Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van igaza, tegyetek...

Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?

Figyelt kérdés

Összevesztünk a párommal!

Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.

A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.

De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.

Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.

Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...

Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.

Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...

ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!

Most akkor mi van???

Én vagyok a hülye???

Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!

2012. ápr. 19. 19:44
1 2 3 4 5 6
 1/57 A kérdező kommentje:
Neharagudjatok a kiirásban lévő helyesirási és fogalmazási hibákért,nam látok a "pipától"!!!
2012. ápr. 19. 19:47
 2/57 anonim ***** válasza:
42%
Megértelek,telyes mértékben.Próbáltad már fordítva is elképzelni a helyzetet?
2012. ápr. 19. 19:47
 3/57 A kérdező kommentje:

Mire gondolsz kedves első hsz?

Kérlek olvasd el figyelmesen,amit írtam...

A párom előző kapcsolátból született gyerek szerintem nem családtagja az én családomnak közvetlenül...nem hiszem,hogy számon kellene tartaniuk a születés,névnapját stb.Bár mióta gyütt vagyunk mikor a gyerek itt van..mindig felköszöntik...most nem volt itt,amikor a névnapja volt..nem lett felköszöntve...ha az apa a kapocs a családok között,akkor ennyi erővel az exének és az ő családjának is megkellene ajándékozni az mi közös gyerekünket ?!

2012. ápr. 19. 19:52
 4/57 anonim ***** válasza:
81%
szerintem neked van igazad! a párod nagyon makacs ahogy mondod tesodék mindig vettek ajándékot a fiunak az h most véletlenül nem vettek mert nem volt ott? nem értem meg a párodat h miért kellett ezen kiakadnia
2012. ápr. 19. 19:54
 5/57 anonim ***** válasza:
24%
Soha nem kellene gyerekes férfi, vigye a pi@sába a kölykét, oda akinek megcsinálta. Csak a gond van gyerekes emberekkel. 36/N
2012. ápr. 19. 19:56
 6/57 anonim ***** válasza:
19%

Ha szereted a párodat, akkor bizony a gyereket is el kell fogadni, mint családtagot!

De ez tipikus a gyerekes pasast választó nőknél, nem akarják családtagként elfogadni a gyereket, csak a pasast. De ez hosszútávon nem működik, mert a gyereket fogja választani. TUDOM, írtad, hogy foglalkoztok a gyerekkel, meg vesztek neki ajándékot, stb. stb., ez jó dolog, DE: mivel a párod gyereke, ezért igenis családtag valamilyen szinten. Képzeld el ha neked lenne gyermeked akit mindenkinél jobban szeretsz, és ő közli veled amit te ide nekünk leírtál: hogy őneki a kölköd ugyan nem családtag, és nem is lesz. Oké, nem ezekkel a szavakkal írtad le, de a tömör lényege ez volt.

2012. ápr. 19. 20:02
 7/57 anonim ***** válasza:

Úgy értettem,ha te viszel egy gyereket az új házasságodban,szeretik a gyereked,elfogadják,mindig felköszöntik.De egyszer előfordul,hogy pont akkor nem nálad van a gyerek hanem apjánál,az új rokonok meg emiatt nem köszöntik...

Biztos neked is rosszul esne.

Persze az sincs kizárva,hogy a kedves ex borsózta be a férjed,aki egyébként nem fújta volna ennyire fel a dolgokat.

Ismétlem,megértelek és nem bántani akartalak.

2012. ápr. 19. 20:06
 8/57 A kérdező kommentje:

20.02 hsz

Rosszul értelmezed a dolgot...nem rólunk van szó..nekünk a gyerkőc családtag ,persze...itt arról van szó,hogy az én tesóim,apám...nem közvetlenül családtagja a gyereknek...

Ennek ellenére mindig szoktak venni a gyereknek valamit és tudod,nem csak ebben merül ki hanem,hogy szeretik és nagyon kedvesek vele..de nem lenne kötelességül szerintem ajándékot venni neki!

Én elfogadtam,hogy van gyereke és mondhatom,hogy szeret a kisfiú is engem és én is őt..tehát a mi viszonyunk teljesen oké...csak úgy gondolom,hogy nem lehet felróni az én családomnak,ha nem vesznek semmit...mert nekik nem családtag közvetlenül!

2012. ápr. 19. 20:08
 9/57 anonim ***** válasza:
66%

20.02 vagyok, akkor viszont ezen lendüljetek túl és legközelebb majd vesznek neki mindig, ha van valamije, ha ennyire rosszul esik a párodnak. Én ezt tenném.

Nem hiszem egyébként amit egyik előző írt, hogy az ex paprikázta fel a párodat, ugyanis nem hiszem, hogy a párodnak az ex mondja meg, hogy mi hogy essen neki. Csak épp kézenfekvő mindig az exfeleséget okolni mindenért, ami a gyerekkel kapcsolatban történik. De itt tuti nem erről van szó. Egyszerűen a párod szeretné ha a gyermeke a családotok teljes értékű tagja lehetne.

2012. ápr. 19. 20:11
 10/57 A kérdező kommentje:
20.06 őszintén mondom,hogy nem esne rosszul...nekik az én gyerekem "senki" csak hálás lennék ha adnak neki valamit de inkább szeressék...de soha nem várnám el!
2012. ápr. 19. 20:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!