Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?
Összevesztünk a párommal!
Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.
A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.
De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.
Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.
Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...
Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.
Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...
ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!
Most akkor mi van???
Én vagyok a hülye???
Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!
Mire gondolsz kedves első hsz?
Kérlek olvasd el figyelmesen,amit írtam...
A párom előző kapcsolátból született gyerek szerintem nem családtagja az én családomnak közvetlenül...nem hiszem,hogy számon kellene tartaniuk a születés,névnapját stb.Bár mióta gyütt vagyunk mikor a gyerek itt van..mindig felköszöntik...most nem volt itt,amikor a névnapja volt..nem lett felköszöntve...ha az apa a kapocs a családok között,akkor ennyi erővel az exének és az ő családjának is megkellene ajándékozni az mi közös gyerekünket ?!
Ha szereted a párodat, akkor bizony a gyereket is el kell fogadni, mint családtagot!
De ez tipikus a gyerekes pasast választó nőknél, nem akarják családtagként elfogadni a gyereket, csak a pasast. De ez hosszútávon nem működik, mert a gyereket fogja választani. TUDOM, írtad, hogy foglalkoztok a gyerekkel, meg vesztek neki ajándékot, stb. stb., ez jó dolog, DE: mivel a párod gyereke, ezért igenis családtag valamilyen szinten. Képzeld el ha neked lenne gyermeked akit mindenkinél jobban szeretsz, és ő közli veled amit te ide nekünk leírtál: hogy őneki a kölköd ugyan nem családtag, és nem is lesz. Oké, nem ezekkel a szavakkal írtad le, de a tömör lényege ez volt.
Úgy értettem,ha te viszel egy gyereket az új házasságodban,szeretik a gyereked,elfogadják,mindig felköszöntik.De egyszer előfordul,hogy pont akkor nem nálad van a gyerek hanem apjánál,az új rokonok meg emiatt nem köszöntik...
Biztos neked is rosszul esne.
Persze az sincs kizárva,hogy a kedves ex borsózta be a férjed,aki egyébként nem fújta volna ennyire fel a dolgokat.
Ismétlem,megértelek és nem bántani akartalak.
20.02 hsz
Rosszul értelmezed a dolgot...nem rólunk van szó..nekünk a gyerkőc családtag ,persze...itt arról van szó,hogy az én tesóim,apám...nem közvetlenül családtagja a gyereknek...
Ennek ellenére mindig szoktak venni a gyereknek valamit és tudod,nem csak ebben merül ki hanem,hogy szeretik és nagyon kedvesek vele..de nem lenne kötelességül szerintem ajándékot venni neki!
Én elfogadtam,hogy van gyereke és mondhatom,hogy szeret a kisfiú is engem és én is őt..tehát a mi viszonyunk teljesen oké...csak úgy gondolom,hogy nem lehet felróni az én családomnak,ha nem vesznek semmit...mert nekik nem családtag közvetlenül!
20.02 vagyok, akkor viszont ezen lendüljetek túl és legközelebb majd vesznek neki mindig, ha van valamije, ha ennyire rosszul esik a párodnak. Én ezt tenném.
Nem hiszem egyébként amit egyik előző írt, hogy az ex paprikázta fel a párodat, ugyanis nem hiszem, hogy a párodnak az ex mondja meg, hogy mi hogy essen neki. Csak épp kézenfekvő mindig az exfeleséget okolni mindenért, ami a gyerekkel kapcsolatban történik. De itt tuti nem erről van szó. Egyszerűen a párod szeretné ha a gyermeke a családotok teljes értékű tagja lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!