Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van igaza, tegyetek...

Kinek van igaza, tegyetek igaszságot legyetek szivesek!?

Figyelt kérdés

Összevesztünk a párommal!

Van egy gyereke ,aki az előző kapcsolától született már 9 éves,nem velünk él és van egy közös gyerekünk is.

A vita tárgya az,hogy az én testvéreim nem vettek az ő nagyfiának névnapjára ajándékot.Mindig szoktak,amikor itt tölti az ünnepeket neki venni szép dolgokat,vagy a születésnapjára,amikor bulit csapunk és meghivjuk rá az én családomat.

De egyébként is tényleg szeretettel fogadták..és nagyon kedvesek vele,hiszen Ő nem tehet arról,hogy a szülei külön váltak.Persze ez nem mondható el az exről,ő sajnos minden lehetséges módon próbál keresztbe tenni és nagyon ellenséges,pedig évekkel azelőtt különváltak,h én lettem volna.

Szóval a tesóm fia a keresztfiam és most lesz a szülinapja és vettem neki ajándékot.

Erre a párom kiakadt,hogy ő nem fog senkinek semmit venni mert a nagyobbik gyereknek most nem vettek a névnapjára semmit.Itt sem volt akkor...

Én mondtam,hogy csak köszönje meg,hogy az évek során mikor itt a gyerek mindig kap ajándékot és,hogy mennyire jófejek,hogy olyan szeretettel bánnak vele az első pillanattól fogva.

Annak ellenére,hogy nekik nem családtag közvetlenül a gyerkőc!Szerinte pedig mivel az ő gyereke ,úgy kellene kezelniük,mint a mi közös gyerekünket...

ezek szerint ebben merül ki,hogy ha nincs itt akkor is legyen mindenki naprakész a gyerekből???!

Most akkor mi van???

Én vagyok a hülye???

Bocsánat,ha hosszúra sikeredett,de nagyon mérges vagyok!!!

2012. ápr. 19. 19:44
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:

20.11 értem én és persze,hogy azt szeretné..nyilván nem egyszerű mert nem velünk él...de elvárni???Főleg.hogy van olyan ,amikor 2-3 hónapig nem is találkozik a gyerek az én tesóimmal,mert nem úgy jön össze...de példul volt olyan is,hogy eljöttek érte és elvitték a keresztfiammal játszóházba,vagy vele szerveztek közös programot...én örülök ennek...de nem kellene ezt elvárni...még most is azt mondom.

Nekem van egy féltestvérem ,egy az apánk az anyukám meghalt.

De az anyai nagyszüleim soha nem vettek a féltesómnak semmit 1-1 csokin kivül...bár szerettik őt is...de a tesóm ezt soh az életben nem sérelmezte és el sem várta pedig mi együtt laktunk..nem a nagyszülökkel.

2012. ápr. 19. 20:19
 12/57 anonim ***** válasza:

Nézd, ha eddig is vettek neki ajándékot akkor persze hogy rosszul esett az apának (talán a gyereknek is) hogy most nem kapott.

Azt tudták, hogy közeleg a névnapja, vehettek volna neki valamit és majd alkalmasint odaadták volna. Akár tudták előre, hogy aznap találkoznak vele, akár nem.

Szerintem ne "fújd fel" ezt a dolgot ennyire, ez a tipikus "bolhából elefántot" eset.

A férjed is úgy érzem duzzog, de ne kezdjetek el egymás fejéhez vagdosni dolgokat mert abból semmi jó nem sül ki.

2012. ápr. 19. 21:47
 13/57 anonim ***** válasza:
47%
Én a pároddal értek egyet,igenis venni kellett volna a gyereknek valamit,ha eddig is kapott mindig.Az most lényegtelen,hogy nem volt ott,de így kellett volna.
2012. ápr. 19. 23:14
 14/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utólsó hsz.

Olyan nincs venni kell....vagy vesznek,akkor megköszönjük,ha nem,akkor nem!

Az,hogy eddig mindig vettek nagyon kedves tőlük,de nem elvárható,mert miért lenne,könyörgöm!?.

Az én testvéremnek a gyerek "idegen",kezelhetné úgy is,hogy oké vagy..szia..és ennyi!

Egyébként ha van valami jelentősége..születésnapot és a karácsonyt szoktuk együtt tölteni,ilyenkor kap a gyerek ajándékot is!

Lehet,hogy az én nevelésemmel van a baj,de nekem nem létezik olyan,hogy elvárok valamit...ha kapok örülök persze!

Nem vagyunk egyformák ...

