Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti vállalnátok így gyereket?...

Zsizsik666 kérdése:

Ti vállalnátok így gyereket? Szeretnék, de így hogy?

Figyelt kérdés
Férjem minden vágya egy gyerek. Viszont semmink nincs, se házunk se kocsink,se félretett pénzünk. Én 30 éves vagyok, ő 35. Külföldön dolgozik. Szinte alig látom. A probléma az, hogy fóbiás vagyok, orvosfóbiám van, ha terhes lennék, nem mernék elmenni vizsgálatokra. Legalábbis egyedül, pedig akkor mindent egyedül kellene megoldanom. Ha megszületne a gyerek is egyedül kellene felnevelnem, ugye neki folyamatosan dolgozni kell. A probléma csak az, hogy szoc. fóbiás vagyok, nem merek kimenni egyedül az utcára, ez heti több alaklommal is előfordul. Mentálisan hiába vagyok ép, ha lelkileg nem, elméletileg tudom mit kellene tennem, de ha meggátol benne a szorongás azt nem tudom leküzdeni. Férjem szerint erre megoldás lenne egy gyerek,hogy javuljon a betegségem, meg szerinte "túl sokat foglalkozom magammal". Amúgy semmit nem foglalkozom magammal, úgyhogy nemtudom ezt hogy érti. Attól, hogy nem veszek tudomást a betegségemről, még létezik. :(
2012. máj. 24. 16:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

És te nem tudnál kimenni hozzá, hogy ott éljetek? Már ezzel jobb lenne.

Különben így ahogy leírtad, semmiképp nem vállalnék. Mégis hogy gondolja a férjed hogy gyereketek legyen, ha alig látna benneteket? Másnak is van orvosfóbiája, és mégis szült gyereket, szóval itt nem ez a legnagyobb probléma.

2012. máj. 24. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnék egyedül gyereket. Márpedig te lényegében ezt tennéd, hacsak ő nem jön haza vagy te nem költözöl ki.
2012. máj. 24. 16:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben sem a párkapcsolatom miatt nem találnám alkalmasnak az időt gyerekvállalásra, sem pedig a fóbiáim miatt (bár ez kezelhető, míg a párkapcsolat vagy működik és együtt is tudtok lenni, vagy nem...).
2012. máj. 24. 16:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem csak az a fura, hogy arról nem írsz, hogy mit próbálsz az akadályok ellen tenni. Az, hogy a párod külföldön dolgozik, az egyik dolog, nem tudom, hogy nektek ez így mennyire van rendben, mármint az, hogy alig találkoztok, de egyrészt ezt kellene megoldani.

Másrészt: a fióbiáidat nem próbálod kezeltetni? Sokféle terápia létezik. Ha valaha is gyereket szeretnél, ezeket le kellene küzdeni, de az is biztos, hogy egy laikus kísérletezés kedvéért (majd ha a baba megszületik, biztos jobb lesz) lenne okos dolog vállalni. Előbb a problémákat kellene megszűntetni.

2012. máj. 24. 18:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Nemtudok kimenni, mert a férjem "haladni" akar, és itt házat venni, kint meg nem szeretne élni, és ha addig kimegyek az plussz pénz, mert akkor olyan szálló kell,ami megfelel gyerekkel is, az meg drága...
2012. máj. 24. 18:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Muszály így hogy alig találkozunk, szülői támogatás nincs. És még külföldön sem keres valami sokat. Itthon meg meg se tudnánk élni belőle, nemhogy egyszer legyen fedél a fejünk fölött.
2012. máj. 24. 18:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem nincs rendben, hogy nem találkozunk, szerinte az egész terhességet meg a gyerek felnevelését oldjam meg, majd valamikor, amikor lesz házunk, itthon lesz :/ (kb-10 év múlva)
2012. máj. 24. 18:28
 8/10 anonim ***** válasza:
És akkor most hogy élsz?Nem jársz dolgozni,boltba sehová?Így biztos hogy nem vállalnék gyereket,még akkor sem ha nem lennék beteg.Hol van így az apuka a képben,Te neveld egyedül aztán pár év múlva csatlakozik(vagy nem).Ezt így nem csinálnám.
2012. máj. 24. 20:36
 9/10 anonim ***** válasza:

"Nekem nincs rendben, hogy nem találkozunk, szerinte az egész terhességet meg a gyerek felnevelését oldjam meg, majd valamikor, amikor lesz házunk, itthon lesz :/ (kb-10 év múlva)"

Erre én nem vállalnék gyereket!

2012. máj. 24. 22:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Először is ha ez tudod magadról miért nem kezelteted magad. El kellene menni pszichiáterhez,pszichológushoz. Ők írhatnak fel gyógyszeres kezelést vagy csoportos kezeléseket.

Addig nem ajánlom a gyereket, mert benne van a rizikó,hogy ez miatt sérült lesz.

Az meg nem akkora probléma ,hogy nincs házatok,autótok.

Nekünk sincs egyik se, de imádunk albérletben élni és a lényeg ,hogy tudjuk fizetni még akkor is amikor munkanélküli vagyok!

Kell ennél több?

Miért nem elég ha van állásotok, van ennivaló, van a fejetek felett tető, van miből ruházkodni és szeretitek egymást?!

30 felett vagytok ,meddig akartok még várni? Addig amíg nem jöhet össze a gyerek vagy addig amíg a távolság miatt teljesen tönkre megy a kapcsolatotok?

23éves 20hetes kismama

2012. máj. 25. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!