Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok így babát?

Vállalnátok így babát?

Figyelt kérdés

Először is,NEM a válaszok alapján döntünk természetesen,csak kíváncsi vagyok,mit gondoltok.

22éves lány,28éves fiú. 4 és fél éves,teljesen harmonikus kapcsolat,havi kb.300.000Ft bevétel,+-20-30.000Ft.

Ha otthon maradnék gyeden,nem túl sok pénz esne ki,a párom jóval többet keres,mint én.

Albérletben élünk,autónk van. Viszont egyelőre nem sok esélyünk van saját lakásra,kevés a megtakarításunk,a szülőktől csak minimális segítség várható,a párom szüleitől 0.

Szeretnénk összeházasodni,de nem minden áron,egyszer akarunk ,de az olyan is legyen. Egyelőre viszont nem biztos,hogy lenne elég pénzünk rá.

Nagyon szeretnénk a babát! Szerintetek? :-)

2012. ápr. 1. 16:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nos végül is úgyis ti döntitek el. Az én véleményem az hogy egyszer élünk, és nem lehet mindig azon okoskodni hogy előbb meglegyen lakás meg minden, és utána a család. Mert lehet sok idő és akkor már késő lesz és főleg ha a szülőkre se lehet alapozni akkor szerintem vállaljatok, és utána is meg lehet esküdni. :)
2012. ápr. 1. 16:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

persze, miért ne?:) ha hiteletek nincsen, sztem simán!:)

ez a "saját lakás" téma csak Magyarországon topic, külföldön az emberek bérelik az ingatlanokat és teljesen boldogan leélik az életüket. csak nálunk vesznek az emberek, főleg a nagy semmire, mivel végül rengetegen bebukják a hitelt.

30évesek vagyunk és nincs saját házunk, igaz van egy autónk és jól keresünk, de bérelünk egy szép ingatlant és semmi gondunk, várjuk első babánkat.

sok ismerősünk hitellel lakást vett és szinte kivétel nélkül mindenki nyög. mi pedig teljesen gondtalanul élünk.

ha eddig elvoltatok ebből a pénzből, ezek után is meg fogjátok oldani és lehet a párodnak sikerül még kedvezőbb állást vállania!

sok sikert nektek és boldog családalapítást!:)

ne hagyd hogy mások a saját félelmeikkel elbizonytalanítsanak benneteket! a család szép dolog, vágjatok bátran bele!:) a szüleink szegények voltak, mégis mindkettőnknél (páromál és nálam is )felneveltek négyünket..

2012. ápr. 1. 16:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Simán!:)) az miért lenne gond h nincs saját lakás...majd lesz! Anyagilag is belefér. A lényeg hogy várjátok szeressétek :))
2012. ápr. 1. 16:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

SIMÁN!

Én 23,5 voltam, mikor szültem... bár még várhatsz pár évet, ha kibírod addig a babahiányt :) ...szerintem az nem hátrány...

Ha saját lakásra vársz, lehet, hogy 35-40 éves leszel. Az meg nem a legideálisabb kor a (z első) szülésre...addig bármi is történhet...a mai világban sosem lehet tudni kit milyen nyavaja ér el 40 éves koráig, sajnos...

300 ezer Ft nekünk SOSEM jött be 1 hónapban.

Mikor én gyeden voltam, annyira kevés pénzünk maradt mire mindent kifizettünk, hogy 20-30 ezer Ft maradt pelusra, tápszerre, mindenre ami nem számla...ez volt 4-5 éve. Hát, Ti ettől jobban álltok, ugye? :) - Szülők nekünk annyit segítettek, hogy néha meghívtak ebédre, alkalmakra vettek olyat, amit kértünk, pl. cipőt (turiból, kínaiból, piacról, de ez is nagy segítség volt.)

Bár az is igaz, hogy még egyszer ilyen anyagi feltételek mellett nem vállalnék gyereket, de ez nem a kérdéshez tartozik már ...:)

2012. ápr. 1. 17:52
 5/15 A kérdező kommentje:

Anyukámék is sokszor szívesen látnak ebédre(kb. havi kétszer eszünk náluk..) és az is biztos,hogy Anyum nagyon vásárolgatós,tehát tuti venne ezt-azt a babának. :) Apukám is segít ahol tud.

Amúgy mi sem vagyunk albérlet ellenesek,inkább az zavar picit,hogy nem látom a kiutat,hogy hogyan lehetne ez majd másképp. Félek a hiteltől,ráadásul több millió önerőnk sincs.

Alapvetően viszont hónapról hónapra nagyon jól megélünk szerintem. :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2012. ápr. 1. 18:56
 6/15 anonim ***** válasza:
Simán :)
2012. ápr. 1. 20:22
 7/15 anonim ***** válasza:
Persze, szerintem ezzel a helyzettel semmi gond nincs :) Mi is albérletben élünk, én ennek eddig csak előnyeit tapasztaltam.
2012. ápr. 1. 22:39
 8/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is tiszta sor. Nagyon sok párnak, családnak nincs ma saját lakása, és megvannak okésan.

Gratulálok! Nekünk is most jött meg az első két hónapja. Nagy öröm! :)

2012. ápr. 2. 06:42
 9/15 anonim ***** válasza:
Ja, és nincs saját lakásunk, csak tervezgetünk. (8-as voltam)
2012. ápr. 2. 06:43
 10/15 jennababo válasza:

Persze szerintem ha mi vállalunk babát, akkor mindenki vállalhat. A párom 23 éves lesz, én 19 múltam, volt egy vetélésünk sajnos és azóta padlón voltunk és fejünkbe vettük, hogy szeretnénk babát :) most 4 hónapja csak nekem volt munkám mert a párom Ausztriából messziről jött haza miattam, és akkor még a kicsi miatt :(

DE most 6 hetesek vagyunk :) és most kezd majd egy közelebbi munkahelyen, most készülünk külön albérletbe menni és még nincs autónk se :) de szépen lassan minden sikerülni fog és az esküvő is tervbe van :) szóval, sok sikert és élvezzétek :)))

2012. ápr. 2. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!