érte, de félek vele a közös jövőtől.

2012. szept. 19. 11:15
 10/20 anonim ***** válasza:
92%
Tökéletesen megértelek, kérdező. Én olyan ember vagyok, aki küzd, amíg remény van. Nem tudnék egy olyannal együtt élni, akinek semmi ambíciója nincs, hogy változtasson, csak "elvan a langyos vízben". Egyáltalán nem zavar az, ha valaki szegény. De az zavar, ha nem hajlandó tenni a saját sorsának javulásáért. Nem szabad ilyen könnyen kiadni a kezeink közül az irányítást az életünk felett. Ez nálam elvi kérdés. Hiszek abban, hogy akinek vannak tervei az életben és tud küzdeni értük, annak jobbra fordul az élete. De aki csak várja, hogy majd a kormány megoldja a gondjait, nyer a lottón vagy egyéb isteni beavatkozásban reménykedik, az nem nagyon fog előbbre jutni. Nálam ez ok lenne a szakításra. Tudom, most le fogtok pontozni, de leírtam a véleménymet.
2012. szept. 19. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!