Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?
Összevesztünk a párommal!
Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.
A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.
De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.
Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.
Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...
Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.
Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...
ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!
Most akkor mi van???
Én vagyok a hülye???
Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!
SZiasztok,köszönöm,hogy válaszoltok!
11.35-ös hsz
11.58-as hsz
valamit Ti nagyon félre olvastatok...a "nekik senki"-t a saját gyerekemre értettem,amikor írtam,hogy én sem várnám el,ha a párommal külön mennénk és az új kapcsolatának a rokanai nem vennének a gyerekemnek semmit!
Másik:
Az ,hogy egy családba kerül 2-2 gyerek és együtt is élnek tovább,szerintem nem ugyan az,amikor több hónapig nem találkoznak a rokonaim a gyerekkel..lévén,hogy nem élünk együtt...mi több a rokonaimmal sem élünk egy helyen...szóvval nehezebben tud igy akár egy szorosabb viszony kialakulni.De az oka nem ez.Nem várom el senkitől,nemhogy felhivjam a figyelmét arra bárkinek is a családból,h megajándékozzanak,minket,vagy a kisfiút is akár!
Ezt nem is értem,h gondoltad kedves hsz?!
Sokszor még az enyémet is elfelejtik és én is az ővékét pedig már 40 éve "ismernek "...soha sem esnék ezért senkinek!!!
Más:
Féltékeny lennék???
Hogyan juthat ilyen az eszedbe,hogyan hasonlithatsz egy gyerek-szülő kapcsolatot össze(ami minden szeretet felett áll) egy szerelmi kapcsolattal????
Nincs miért a gyerekre haragudnom,vagy féltékenynek lennem...nagyon jó a viszonyunk!
Ezzel az égvilágon semmi baj nincs...nem kell erre terelni a témát!!!
Ami hozzá tartozik még...a párom külföldön dolgozik...havonta van itthon..de a kisfiú akkor is imád itt lenni velem,ha az apukája nincs is itthon...itt nyaral..alig várja,hogy jöhessen!!!
Szerintem ez elég bizonyiték arra,hogy szeret engem és rokonaimat is...és ők is viszont!!!
Én az első pillanattól fogva a szivembe zárzam...:)
13.20-as hsz
épp ez az ha a szerettről beszélsz az érzés..nem kézzelfogható...az ajándék nem egyenlő a szeretettel...nem értelek...
Az én testvéremék nem vettek a gyereknek most a névnapjára ajándékot...ezen volt a vita...de már ezelőtt leírtam,hogy amikor itt van nálunk mindenki szerettel bánik a gyerekkel..kap szülinapra és karácsonyra is ajándékot,akkor mindig itt van velünk!
Kérdezlek téged!!!
Miért kellene elvárni az ajándékozást olyan rokonaimtól,akiknek a párom gyerek nem rokon!!!
Nekem teljesen más..hiszen a kislányom félestvére és boldog vagyok mert nagyon imádják egymást és ez több,mint amit elképzeltem...ennek ellenére az apám és a tsóméknak nem kell megajándékoznia a kisfiút,ha ők nem akarják!!!
Mi egy család vagyunk a gyerekkel...de valamilyen szinte kicsit külön család is mi hárman,a lányom,apa és én...sajnos a gyerek nem él velünk,van külön családja az anyukájánál...
Akkor szerinted a kisfiú anyjának is kellene ajándékot vennie a kislányomnak,mert féltestvérek vagyis a te álláspontod szerint rokonok,családtagok!?
De az anyuka gyülöli a kislányomat és engem is..a kisfiú nem beszélhet rólunk otthon, mert akkor áll a bál..de ez egy másik történet!
11:35ös vagyok
Nekem 4 féltestvérem és 1 édes testvérem van. 2 apai ágon, 2 anyai ágon. Nővéreméknek (anyai ágon) még az apukájuk révén van 6 féltestvérük 3 anyától. Bátyáimnak (apai ág) szintén van féltestvérük az anyukájuk révén is. Mégis, nekem mind a testvérem. És anyukám, akit ugye elhagyott az első férje, mindegyik gyermekét tisztelte-szerette az első férjének. Mi soha nem éreztük, azt, hogy ők mások. És a nagyszüleim is így viszonyultak hozzánk. És igen, bonyolult család vagyunk, hisz mindenkinek van olyan testvére, aki másik testvérének nem testvére, de pont ezért nem is értelek meg :-(
Pont a mai világban, ahol egyre több mozaik család van. És igen, szerintem a családod nem kezeli teljes rangú gyereknek a "mostohagyerekedet", pedig az unokájuknak/unokahúguknak a vérszerinti testvére!
14.10-es Kedves Hsz!
Igen bonyolult család vagytok...:)
Engem az bánt,hogy felületesen olvastad el ,amit írtam te is és más hsz. is.
A kisfiút mindenki elfogadta a rokonságomban ,kivétel nélkül!!!!!!!!!!
Nálunk nem megy ennyire vérre az ajándékozás ...ha leredukálom a dolgot...bizony a sját lányomat sem köszöntötték fel a tesómék még az 1 éves szülinapján...és akkor mi van???Imádják,foglalkoznak vele...most éppen nem úgy állnak anyagilag!!!
Én szégyelném magam ha azzal hozznám őket kényelmetlen helyzetbe,hogy ajándékot követelek tőlük,akármelyik gyereknek is!!!
Itt nem az összetartozás és a szeretet hiányáról beszélünk
!
