Vállalnátok ilyen anyagiakra 3-dik babát?
Értem!
Akkor ezek szerint te elnyomásba éltél.:(
Próbáld magad ezen túltenni, ők más személyiségek mint te, ez a munkahelyeken is így megy, aki határozott annak van esélye, aki nem azt sajnos elkapálták.
Ne arra gondolj veletek hogy volt, hanem hogy a te gyerekeid ilyenben ne szenvedjenek kárt.
Szerintem azért érdemes egy kistesót alkotni, mert egykének sem jó(hallomások alapján).:)
Én nem vállalnám be. A meglevő kettőt tudjam úgy támogatni ahogy szeretném, Nekünk kicsit több marad, hitel számlák kifizetés után, de én erre sem vállalom be a harmadikat.
Számomra fontos, hogy ha már lehetőségem van rá, hogy a gyerekeimnek olyan, vagy jobb életet biztosítsak, mint nekem/nekünk a szüleink. Nem kaptam autót és házat, de kaptam kezdőpénz, mikor eljött az ideje. Abból a pénzből a házunkat foglalóztuk le és rendeztük be. És azt sem szeretném nekik mondani majd, hogy sajnálom ebbe az iskolába nem mehetsz, mert nem tudom kifizetni. Persze lehet dolgozni, de valljuk be őszintén nagyon kevés olyan diákmunka van, amiből egy egész egyetem vagy főiskola költségeit finanszírozni lehet!
Nekem is három gyerek volt az álmom, de győzött a józan ész!
Köszönöm a válaszokat! A rossz viszonyos testvéres válaszolónak üzenem, hogy sajnálom. Mi nagyon szegények voltunk, kőkeményen szegények. Sajtot , nem hazudok, csak karácsonykor ettünk. Havi egyszer jutott csoki, palizer is nagyritkán volt. Viszont paprikáskrumpli, csirkefarhát rendszeresen volt. Minden nap volt étel az asztalon, ha nem ia akármilyen. Mégis megoldották, hogy minden osztálykiránduláson részt vegyünk. Nem volt tesómmal ezen sose vita. viszont megtanultuk, hogy ha dolgozunk akkor lesz divatos ruhánk. 14 éves korunktól vállalgattunk el munkákat. Főiskolát is végeztünk. Azóta szüleink is rendbejöttek, és sokszor az unokákon pótolják be amit elmulasztottak rajtunk, valahol ezt érzem. Soha-soha nem ítélkeztem a szüleimen, nem veszekedtem a tesómmal. Mai napi anyukám a legjobb barátnőm. Hisz ő nekem ha anyagilag nem is sokat, lelkileg a legeslegtöbbet adta. Anyukám tudta meg az első cigimet, az eslő piámat, az első sexet. Nem a barátnőm.
Ehhez képest a gyerekeim kiskirályokként élnek. Teli a szekrény ruhával, a szoba játékkal, egyik úszik, másik focizik heti 3 alkalommal. Pici kirándulások is beleférnek.Állatkert stb. mindennap mondhatni változatos főtt kaja az asztalon. azt hiszem itt meg is győztem magam. Már csak az kell, hogy odafenntről lépjenek:)
Nagyon köszönök minden választ!!!
Csak az 1. oldalig jutottam,a kommentedig,és bocs,de 140-ből még "sakkozol"??? Ha meg kell erőltetned magad,hogy 140 rugót beossz,akkor nem kellene még egy gyerkőcön gondolkoznod!! Sőt,ha így szóród a pénzt,akkor a meglévő kettő is elgondolkoztathatott volna anno! Nem megbántani akarlak,de ezt gondolom,sajnálom,ha rosszul esik!!! Sok család ennél kevesebbet oszt be,és nem kell "sakkozniuk". Jó,akinek esze van,nézi az árakat,ezt aláírom!-ahogy ezek a családok is nézik az árakat!
De ha Nektek így is szűkös a 140... valamit nagyon rosszul csinálsz!!
Mi ennyiből havonta több 10 ezret tudnánk félre tenni!
Üdv:3 lnys,15hkm
Te: "Jól nekem estél."
Én: "...nem megbántani akarlak,sajnálom ha rosszul esik!!!" -nem tudom,ezt olvastad e,vagy csak a Téged rosszul érintő dolgokat sikerült meglátnod.
Őszinte vagyok,és ezért car alak.Csak sajnálni tudom azokat az embereket,akik más véleményét nem hajlandók elfogadni egy olyan szintig,hogy meghallgassák.
Nem kifogás kell a pénzszórásra,hanem megfékezni azt!
Az,ha megadsz mindent a gyerekeidnek,jó dolog,de ugyan akkor nem is az! Egy gyereket mindig ésszel kell nevelni! Mindig úgy kell nekiállni,hogy megnézzük,később is bele fog e férni az az adott dolog az életébe?
