Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?
Összevesztünk a párommal!
Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.
A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.
De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.
Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.
Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...
Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.
Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...
ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!
Most akkor mi van???
Én vagyok a hülye???
Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!
Szia..
Köszönöm a válaszodat..
Nekem és a páromnak a gyerkőc családtag..és nekem sem "senki"!!!
Viszont az én rokonaimnak igazából ő nem családtag közvetlenül,igy szerintem nem elvárható az apámtól,vagy tesóimtól,hogy megajándékozzák...ennek ellenére családtagként kezelik az első perctől fogva.
Most nem volt nálunk a gyerek amikor a névnapja volt..igy nem vettek ajándékot neki...ezen volt a vita,hogy szerintem nem kellene elvárni!
Ne sarkitsd le a dolgot kérlek arra,hogy a gyerek ellen vagyok,vagyunk...ez közel sincs igy!!!
En teljes mertekben a kerdezovel ertek egyett!!! A parodnak nincs igaza!
Nagyon furan gondolkodnak itt egyesek...
valaki vagy családtag,vagy nem.nincs olyan h ha ittvan családtag,ha nem akkor nem. a párom családja a családom és forditva. és igy a párom gyereke is az nekem is az apámnak is stb. szerintem. és sokak szerint is.
csak egy példa: barátnőm elvált 2 kisgyere van. most összejött egy özvegy apukával,ahol szintén 2 kisgyerek van. az egész család első perctől mindenkit oda-vissza családtagnak tekint. fel sem merül h valaki valamiből kimaradjon akár ott van akár nincs. én megértem hogy rosszul esett a párodnak,mert úgy érezhette nem is szeretik a fiát apukádék. Ami nyilván nem igy van,de ez most tényleg nagyon bután jött ki. Beszélj a pároddal,béküljetek kis,de beszélned kell apukádékkal is hogy ez nektek rosszul esett. senkisem tökéletes,valószinű nem gondoltak bele mélyebben abba hogy ez rosszul is elsülhet. szerintem azzal teszed a legjobbat-hosszú távon is-hogy te hozod rendbe a dolgokat
Ez verte ki nálam is a biztosítékot, hogy "nekik senki"
Nálunk nagyon sok hozott gyerek van a rokonságban, de mindet rokonnak tartjuk számon, főleg ha már közös gyerek is van. Ahogy anyukám fogalmazott a nővérem férjének hozott gyerekével kapcsolatban: "ő az unokám testvére, tehát nekem is unokám :-D"
ezen kellene elgondolkoznod, mert mindig is a gyermeked testvére lesz, nem csak akkor mikor nálatok van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!