Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van igaza, tegyetek...

Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?

Figyelt kérdés

Összevesztünk a párommal!

Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.

A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.

De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.

Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.

Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...

Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.

Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...

ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!

Most akkor mi van???

Én vagyok a hülye???

Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!

2012. ápr. 19. 19:44
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
0%
az a baj h gyerek NEKED senki. ha a párod gyereke,akkor családtag. attól h nincs épp ott,ugyanúgy szokás az ajándékozás. én megértem a párodat. neked mellé kellett volna állnod.
2012. ápr. 23. 22:17
 32/57 A kérdező kommentje:

Szia..

Köszönöm a válaszodat..

Nekem és a páromnak a gyerkőc családtag..és nekem sem "senki"!!!

Viszont az én rokonaimnak igazából ő nem családtag közvetlenül,igy szerintem nem elvárható az apámtól,vagy tesóimtól,hogy megajándékozzák...ennek ellenére családtagként kezelik az első perctől fogva.

Most nem volt nálunk a gyerek amikor a névnapja volt..igy nem vettek ajándékot neki...ezen volt a vita,hogy szerintem nem kellene elvárni!

Ne sarkitsd le a dolgot kérlek arra,hogy a gyerek ellen vagyok,vagyunk...ez közel sincs igy!!!

2012. ápr. 23. 22:27
 33/57 anonim ***** válasza:
100%

En teljes mertekben a kerdezovel ertek egyett!!! A parodnak nincs igaza!

Nagyon furan gondolkodnak itt egyesek...

2012. ápr. 24. 03:15
 34/57 anonim ***** válasza:

valaki vagy családtag,vagy nem.nincs olyan h ha ittvan családtag,ha nem akkor nem. a párom családja a családom és forditva. és igy a párom gyereke is az nekem is az apámnak is stb. szerintem. és sokak szerint is.

csak egy példa: barátnőm elvált 2 kisgyere van. most összejött egy özvegy apukával,ahol szintén 2 kisgyerek van. az egész család első perctől mindenkit oda-vissza családtagnak tekint. fel sem merül h valaki valamiből kimaradjon akár ott van akár nincs. én megértem hogy rosszul esett a párodnak,mert úgy érezhette nem is szeretik a fiát apukádék. Ami nyilván nem igy van,de ez most tényleg nagyon bután jött ki. Beszélj a pároddal,béküljetek kis,de beszélned kell apukádékkal is hogy ez nektek rosszul esett. senkisem tökéletes,valószinű nem gondoltak bele mélyebben abba hogy ez rosszul is elsülhet. szerintem azzal teszed a legjobbat-hosszú távon is-hogy te hozod rendbe a dolgokat

2012. ápr. 24. 10:56
 35/57 anonim ***** válasza:

Ez verte ki nálam is a biztosítékot, hogy "nekik senki"

Nálunk nagyon sok hozott gyerek van a rokonságban, de mindet rokonnak tartjuk számon, főleg ha már közös gyerek is van. Ahogy anyukám fogalmazott a nővérem férjének hozott gyerekével kapcsolatban: "ő az unokám testvére, tehát nekem is unokám :-D"

ezen kellene elgondolkoznod, mert mindig is a gyermeked testvére lesz, nem csak akkor mikor nálatok van!

2012. ápr. 24. 11:35
 36/57 anonim ***** válasza:
0%
pont ezért irta h nekik senki,mert neki senki. sztem csak elviseli a kisfút a kérdező,mert muszáj. lehet h féltékeny is rá. mert ha őszintén szeretné fel sem merülne benne h a párjának nincs igaza
2012. ápr. 24. 11:58
 37/57 anonim ***** válasza:
76%
Rettenetesen sarkosan gondolkozik mindenki. Nem úgy értette azt, hogy "senki" nekik a gyerek, hanem, hogy nem vérszerinti rokon, nem együtt élnek, stb. Sajnálom a családjaitokat. Ha valaki véletlenül elfelejt valakinek ajándékot venni bármilyen alkalomra akkor gondolom jól lecseszitek... Szerintem többet ér a békesség, mint hogy megsértődjünk egy-egy vacak ajándékon, pláne ha egyébként nagyon jó a kapcsolat.
2012. ápr. 24. 12:04
 38/57 anonim ***** válasza:
mivel szeretetben álünk,lecseszés sincs,mert mindenki figyel mindenkire. a féltestvér már nem vérrokon? a kérdező gyerekének a vérszerinti féltestvére. vagyis vérrokon.
2012. ápr. 24. 13:01
 39/57 anonim ***** válasza:
100%
Itt a kérdező testvéréről beszéltünk. Neki NEM vérrokona. Na mindegy, én abbahagytam.
2012. ápr. 24. 13:10
 40/57 anonim ***** válasza:
0%
amúgy egy szeretetteljes kapcsolatban nincs is olyan h kinek van igaza. háborogsz,fújod a magadét. hol itt a szeret? és ha azt mondjuk h neked van akkor diadalittasan odaveted a férjednek h te nyertél? mert ha azt irjuk h nincs akkor még inkább háborogsz,úgy látszik neked csak a saját igazságod az igazság. ez elég szomorú.
2012. ápr. 24. 13:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!