Egyébként bár nem tartozik a témához,de a kisfiú anyukája,külön felszólitott,hogy nem vagyok a gyerek anyja semmi közöm hozzá attól ,hogy az apukája a párom!!!!Ezt magam is tudom...
Úgyhogy ne gyere ilyennel,hogy a kisfiú az én gyerekem is....mert nem .bár nagyon szeretem!!!!
Nekem is van féltestvérem,már írtam is ...a nagyimék szeretik de de nem ajándékozgatták külön,esetleg 1-1 édességgel.A hugom mégis imádta Őket!
Én mégegyszer leirom ide..az elvárt,követelt ajándékozás miatt akadtam ki!!!!
És furcsának tartom egyik-másik hsz válaszát.
Kiváncsi lennék,ha forditott helyzetet irtam volna:
Hogy fel vagyok háborodva mert a volt férjem új feleségének a rokonai nem ünneplik a gyerekem névnapját és ajándékot sem vesznek neki (jelzem,most először maradt ki)Ti lettetek volna az elsők állitom,akik mindenféle anyagias,pénzéhes kurv@nak lehordtatok volna!!!:(((
Fura világ van!
Még valami...
Minden bántás nélkül...miért kellene a családomnak egyenragúan kezelni a saját gyerekemet a párom gyerekével????
Ezt nem mondod komolyan!
Én sem kezelem teljesen úgy!!!
Neki sokkal több minden megengedek,mint a sajátomnak!
Úgy féltem,ahogyan a sajátomat sem!!!
De a lányomat én szültem!!!!
Nem semmi ez az álszenteskedés...hogy egyenragúnak kellene tekinteni őket!!!
kérdező, új válaszoló vagyok.
Beleképzeltem magam, hogyha a férjemnek lenne egy gyermeke, aki az én testvérem féltestvére (félTESTVÉRE), felmerül benne, hogy családtag, és igen, az én családom családtagja is, még akkor is, ha vér szerint nem az. Ha együtt élnénk mind a négyen és lenne névnapi összejövetel (nálunk mindenki név és születésnapján szokott lenni amolyan családi ebéd, hol iyen, hol olyan). Akkor igen, vennének neki. Ha nem értekeznének sokat egymással, tehát a gyerkőc nem velünk lakna, akkor külön nem vennének ajándékot, de ha lenne összejövetel, vagy a névnapja környékén összefutás, találkozás, akkor szólnék nekik, hogy vegyenek neki mondjuk egy kinder csokit.
Mondjuk az én testvérem még a férjem keresztfiának is mindig küld mikulásra, húsvétra, karácsonyra apróságot. Úgy, hogy nem is találkoznak.
Embere válogatja, van aki gondol a másikra, van aki nem
nem tudom, hogy mikor volt a névnapja, de mi lenne, ha utólag kapna valamit a kisfiú?
Azért gondolom a kisfiúnak is rosszul esett, hogy nem kapott, csak azért, mert épp nem volt 'jelen'.
Nálunk, a rokonoknál, ha valaki a neve napján, vagy a születésnapján épp nincs itthon, nyaral, vagy más programja van, azért még nem felejtjük el, hanem megtartjuk egy későbbi időpontban.
Ha lányod a névnapján éppen táborban van két hétig és nem találkoztok, utána már nem veszel neki semmit?
De te összekevered a szezont a fazonnal!!!!!! Nem kikövetelte, ugyanis nem a kisfiú ünnepnapja ELŐTT közölte, hogy márpedig vegyenek neki, hanem UTÁNA bántódott meg, hogy semmibe vették a kisfiú ünnepét! Állatira nem ugyanaz.
A követelőzés azt jelenti, hogyha a párod követelte volna, hogy vegyenek. De ő megbántódott, amiért a gyerekét nem köszöntötték fel. Tökmindegy édes gyereked-e, a TE CSALÁDODNAK a kisfiú most már családtag. Ha nem értik meg, nem fogják fel a testvéreid, VELÜK beszélgetnék el elsősorban, nem a páromra akadnék ki...te jó ég..
Udvariatlan és gáz dolog azzal takarózni, hogy a névnapja napján nem találkoztak és azért nem kaptak semmit. Ha mi csak akkor ajándékoznánk egymást, amikor az adott ünnepnap napja van, egész évben csak Karácsonykor kapnánk és adnánk ajádnékot. Ugyanis névnapot, szülinapot általában hétvégén tartunk, nem pontosan aznap.
Ennyi erővel ha nem találkozol mondjuk anyáddal, apáddal a névnapjukon, akkor nekik már nem is jár ajándék, mert nem aznap taliztatok?
Köszönöm a válaszaitokat!
Kedves 17.01-es hsz!
Természetesen pótolva van,ha nincs itt a gyerek..most is kiderült...csak mi nem tudtuk,hogy kapott ajándékot csak ott hagyta a tesóméknál,mert meghivták hozzájuk ,nekünk pedig nem szólt róla :(
Nem tud igazán a családok közötti kapcsolat elmélyedni a kisfiú anyja miatt,ezt minden rosszindulat nélkül írom.
Ha a gyerek a testvéreméknél van játszani,véletlenül sem tudhatja meg az anyja...
Utólsó és u.e. hsz
Nem keverek össze semmit!
Azt mondta a párom,hogy igenis vegyenek ajándékot a kisfiúnak,vagy én sem vehetek a keresztfiamnak,aki a tesóm gyereke...és leszarja stb....
Másrészről már írtam is ,nem fogok senkitől ajándékot követelni sem az én gyerekemnek,sem a pároménak!!!
Ha valaki úgy érzi vesz,ha nem ,nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!