Vállalnátok ilyen anyagiakra 3-dik babát?
Mi 6-an élünk 130.000-ből és ebből még fizetjük a számlákat ami ebből olyan 40-50.000 között van.
Szóval szerintem ti ennyiből nyugodtan vállalhattok 3.babát.:)
Simán bevállalnám!
Valamint ha 3 gyerek van, nálunk pl. Olcsóbb az étkeztetés Oviban, Suliban!
Ez az ami csak kajára ruhára kikapcsolódásra váratlan költségekre, benzinre-utazásra (ha van autó vagy kell) spórolásra (gondolok itt arra hogy félretenni egy kicsit gyerekeknek vagy ilyesmi) marad??
Nem tudom, igényektől függ persze de nekünk 3 van és 110 ezrünk marad hitelek csekkek kifizetése után és hát nagyon meg kell néznem mit hol veszek, spórolás és akkor szórakozás nem sok fér bele nyaralni nem voltunk, félretenni is alig tudunk a gyerekeknek belőle.
Persze sokat számít az is van e segítségetek, mert nekünk nincsenek se nagyszülők se rokonok, ahonnan ezt azt kaphatnánk (háztáji kerti dolgok stb) kertünk sincs csak egy zsebkendőnyi amit bevetek, de hát abból alig terem valami.
Nekünk nem tervezetten jött a harmadik, mivel nem éhezünk, nyilván nem vetettük el ha már jönni akart, de azért TUDATOSAN nem vállaltunk volna 3-at.
140 marad kajára, tisztálkodásra, benzinre (de ritkán használjuk az autót), gyógyszerre váratlan kiadásokra.
A gyerekek ovisok, de én hordom be nekik a tízórait, azt nem kell fizetni, mert itthon ebédelnek.
Segítség nulla. Viszont van kert és haszonállat.
Nyaralni már ebből nem futja, de a gyerekek járnak sportolni, mindkettő.
Kb ennyi röviden.
Mondják: Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.
Viszont ha mindenetek megvan, kivéve a babakocsi, akkor ezen már spóroltál. Ezt az összeget meg majd később ráköltheted, ha nagyobb lesz.
Tanulás szempontjából meg nem hiszem, hogy a gyerekeknek, akik ha már az egyetemre járnak, nem is annyira gyerekek, az a jó, ha egyből mindent megkapnak. Ez alatt azt értem, hogy lehet suli mellett dolgozni, meg hétvégén is. Mert ha a szülő ezt nem tudja fizetni, akkor a gyerek is elő tud valamennyit teremteni.
Nem csak én, hanem sok-sok gyereket nem tudtak támogatni anyagilag, amikor egyetemre jártak. Van diákmunka, nyári munka.
Kérdésedre válaszolva: igen, bevállalnám.
3 hete szültem, de nagyon várom már a harmadik csemetét :)
És nekünk nem marad ennyi egy hónapban. Talán, ha sikerül a kocsit kifizetni.
2 fiús
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!