Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?
Összevesztünk a párommal!
Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.
A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.
De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.
Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.
Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...
Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.
Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...
ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!
Most akkor mi van???
Én vagyok a hülye???
Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!
17.17-re!
Az anyám meghalt egészen kicsi koromban...
az apámat felhivom..felköszöntöm..vagy veszek neki valamit,vagy nem!Nem ez a lényeg!
Annak is örül,ha telefonon keresztül felköszöntöm!
Én ugyan igy vagyok!
Örülök,ha valakinek az eszébe jutok és felhiv!!
Az én értékrendeben ez számit!
Azt ne írd,hogy miért nem hivták fel a gyereket,mert már előbbi kommentben megirtam,hogy semmilyen kommunikációt nem enged az anyja velünk!!!
Ne akard ennyire görcsösen hogy mindenki neked adjon igazat! Ha valaki nem ért veled egyet, akkor megmagyarázod neki sokadszorra hogy miért nincs neki sem igaza. Fogadd el a véleményeket! Ezért tetted fel a kérdést, akkor ne akarj meggyőzni senkit!
Itt sokan -például én is- csak a kisfiút nézzük! És neki igenis jólesett volna valami. Bármi. Egy tábla csoki. Egy kisautó. Akármi. Érezte volna hogy gondoltak rá. Akkor is ha nem volt ott.
Ne hasonlíts már össze egy gyereket egy felnőttel! Értékrend? Egy 9 évesnek? Ugyanmár!!
Majd ha felnő, lesz neki is!
igen,igazad van...nem vagyunk egyformák!
Ahogy írtam,végül kiderült,hogy kapott ajándékot csak otthagyta a tesóméknál és nekünk sem szólt!
18.05 ebben nics igazad!
Egy 9 éves ma már bizony nagyon is tudja,mi az az "érték":)
A kisfiú is mindig megkérdezi,hogy mennyi volt ha veszünk neki valamit és megkérdezi.hogy ugye ez márkás és drága volt....?:)
Na látod, hogy felesleges volt a vita!
Egyébként az érték és az értékrend között óriási különbség van ám!
Ahogy "öregszünk" egyre kevésbé várjuk el az ajándékot, mert az értékrendünkben mások a fontosak! Ugyanolyan jólesik egy sima felköszöntés!
De a gyerekek mások! Ők alig várják, hogy névnap, szülinap, Karácsony, gyereknap, stb.. legyen hogy kapjanak valamit, mert nekik még az okoz örömet!!
18.16-os
persze tudom...ezt már csak viccnek szántam!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!