Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiábrándultam a páromból ezek...

Kiábrándultam a páromból ezek miatt?

Figyelt kérdés

Jó pár kérdés merült itt fel, hogy fontosak-e az anyagiak a kapcsolatban.

Három éve ismerek egy férfit, másfél éve fordult komolyabbra a kapcsolatunk. 220 km-re lakunk egymástól, az én időbeosztásom kötetlen, az övé nem.

Több mint 10 éve elvált, azóta albérletben lakik, amit vagy tud fizetni, vagy sem, de inkább nem. Folyamatosan bűvészkedik a számlákkal, azt fizeti be, ami a legsürgősebb. Valahogy egyáltalán nem idegesítik az e- világi élet dolgai.

Dolgozik, de egyáltalán nincs gyakorlati érzéke, nem vágyik többre, elvan a langyos vízben, pedig okos, művelt, mégis fizikai munkával keresi hosszú évek óta a kenyerét, ami nem is lenne baj, ha megélne belőle. Semmi ambíció nincs benne az előre lépéshez.

Ritkán találkozunk, mert neki többnyire nincs pénze ide utazni, én pedig nem akarom ezt teljes egészében felvállalni.

Valami hihetetlen módon bízik a jövőben, amiben én már egyre kevésbé. Olyan, mintha nem ebben a világban élne. Az a szlogenje, hogy majd megoldódnak a dolgok, lesz még jobb is, közben nyugodtan elvan a könyveivel és azzal a munkával, amiből képtelenség megélni hosszabb távon.

Jólelkű, kedves, de egyre kevésbé tudom elfogadni, hogy nem lép, csak bízik, bár fogalmam sincs, hogy miben. Az első felindulás után mindent ráhagy és folytatódnak a dolgok a megszokott mederben. Szeretem még, de már nem vagyok képes bízni abban, hogy tesz is valamit a közös életünkért. Belefáradtam.

Így, hogy férfiként hosszabb távon sem képes előteremteni a változtatáshoz szükséges pénzt, hogy ehhez semmi gyakorlati érzéke, hogy nincs benne egy egészséges becsvágy, teljesen kiábrándító számomra.

Rosszul látom a dolgokat ?

2012. szept. 19. 10:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem itt nem az a probléma hogy csóró hanem hogy nem tesz semmit azért hogy jobban megéljen. Nem törekvő nem küzd ezek szerintem se olyan vonzóak
2012. szept. 19. 11:18
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

Miért baj az, ha kielégiti az élete és a munkája?! Nem mindenkinek kell 6 diploma meg vezetoi pozícioba kerulni. Ez a mai világban betegség, hogy mindenki "vezetni" akar, de mi lesz a kétkezu munkával? Azt ki fogja elvégezni?

Egyébként nem csak neki kell mindent egyedul eloteremteni. Holvagy ebben te? Mit segítesz te neki? Ha osszekoltoztok (te esetedben felejtsd el) konnyebb minden. Tudjuk segíteni a másikat. Mi a párommal (már a férjem) csoroként koltoztunk ossze, joformán nem volt semmink. Hitelre vettuk a házunkat. Minden egyes dolgot ketten csináltunk, ketten ujítottunk. Egy kapcsolat 2 emberrol szol.

2012. szept. 19. 11:29
 13/20 A kérdező kommentje:

Szerintem félreértetek. Egyszerűen azzal van bajom, hogy nem látom benne az igyekezetet, az akarást. Mégis meddig utazgassunk még egymáshoz, de főleg én hozzá, mert ő nem igazán tud ide utazni anyagi okok miatt ?

Természetesen segítek neki, mint ahogy meg is tettem és teszem, amikor nála vagyok. De hadd ne tartsam már el anyagilag a végtelenségig, amikor azt látom, hogy jól elvan a saját kis világában. Én semmilyen szinten nem számíthatok rá anyagilag, még abban sem, hogy akar és tesz a jövőnkért.

2012. szept. 19. 11:37
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
Bocs, de egy érettségivel mit vársz tőle? Legyen agysebész holnaptól?! A szobafestői munka pont az érettségizettek állása, hiszen ma már nincs szakmunkásképző, tehát az érettségi már kb. az alap, ha valaki normális életet akar valamilyen szakmunkásként. (8 általánossal már tényleg csak maltert hordani lehet.)
2012. szept. 19. 11:55
 15/20 anonim ***** válasza:
77%
Én is ezt akartam kérdezni, amit az előttem író! Egy érettségivel milyen munkát végezne? Csak fizikait. Irodai munkát több nyelvet beszélő több diplomások végeznek. Diplomások az árufeltöltők meg újságkihordók, akkor az érettségizettnek a festőség egész jó. Neked milyen végzettséged van?
2012. szept. 19. 13:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok:Szerintem ezt beszéld meg vele és ha előhozakodsz azzal,hogy félsz a közös jövőtől az általad felsorolt okok miatt akkor lehet,hogy magába néz és elkezd igyekezni.Lehet,hogy csak hozzászokott a helyzetéhez és csak egy lökés kell neki ahhoz,hogy kizökkenjen és megváltozzon.Csak olyan stílusban mond neki,hogy nehogy megsértődjön és mindenképpen mond meg neki,hogy szereted.Ha van esze változtat vagy legalábbis megpróbál,ha nincs akkor nem érdemel meg téged.De hozzáteszem,hogy örülhet,hogy van munkája és ha anyagilag ilyen helyzetben van akkor a főiskola gondolom nem jöhet neki szóba.Szóval nem tudom,hogy mit kezdhet.
2012. szept. 19. 14:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ugy erted a jovot, h osszekoltozes, kesobb majd csalad, es h fog teged tamogatni, ha sajat magat sem tudja tamogatni.

