Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gondolkodsz a harmadik babán?

Gondolkodsz a harmadik babán?

Figyelt kérdés
Mi nagyon szeretnénk, de elbizonytalanít a sok negatív megjegyzés: Minek 3 gyerek erre a világra? Hogy fogsz nekik mindent megadni? Stb... Van valaki hasonló cipőben? Nem akarom, hogy mások befolyásoljanak, de akkor is elkedvetlenít, és beárnyékolja az örömöm. Nem vagyunk gazdagok, hónapról hónapra élünk, de a gyerekeinknek mindene megvan. Nem fogok tudni nekik lakást venni, és valószínűleg nem külföldön fognak tanulni, de becsületben és szeretetben fel fogjuk nevelni őket. Miért baj, ha csak ennyit tudok adni nekik, ha nekünk ez is elég? Aki most jól áll anyagilag, annak sincs garancia, hogy 5 év múlva is fut a szekér, erre nem lehet alapozni. Van valaki hasonló helyzetben? Ti mivel erősítitek magatokban az elhatározást, hogy még egy babát szeretnétek?
2012. júl. 27. 12:21
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Kedves 40-es! Ha ezeken a dolgokon múlik majd a felhőtlen gyerekkora, akkor nagyon elrontottam valamit. Ha csak egy gyerekem lenne, vagy csak 2 marad, akkor sem fog mindent- vagyis az általad felsorolt dolgokat megkapni. Pontosabban: ha tehetségesen teniszezik, akkor elmehet a táborba, de ha csak a haverok miatt menne, akkor keresse meg rá a pénzt. Mert az ilyen és ehhez hasonló dolgok már kamaszkori problémák... Ha azt hiszi, hogy csak a legmenőbb cuccban lehet virítani, akkor nagyon szomorú leszek, és nem azért, mert nem tudom megadni neki...
2012. júl. 27. 19:56
 42/49 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Nem tudom, de az első kommentedet kedves kérdező nekem céloztad? Mert én nem rossz indulatból írtam a mindent megadni-t, hanem mert én így gondolom. Én igen is szeretném, hogy ha a gyerekem majd tenisztáborba akar járni, utána meg csiribiri táncra akkor igen járhasson, és el tudjunk menni nyaralni is. Ettől még mi is sokat vagyunk a gyerekekkel, mi is sütünk együtt a kislányommal, és az én férjem is megtanította biciklizni a fiunkat, és szokott vele együtt focizni, stb. Nem kell mindenbe belelátni a rosszindulatot....
2012. júl. 27. 21:24
 43/49 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem vegyetek inkább egy kiskutyát, azzal is lehet babázni. Egy kis ölebet.

Sokkal kevesebbe kerül, mint még egy gyerek.

2012. júl. 27. 21:35
 44/49 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es! Nem, ha személy szerint írtam, megjelöltem. A Te válaszod is hasznos volt. És azt hiszem, az utolsó kommentemben írtam, hogy persze mehet tenisztáborba (pl), ha van hozzá tehetsége, de csak azért, hogy ne lógjon ki a sorból, nem. Mert sok esetben a jobb módú családokban az odafigyelés rovására megy, hogy mindent megvesznek, és mindenhova eljáratják a gyereket. Persze tudom, hogy ez nem mindenhol van így. Örülök, hogy nálatok sem. Köszönöm a válaszod, semmilyen rosszindulat nem volt bennem. Csak kíváncsi voltam a hozzám hasonlóan gondolkodók véleményére, mert az ismerőseim körében nem nagyon van ilyen, és azt hittem, vmi baj van velem :)))
2012. júl. 28. 07:39
 45/49 anonim ***** válasza:
45%
6os vagyok megint, csak még 1 dolgot fűznék hozzá a dolgokhoz...Nem feltétlen biztos, hogy a különböző táborok, foglalkozók, ilyen-olyan délutáni program hasznára van a gyerekeknek, sőt!!1.a gyerek-szülő kapcsolatot nem feltétlen erősíti,2.olyan sok inger éri a gyereket(ez főleg kis korban jellemző),amit nem, vagy csak nehezen dolgoz fel, egyszerűen mert nincs rá ideje és ez akár hiperaktivitáshoz is vezethet szélsőséges esetben és 3.,olyan magasra "állítja be" a szülő ezekkel a külön foglalkozásokkal a gyerek igény és ingerszintjét, hogy tinédzser majd felnőtt korában nem tud majd megülni a fenekén,folyton hajtania kell új élményt,ingereket.
2012. júl. 28. 21:41
 46/49 anonim ***** válasza:
45%
Ó én négy gyerekes családból jövök és a nagy családban is mindenkinek 3-4 gyereke van nekem is három Nimród Doren és Lilien:) És nem kissebbségi családról van szó nem csak ott lehet sok gyerek.Egy új kis élet rengeteg örömöt hoz tehát IGEN!!!:)
2012. júl. 28. 22:42
 47/49 anonim ***** válasza:
45%
Ó én négy gyerekes családból jövök és a nagy családban is mindenkinek 3-4 gyereke van nekem is három Nimród Doren és Lilien:) És nem kissebbségi családról van szó nem csak ott lehet sok gyerek.Egy új kis élet rengeteg örömöt hoz a nehézség mellet is csak rájuk kell nézniés az embernek jobb kedve lesz tehát IGEN!!!:)
2012. júl. 28. 22:43
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Igazából én abból indulok ki, hogy kiskoromban én is járhattam mindenféle külön órára, és én imádtam. Jártam úszni, rajzolni, táncra, furulyára, hittanra. És nagyon büszke voltam, mikor elő kellett adni amit tanultunk nagy közönség előtt. De emellett rengeteget voltam a szüleimmel, hétvégente mindig mentünk valahová kirándulni, és rengeteg kis barátom volt. Persze nem törvényszerű, hogy az én gyerekeim is ezt élveznék, de szeretném megadni a lehetőséget nekik. Szóval biztos nem fogok rájuk kényszeríteni semmit, csak ha ők akarják. De hát azt mondom hallgass a szívedre. Én fizikailag sem vágyom nagyon több gyerekre, lehet ezért is tudom ezeket a dolgokat előbbre helyezni. Van egy fiam és egy lányom és úgy érzem így tökéletes. :)
2012. júl. 29. 13:06
 49/49 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Már aki a kérdésre válaszolt :)

Boldog babavárást a 6-os válaszolónak! Remélem, hamarosan én is pocakos leszek :)

2012. júl. 30. 07:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!