Vállalnátok így babát?
Először is,NEM a válaszok alapján döntünk természetesen,csak kíváncsi vagyok,mit gondoltok.
22éves lány,28éves fiú. 4 és fél éves,teljesen harmonikus kapcsolat,havi kb.300.000Ft bevétel,+-20-30.000Ft.
Ha otthon maradnék gyeden,nem túl sok pénz esne ki,a párom jóval többet keres,mint én.
Albérletben élünk,autónk van. Viszont egyelőre nem sok esélyünk van saját lakásra,kevés a megtakarításunk,a szülőktől csak minimális segítség várható,a párom szüleitől 0.
Szeretnénk összeházasodni,de nem minden áron,egyszer akarunk ,de az olyan is legyen. Egyelőre viszont nem biztos,hogy lenne elég pénzünk rá.
Nagyon szeretnénk a babát! Szerintetek? :-)
arra az esetre, ha valaki még elolvassa
ÜDÍTŐEN NORMÁLISAK VAGYTOK. tényleg.
én 35 évesen lettem terhes, iszonyatosan rázós volt, mire egyáltalán teherbe estem, nehéz terhesség volt, 33. héten koraszülés, kemény 3 hónap és utánasem volt gyaloggalopp...
most rohangálok 40 évesen egy tornádó után (egészséges, okos, és gyönyörű), és öregasszonynak érzem magam, kistesó pedig már nem jött össze.
nem hajszoltam semmit, csak apukát a gyerekemnek és így jött össze.
ne féljetek, az anyagiak hiánya bizonyos elemi szint felett csak illúzió. minek a ház, ha megszaladsz a háztartási munkában ahhelyett, hogy a gyerekeddel játszanál?!
a piciknek potom pénzért lehet beszerezni használtan dolgokat. tudom, ehhez hozzá kell szolni, mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, de ez valójában csak felnőtt hiúság, a gyereknek az a fontos, h egy kiegyensúlyozott szerető család legyen körülötte.
játéközön sem kell. ha láttatok már félévest órákon keresztül pillepalackkal játszani. értitek.
érdemes megvenni az "anya, taníts engem" c. könyvet. benne van minden, amit fejlesztésről, játékról tudni kell- minden játék benne otthoni háztartási dolgokból van
stb, ha érdekel vkit több, írjon, szívesen válaszolok privát is
a figyelem és a kapcsolat a lényeg, ez nektek nem fog gondot okozni..
gyerünk csajok, szüljétek tele normális gyerekekkel ezt a világot:-)!
éva :-)
Ha ilyen jól kerestek, akkor még albérlet mellett is lehetne félretenni önerőnek.
Kicsit összehúzzátok magatokat. A gyerek nagy kiadás lesz. Az a pénz is mehetne a gyújtésbe.
És miért félsz a hiteltől?
Az albérleti díj sem kevés.
Én várnék még pár évet, nagyon fiatal vagy még.
A gyerek nem nagy kiadás, ha ésszerűen költenek rá. A gyerek nem lesz okosabb a méregdrága babakocsitól, ruhától és felesleges kütyüktől, amiket vesznek az eszement szülők.
Én simán bevállalnám, mert ez jó anyagi helyzetnek számít. Meg amúgy is.
Most vagyok 36 évesen a negyedikkel terhes és már érzem, hogy ez nem nekem való. A korábbi terhességeim sokkal könnyebbek voltak, a továbbiakról nem is beszélve.
Lehet, hogy nem leszek túl népszerű, de én nem vállalnék még a helyetekben. Megjegyzem két gyermekem van, az első korai, a második késői gyermeknek számít, tehát van mindkét oldalról tapasztalatom. Azt tegyük hozzá, hogy a jelen gazdasági helyzetben semmi sem állandó, a most van munkám nem garantálja a holnap is lesz munkám állapotot. Még saját lakás esetében sem könnyű a havi kiadásokat kifizetni, ha kicsit szorultabb a helyzet, nem egy albérlet esetén, ahol valljuk be azért bizonytalanabb a helyzetünk. Egy kisbaba nem kisbaba örökké. Lesz ő iskolás is...ahogy nő, nőnek a kiadások, és örökké nem turizhatod a ruháit, mert meglehet a szíved szakad meg egy nővé cseperedő lány esetében...cipőt pedig nem vehetsz használtan, láttad a tipegők árát?
Számomra az éretlenséged a gyermekvállalásra ott mutatkozik meg, hogy leírod, majd a szülők segítenek, a párod jól keres, te viszont nem. Szerintem erre nem lehet alapozni. Én akkor vállalok gyermeket, ha tudom, hogy bármi történik is, én magam képes vagyok őt felnevelni, akár segítség nélkül is. Mert más egy idealizált elképzelt helyzet, és más lehet a valóság. És akárki akármit mond, a felelősség elsősorban a nőé.
Én így gondolom.
Köszönöm, hogy elolvastad a véleményem,
sok sikert kívánok!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
12-es: Azért tartok a hiteltől egyelőre,mert nem vagyunk biztosak benne,hogy itt szeretnénk végleg letelepedni,ahol most élünk és az elmúlt hónapok bedőlt hitelei hallatán nem erőltetném annyira, ha lehet. Később természetesen szeretnénk saját lakást,egyelőre nem érzem azt,hogy be merném vállalni. Az albérletet felmondani fel lehet,a lakás törlesztőt tolni nem igazán. Ezen felül olyan alacsony lakástörlesztőt úgy sem találnánk,mint amennyit most fizetünk albérletre. Így viszont biztonságban megélünk,spórolunk.
Az utolsó válaszadónak pedig:
Nem mondom, hogy "nem vagy népszerű" vagy hogy fogalmaztál,egyszerűen egy-két dologban nem értek egyet veled,erre szeretnék reagálni.
Először is én nem írtam sehol,hogy a párom jól keres én viszont nem.. Annyit írtam,hogy ha itthon maradnék kevesebb pénz esne ki,mivel ő keres TÖBBET. Szám szerint Ő olyan nettó 200ezer forint körül hoz haza, plusz-minusz 20-30ezer,én majdnem pont 90.000forintot keresek heti 32 órában. A maradék nyolc óra az iskolámra megy el,de a munkáltatóm szívesen lát 40órában is,ha már nem kell az a nap a sulira. Hozzáteszem ez három hónap múlva így lesz. Ez éretlen? A páromra hagyatkozom? Nem írtam,hogy én rosszul keresek,ő jól...sehol nem írtam.
Másrészt azt sem értem,hogy miért éretlen,hogy például a szüleim kb. kéthetente szívesen látnak egy finom ebédre,a saját kertjükből kapjuk mi is a zöldséget-gyümölcsöt. Ennek más nem örül csak egy fiatal éretlen valaki? Szerintem számba veszi az is,aki 28-30 vagy tök mindegy hány éves. Kihasználásról szó sincs! És nem erre alapozunk.
Remélem nem bántottalak meg,csak azért reagáltam,mert a jogtalan "éretlennek" titulálást nem szeretem. Ha egy 30 éves nő írja ezt,neki senki sem mondja,hogy éretlen.
Abban igazad van,hogy fiatal vagyok még. De én azt is tudom,hogy ha tehetem 25éves koromra édesanya leszek,mert így látom jónak,számos okot összevetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!