Masik oldalrol, irtad h 10 eve elvalt, lehet h nagyot csalodott, mind amellett szerintem onbizalom hianyos, maga sem hiszi el h tobbre lenne kepes, igy nem is tudja ambicionalni magat. az h azt mondja lesz majd meg jobb is, az a nyugodtsagat tukrozi, vhogy igaza van minek stresszeljen attol nem lesz jobb a helyzete max idegbeteg lesz.

Szerintem ulj le vele beszelni, probald megerteni a multjat, h miert is valt el. Lehet h az elozo felesegenek pont ugyanaz volt a problemaja mint neked. De az is lehet h hatalmasat csalodott, es elvesztette a hitet sajat magaban. Ha igy van, akkor neked kell felepitened az onbizalmat, h ujra bizzon sajat magaban. Ez nem konnyu. Az h erettsegivel szobafestokent dolgozik, en ebben nem latok semmi kulonoset, ma mar egy erettsegi nem nagy szam. Egy ferfi nem mehet adminisztratornak, az noi melo, oda jol johet a nyelvtudas. Titkarno ma mar egyre kevesbe van, hiszen a felso vezetok megoldjak maguk a dolgokat, koszonheto a mai technologianak. Mondjuk szobafestosggel csak az a baj, h idoszakos melo, meg h sokan megcsinaljak maguk, tehat igen igy onmagaban nehez megelni.

Ugyanakkor nem dohanyzik, nem drogozik, nem alkoholizal. Nezd en felso vezetokent dolgozok, osszejarunk felso vezetokkel uzleti vacsi stb stb, csalados emberkek, tobbnyire ferfiak, hisz az iparag maga ferfi dominans ahol dolgozok, es az alkohol mennyiseg amennyit megisznak nem ragoznam, igy jon le a stressz amin keresztul mennek, kozben kollega akinek gyerekei vannak, feleseg otthon, osszemelegszik a kolleginaval akinek gyerekei vannak, ferje otthon, mikzoben ok uzleti vacsin vannak, "dolgoznak". A kis folrtoles es folytatasa munkahelyen folytatodik... Igen egy ilyen ferfi motivalt, ambiciozus, atgazol masokon a melohelyen h tobbet kapjon, h jobban ervenyesuljon, de emberileg egy nulla. Te tenyleg ilyen pasik utan vagysz?

Parom maganiskolaban tanit, gazdag szulok csemeteit, ferjek magasan vegzett sikeres uzletemberek, koktel partin a feleseg kulon csacsog mas felesegekkel, mikozben ferjuk a terem masik vegen diskuralnak. Minden csak felszines. Hat nem tudom... En a helyedben orulnek egy szereny pasinak aki karos szenvedelytol mentes, es dolgoznek az onbizalman. En akaratlanul csoppentem bele ebbe a kornyezetbe, un csendes szemleloje vagyok, de nem igazan tetszik nekem ez a vilag.

2012. szept. 19. 17:23
 18/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, kivétel nélkül mindegyiken elgondolkodom.
2012. szept. 19. 18:12
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Ne legyél benne olyan biztos, hogy nem vágyna többre.

Az is lehet, hogy már beletörődött ebbe az életmódba. Napról napra él hozzáteszem mint sokan másik itt Mo.-n!!

Írod, hogy van egy Gimnáziumi érettségije..., hát nem megy vele sokra, gondolkozz el azon, hogy két diplomával nyelvtudással a Burger Kingben dolgoznak!

Mondd el neki is, hogy szeretnéd hogy változtasson kicsit az életén. Ha akar és persze tud is akkor lép, ha nem meg akkor jó így neki.

Amúgy van pár szóba festő ismerősöm, akik külföldre járnak ki dolgozni. Elég jól keresnek. Ha tetszene neki és ügyesen dolgozik akkor szerintem simán belevághat!

2012. szept. 19. 19:37
 20/20 anonim válasza:

Mi lett veletek Kérdező, együtt maradtatok? :)

Amúgy én is úgy gondolom, hogy örülni kell annak, ha jólelkű őszinte nem ivós-dohányzós férfit talál egy nő, mert ritka! És az ún. ambíciózus férfi sokszor nárcisztikus, vagyis legfeljebb érdekből kedves, és csak saját maga érdekli…és anyagias. De lehet, hogy van olyan nő is akinek pont az ilyen jön be, nem tudom. A felsővezetőként dolgozó válaszoló nagyon elgondoltatott engem is! Én vele értek egyet.

2014. aug. 29. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!