Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok ilyen anyagiakra...

Vállalnátok ilyen anyagiakra 3-dik babát?

Figyelt kérdés
Csekkek-hitel kifizetése után marad 140 ezer ft. Szerintetek?
2012. aug. 17. 09:16
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
*én kis családom,elnézést elgépeltem fáradt vagyok
2012. aug. 17. 19:15
 32/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves 3 lányos! Ne ítélkezz, hogy ne ítéltessél! Ez egy hasznos mondat, hidd el!

Viszont az a helyzet,hogy nem pénzbeosztási tanácsot kértem, azzal nem érzem, hogy baj lenne. Csak egy egyszerű kérdésem volt, amire úgy látom sokmindenki más tudott mindennemű kioktató válasz nélkül írni.

Én elhiszem, hogy te nagyon ügyes vagy és nagyon jól zsonglőrködsz a pénzzel. De hidd el nem vagy egyedi eset. Mindettől független azt mondom ügyesen csinálod. Viszont elhiheted nem biztos, hogy más nem...

Mások vagyunk, más lehetőségekkel, más gondokkal.

De azért csak, hogy tudd, miért nem ítélkezünk egy idegen emberről előre, ismeretlenül, pláne ha nem is kérdezte az az idegen:

Nem, egyáltalán nem járunk pizzériába, sőt étterembe se. A pizzát hidd el tudom, hogyan kell készíteni, sőt a kenyeret, zsömlét, rétest, mindenféle pékkaját. Ugyanis a tartós beteg gyerekem egyik fő gondja a súlyos ételallergia. Ő emiatt nem is eszik az intézményekbe, én küldöm a saját magam által készített tízórait neki. Na gondold el ez mi pénz. Nem elég az 50 rá.Mert szerinted 50-ből bőven kijön az étel és a tisztálkodás és én carul csinálom a dolgokat. Most az emelt családi és a gyógyszerek közötti összefüggésről nem beszélek, hisz mint mondottam nem tanácsot kértem.

Másrészről azt is írtam ha minden igaz, hogy az állatokat mi neveljük és kerül be a fagyóba. Azok sem levegőn élnek.

De én egy szóval nem panaszkodtam, nem azt kértem hogyan osszam be a pénzt, hanem egy szimpla kérdésem volt :140 ezer-3 gyerek ??

2012. aug. 17. 22:03
 33/33 anonim ***** válasza:

A Te kérdésed az volt,hogy vállalnának e a GYK-s anyukák úgy egy 3. babát,ha enni,ruházkodni,gyógyszerekre... marad 140.

Na,hogy rövid legyek és érthető-mert eddig nem voltam az,de végig erre akartam én kilyukadni: Bár ami megmaradna 3 gyerkőcre az több lenne 140-nél (függően attól,hogy gyed vagy gyes amit kaphatsz + a 3. gyerkőc után a családi),amíg nehézkesen sikerül beosztani most a pénzt,addig én nem vállalnék be még egy gyerkőcöt.

Ugyan akkor ha a hitelből nem sok van már hátra (1-2 év) akkor minden további nélkül.

Ha annyira nem tudtok dűlőre jutni,hogy vajon "bele fér e" még egy gyerkőc,vagy sem,hogy mások véleményét is kikéred,akkor még nem álltok készen egy 3. babára.

Mi ezt úgy csináltuk,hogy csendben mérlegeltünk. Kiszámoltuk,hogy a legrosszabb esetben mennyiből kell gazdálkodnunk. Mivel ez nem volt kevesebb,mint amikor a 2 gyerkőccel voltam gyed-en,így bárki véleménye nélkül belevágtunk.

Javaslom,Ti is így csináljátok!

Aktív bizonytalanságot éreztem a kérdésedből,amit az 1. oldali kommented alátámasztott számomra. Ezért írtam eddig úgy ahogy.

Kérlek nézd el nekem,hogy "ítélkeztem". Nem ismerlek,ahogy mások sem engem. Rám ragadt a rosszindulat,amit én is megkapok az oldalon a válaszaim lepontozásával,meg azzal,hogy milyen car anya vagyok én... Engem is sokszor elítéltek,sajnos sikerült átvennem egy pillanatra.-bár nem tagadhatod,hogy (KIOKTATÁS NÉLKÜL,CSAK ELGONDOLKOZTATÁS CÉLJÁBÓL ÍROM!!!) ha 1 éve nem tudtál magadnak egy zoknit venni,akkor tényleg el kéne gondolkoznod valamin.

Sok mindenkit megértek,sok ember helyzetébe bele tudom magam képzelni(a dohányos kérdésnél nem hurrogom le a kérdezőt,bár nem értek egyet a terhesség alatti dohányzással),de sok embert viszont nem értek. A feltételezés,hogy szórjátok a pénzt onnan van,hogy a családomban is van olyan,akik tök jól kijöhetnének,bár kevesebb marad nekik havi szinten a 4 gyerekre,mint Nektek a 2-re,de valahogy mégis csak a panaszkodás megy.

Remélem már érthető voltam és nem félre érthető!!

Üdv: tudod ki

2012. aug. 18. 07:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!