Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van igaza, tegyetek...

Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?

Figyelt kérdés

Összevesztünk a párommal!

Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.

A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.

De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.

Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.

Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...

Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.

Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...

ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!

Most akkor mi van???

Én vagyok a hülye???

Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!

2012. ápr. 19. 19:44
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:

15.38-as szivemből beszélsz,annyira igy gondolom én is...

olyan döbbenet volt nekem,amiket írtak előtted...már azt hittem én ...hülye vagyok!

Nagyon köszönöm a válaszodat!

2012. ápr. 20. 16:47
 22/57 anonim ***** válasza:
0%
Oké, egy ember egyet értett veled, akkor most már megnyugodtál, a másik 15 biztos hülye.
2012. ápr. 20. 18:11
 23/57 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom 15.38. de nálunk ünnepnapra a gyerekeknek ajándékot szoktunk venni, ha a gyereket szeretjük, akár ángyom-bingyom fia, akárkié. Ha ISMEREM és SZERETEM akkor adok neki, ez a mi családunkban nem kérdés. Nem attól függ adok-e neki valamit, hogy ki szülte és kihez tartozik. Én még a barátnőim gyermekének is vásárolok, nemhogy félig családtagénak. De mindegy, hát úgy látszik én ebben fura vagyok :)
2012. ápr. 20. 18:13
 24/57 A kérdező kommentje:

18.11-es hsz.-ra

Senkit nem hülyéztem le...és mindenkinem megköszönöm a válaszát,akár egyezik a véleményünk akár nem.

Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett...kiragadtok egy egy részt a leírtakból és nem egészében látjátok az én gondomat!!!

És itt kapcsolódnék a 18.13-hozzászóláshoz is!

Mert.

Nagyon más az,amikor te magadtól egy általad szeretett embertnek veszel ajándékot,akár a barátaidnak,hiszen őket te választottad,évek óta családként vagytok...vagy mert nálatok ez a szokás..ezzel semmi baj sincs.

Az én gondom az,hogy a párom ELVÁRTA!!!!!!és ez a lényeg,hogy ezt nem tartom korrektnek!

Ti például,akiknek vesztek...ha valamiért mégsem vennétek...és pl.a barátnőd,vagy a férjed exe,vagy a férjed,akinek egy másik nőtől van gyereke,neked áll,hogy mi az,hogy nem veszel a gyerekének ajándékot???!!!

Forditsátok csak meg egy kicsit!

Ti erre mit mondanátok,nem lenne ez bicskanyitogató dolog???

Tényleg nem értem azokat a válaszolókat,akik szerint a párom jogosan követel a másik gyerekének ajándékot az én családomtól,akiket alig ismer...komolyan Lányok,mi ez????

Én hibbantam meg???

2012. ápr. 20. 21:20
 25/57 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is ezt nem értik sokan: persze, hogy adok, ha szeretem!!! Ha épp van pénzem és eszembe jut az alkalom, adok a másénak is. DE ezt elvárni abszolut nem jogos senkitől. Egyáltalán ajándékot elvárni számomra felfoghatatlan.

Egy másik kérdésben valaki kiírta, hogy a második gyerekük érkezésére nem kaptak semmit a szüleiktől (a nagyszülőktől), pedig az elsőre igen és ez mennyire nem fair, erre mindenki lehurrogta, hogy milyen anyagias tuskó és hogy várhat el ilyet. Itt meg mindenki elvárná?

2012. ápr. 21. 23:40
 26/57 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetértettem a kérdezővel. Ki is fejtettem. Nagyon elanyagiasodott világ ez,de az én gyerekemet biztos nem így fogom nevelni. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát :D
2012. ápr. 22. 13:06
 27/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm Lányok én is így gondolom!

Én a mai napig a legapróbb figyelmességnek is szivből tudok örülni...

2012. ápr. 22. 15:22
 28/57 anonim ***** válasza:
0%
Nekem akkor is az a természetes, hogy ünnepre ajádnék. És nem anyagiasodás................illem. Pont.
2012. ápr. 22. 20:12
 29/57 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha én a családban mindenkinek vennék ajándékot minden alkalomra, nem sok pénzem maradna. Karácsonykor talán még kajára sem. Ennyit az illemről...
2012. ápr. 22. 21:10
 30/57 A kérdező kommentje:

Kedves 20.12-es hsz!

Senki nem vitatta el,hogy ajándékot veszünk...ilyen -olyan alkalomra!

Kérlek,hogy olvasd el a kérdésemet mert nem erre vonatkozik...

A saját gyerekemnek sem várom el senkitől,hogy ajándékot vegyenek neki...a családomtól sem!!!

A párom nem várhatja el az én családtagjaimtól.hogy az előző kapcsolátból született gyerekének ajándékot vegyenek...ez volt itt vita közöttünk!!!

Szép dolog ha vesznek...de elvárni és ezért patáliázni,több mint bunkóság!

Mégegyszer mondom,hogy bár nem úgy viselkednek a gyerekkel a rokonaim...nekik ő akkor is idegen!!!

A páromat is 3 éve ismerik...

2012. ápr. 22. 21:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!