Gondolkodsz a harmadik babán?
Köszönöm, ezt nagyon jól megfogalmaztad, ezt éreztem belül, de nem tudtam szavakba önteni. És mégis, annak ellenére, hogy tudom, hogy így a jó, ahogy Te is mondod, pillanatok alatt lehúz, mikor jön valaki a mindent megadni szöveggel.
És jó volna úgy elmenni vásárolni, hogy ne szólaljon meg a kis belső hang ;) Túl nagy a választék, túl sok mindent lehet és akarnak megvenni az emberek. Mi is.
30-as vagyok
Nekünk már a 2. terhességem alatt is voltak ilyen megjegyzések, hogy minek 2 gyerek. Egy házaspártól jöttek a szúrkálások. Amikor eldurrant az agyam akkor mondtam a csajnak, hogy 7 gyereket szeretnénk, és a sorba beletartozik ketteske is. Több beszólást nem kaptunk.
Ne hagyd magad!!!
Bár én nem vállalnék három gyerkőcöt (nem az anyagiak miatt, hanem mert úgy érzem, nem vagyok erre predesztinálva, túl sok lenne nekem), szerintem marhaság azzal foglalkoznod, ki mit gondol. Ha számotokra egyértelmű, hogy szeretnétek, és nem nyomorogtok, akkor semmi más nem számít.
Azzal egyetértek, hogy ha valaki mondjuk még magát sem tudja eltartani, a szüleiből él, lusta dolgozni, stb., akkor tán nem kéne temérdek gyereket csinálnia, de nálatok nyilván nem ez a helyzet.
Szerintem a gyerekvállaláshoz nagy adag optimizmus szükségeltetik ezen túl, hit abban, hogy nem lesz rosszabb a helyzet. Sajnos én inkább pesszimista vagyok, és folyton a legrosszabbra készülök fel, így csak annyi gyereket merek vállalni, amennyiről úgy érzem, szükség esetén egyedül is fel tudnám nevelni. De irigylem azokat, akik nem így gondolkodnak. :)
Nekem van 2 lányom, és most várjuk a 3. babánkat :-)
Mindig arra tanítjuk őket hogy nem a pénz számít, nem attól lesz valaki jobb ember ha a teljes ruhatára pl a Zarából van ( Oké, lehet hogy a fél ruhatára Zarás de nem az épp legújabb kollekcióból valóak :-))
Sosem követelődznek, ha kell valami akkor szólnak, megvesszük.
Nálunk ami a legfontosabb az a szeretet,az őszinteség és az összetartás. Hál' istennek több lábon állunk a férjemmel, hisz ha valami folytán baj lenne az állásával akkor még mindig van több lehetősége.
Én majd ha a legkisebbem nagyobb lesz akkor megyek műkörmös tanfolyamra.
Szerintem CSAK rajtad múlik hogy mit szeretnél, hogy mi a fontos.
A ti dolgotok, csak ne felejtsd el, hogy nem biztos, hogy a gyerekeid örülni fognak, hogy nem tudnak tenisztáborba meg tánctáborba menni. Nem minden gyereknél működik a "majd kinevelem belőle" elv. Vannak, akik úgy születnek, hogy fontosak nekik az anyagiak, szeretik a szépet, a sokat, ruhák, kényelmes szoba, anyagi segítség, szórakozás, mozi, strand, tábor.
És nem lesz felhőtlen gyerekkora, ha nem kaphatja meg ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!