Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha lejár a két év GYED-em,...

Ha lejár a két év GYED-em, hogyan kell igényelnem harmadik évre a GYES-t?

Figyelt kérdés
Munkanélküliről mentem szülni mert elengedtem mikor megtudták hogy terhes vagyok. A Gyed-et úgy kaptam meg, hogy vissza kellett Tgyás után jelentkeznem pár napra a munkaügyibe, és úgy igényelni. Most is ilyesmi tortúra kell hozzá, vagy csak egyszerűen a TB-n keresztül kell igényelni?
2012. júl. 11. 06:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel a GYES alanyi jogon jár és nem kell hozzá munkaviszony, szerintem semmi nem kell, csak bemégy és igényled.
2012. júl. 11. 07:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja és úgy emlékszem, azt nem a TB-nél igényled, hanem az Államkincstárnál, de javítson ki valaki, ha tévedek, GYES-en még nem voltam, csak GYED-en, így lehet, hogy hiányosak az információim. Csak mintha úgy emlékeznék, hogy amikor a családi pótlékot igényeltem, láttam a gyes igénylő nyomtatványt is az államkincstárnál.
2012. júl. 11. 07:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen Gabka, az Államkincstár az illetékes:)

Kérdező, a MÁK honlapján le tudod tölteni az igénylőt, kitöltöd és beküldöd, ennyi:)

2012. júl. 11. 07:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Épp tegnap hívtam őket. MÁK, a megyei ahol laksz. Ők azt mondták, küldenek inkább nyomtatványt, mert amit le lehet tölteni....inkább ne. Szóval nekem küldenek, és fénymásoltan be kell küldeni az igénnyel együtt a személyid, lakcímkártyád, taj és adó kártyád másolatát, meg a kicsi születési anyakönyvi kivonatának másolatát, lakcím és tajkártya másolatát. És oda is kell küldeni, szerintem hívd fel őket. Azt mondták egy hónappal előbb lehet beadni, mint ahogy betölti a kettőt. És elméletileg fel is dolgozzák addig.
2012. júl. 11. 07:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat....Csak azt nem értem, hogy a munkaügyis kis könyvben úgy van, hogy most kell mennem jelentkezni és vinni magammal a tb kiskönyvet...most akkor ezt ki kell kérnem?
2012. júl. 11. 08:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Erről nem tudok semmit, de szerintem hívd fel őket és kérdezz rá.
2012. júl. 11. 09:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem. Az majd akkor kell, ha lejár a gyes.
2012. júl. 11. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!