Az,hogy az egyik gyereked tartós beteg,nem jogosít fel arra,hogy kifogásként élj Vele! Elhiszem,hogy sokba kerül a gyógyszer,de vajon a Rá kapott emelt családi hány százalékát fedezi ennek? Vajon a 140-ből mennyi az,amit tényleg értelmes dolgokra költesz? Hányszor rendelsz,vagy hányszor viszed Pizzázni a gyerekeidet? Mik az igények,amik kialakultak?
140... elgondolkodtató számomra... Ha csak feltételezem,hogy 140-ből 40 a gyerkőcöd gyógyszere havonta is marad 100. Ha csak feltételezem,hogy havonta ruhára és sportra megy ki 50 is marad 50 egy hónapra,amiből csak a tisztító,tisztálkodási szerek,személyes dolgok (betét,tamp.)és élelmiszer kell.... Egyszerűen nem tudom elképzelni sem,hogy az én elképzelésem szerint maradt pénzből hogy nem jöttök ki jól?
Őszintén- bár tudom,nincs közöm hozzá!!!- mennyi marad a 140-ből a gyermeked gyógyszere és a sportok kifizetése után??
Ezután elárulom,hogy felénk mennyiből gazdálkodnak a családok.
Üdv: 3 lnys,15hkm
3 lányos azért te meg a másik véglet vagy (jöhet a lepont) te meg mindenhol azt írod mennyire keveset milyen jól osztasz be ami lehet és aláírom, de lehet nem mindenkinek a legeslegolcsóbb dolog jó a boltban, vagy tegyük fel nem olyan ügyes mint te.
Szerintem te pont a másik szélsőség vagy miszerint 20 ft-ból is el lehet tartani 2-3-4 gyereket ha "okosan" beosztjuk. Amiatt hogy más kicsit magasabb színvonalat szeretne tartani mondjuk program (mint amit a kérdező is írt hogy foci vagy úszás) és egyebek miatt, nem kéne jól beszólni neki hogy de carul fogja meg a pénzt és ha ennyire carul fogja, hogy is mert egyáltalán 2-t vállalni...szerintem ez azért elég meredek...
:-) Nem szokásom a lepontozás- kivéve,ha az én kérdésemre válaszolnak úgy,hogy az nem is válasz! :-)
Nem mondanám,hogy a másik véglet lennék. Szükség helyzetben igen,de alapból nem! Csak hogy a példánál maradjak,nem járunk pizzázni,de megsütöm itthon a pizzát,ami olcsóbb is,finomabb is. Picit több energiát merítve lehet úgy élni,hogy azt,minden meglegyen.
És igen,valóban rosszul csinál valamit az,aki 1 pár zoknit nem vett magának már 1 éve (ha jól emlékszem így írta!),de minden más megvan. Egy pár zokni a kínaiban vagy a piacon nem kerül többe 300-500 ft-nál. Szóval érted,nem? Igen,elgondolkoztató az eset.
Senkit nem kioktatni szeretnék,csupán rávilágítani arra,hogy van egy arany közép út! Sajnos ezt Mindenkinek Magának kell megtalálnia!
Azt pedig elismerem: a mai világban,amikor sokan 1 gyermeket sem mernek bevállalni,igen dicséretre méltó,ha Valaki 2-3 gyermeket vállal be,és nem a semmire!! (Értem ezalatt,hogy nem az éhezésre)
Szia!
Én teljesen megvagyok őrülve a 2. babáért, kb 5 hónapos volt a kisfiam amikor először vágytam rá,aztán hullámzott néha örültem,hogy csak egy van így több a szabadidőm,tudok pihenni, meg ahogy nő vele is egyszerűbb,ráadásul olcsóbb annyiból,hogy nincs tápszer,meg ugyanazt eszi amit mi.
nekünk nincs olyan sok pénzünk, egyelőre épp,hogy kifizetjük a számlákat,megvesszük az élelmiszert a többit ami kell esetleg ha valami váratlan kiadás van szűkösen arra is futja,de hónap végére szinte semmi nem marad.
Párommal főiskolások vagyunk,Ő most félidős munkát kapott én szakmai gyakorlaton vagyunk,kb összesen mindennel együtt egy hónapra 150ünk van, de ha szeptembertől kap másik állást akár 200unk is lehet.Tudom,hogy most nem szabad bevállalni,jó lenni kicsit összeszedni magunkat,kisfiunk 16 hónapos tündéri kisgyerek Ő megy szeptembertől bölcsibe,semmiben nem szenved hiányt,és nem is szeretném ha bármiben kéne.
Igazából van egy lehetőségünk,hogy fél év alatt felhozzuk magunkat de az elég kemény munka,nem fizikai csak sok munka, viszont ha szorgalmasak és kitartóak vagyunk akkor összetudnánk hozni a havi 200 biztos fizetést és plusz még olyan 100-200 közötti összeget ez sok mindentől függ.Már hónapok óta készülök rávenni magam,mert annyira erős bennem a vágy és tudom legbelül,hogy a mai világban az a jó,ha azért van az embernek pénze mert sajnos anélkül nem sokra megy.
Kedves kérdező,én nem tudom bevállalnám-e de az én és kis csalásom igényei miatt még várnék.Igazából én a 2at nem merem bevállalni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!