Szerintem a családom nagyon kedvesen fogadta ezt a gyereket...lehettek volna távolságtartóak,akkor sem szólhatnánk semmit...

2012. ápr. 19. 23:35
 15/57 anonim ***** válasza:
En megertem a parodat, ugyanis ediig is csaladtagkent kezeltek a fiat es vettek ajandekot, gondolom, rosszul esett neki. DE! Abban nem ertek egyet, hogyha ok nem vettek, akkor mi sem vegyunk cimu tortenet. Kisse kicsinyes. Nem tok mindegy, ki mikor vett kinek, most a gyerekekrol van szo, nehogy mar a sajat keresztfiadnak ne vehess ajandekit, ne vicceljen mar.... Szoval, ebben igazad van. Amugy is, en nem szeretem ezt a dolgot, nezzuk, ki mit mikor vett mennyiert es en is igy teszek, kesz vagyok ettol...
2012. ápr. 20. 00:26
 16/57 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező: de te FELNŐTT vagy,ő pedig GYEREK!

És igenis elvárja,és kell neki,mert ilyenek a gyerekek.Ne haragudj,de tényleg a párodnak van igaza.

2012. ápr. 20. 07:37
 17/57 anonim ***** válasza:
100%

Én a kérdezővel értek egyet. A férfi viselkedését gyerekesnek tartom.

Ez a hozzáállás nevetséges,ne vegyen a kérdező ajándékot a keresztfiának??

A gyerek az anyjánál/exnél él. Ha apjával élne és minden egyes családi látogatásoknál jelen lenne az megint más. Ugyanez áll fenn unokatestvéreméknél ott ilyen nincs,hogy ajándékozás miatt balhé lenne. Kapott már a férfi gyereke ajándékot ha tudták hogy ott lesz a családi összejövetelen ha nem akkor nem. A gyerek így is érzi és értékeli a szeretet amit kap sosem panaszkodott mint ahogy az apa sem.

Ha fordíva lenne,tehát a kérdezőnek lenne gyereke ,az velük élne az mégiscsak más. Ez az én véleményem.

2012. ápr. 20. 09:42
 18/57 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek nehogy már elvárja... ilyenkor lép be a nevelés. Amit mi például meg is kaptunk még annak idején anyukámtól rendesen. Hova halad ez a világ. Teljesen elkényeztetettek a mai gyerekek. Sok nem tudja mi az hogy NEM és tűzön vizen át érvényesíti az akaratát sok ilyet láttam már sajnos,a szülő meg teljesen kétségbe van esve.. Na a mi időnkben tudtuk hogy ha anya azt mondta NEM csendben is maradtunk. Mégis boldog gyerekkorom volt és mindent megkaptam amire szükségem volt. Nehogy már szegény gyerek lelkivilága összetörjön attól ,hogy nem kap ajándékot mert elvárta..
2012. ápr. 20. 09:49
 19/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat..

Igazából a gyereknek fel sem tünt...mert a tesómék mindig meglepik valami apróssággal,szóval most is kapott valamit...csak nem az volt a "neve",hogy névnapi ajándék!

A párom volt ezen felháborodva...de este sokáig beszélgettünk és bocsánatot kért,mert nem volt igaza...

Azt tudni kell,hogy nem találkoznak a tesómmékkal sokszor a kisfiú,tehát azért túlzásnak tartom,hogy a névnapját számon kellene tartaniuk vagy akár a szülinapját.

Amikor itt van,mindig megajándékozzák és ez nagyon szép gesztus tőlük..de ne kelljen már ezt elvárni!

Én sem lettem igy nevelve ,az én lányom sem lesz....és a párom gyerekének is megkell szokni,hogy megköszönjük ha kapunk valamit...ha épp nem,akkor sincs semmi...mert nem ebben mérjük a szertetet!

Én fel sem hivhatom,mert nem veszik fel nekem a telefont,sem a gyerek,sem az anyukája...tök mindegy mit akarok!

2012. ápr. 20. 10:27
 20/57 anonim ***** válasza:
100%
Megdöbbentem a válaszokon. Miért elvárt az ajándék, pláne névnapra???? Hogy lehet elvárni, hogy valaki ajándékot adjon a más gyerekének??? Nem értelek benneteket. Ha adnak örülni kell, ha nem adnak akkor pedig szerintem fel sem kellene merülni az ötletnek, hogy miért nem. Kicsit sem vagytok anyagiasak. És azt is rettenetesen utálnám, ha a férjem megsértődne a családomra egy piti ajándék miatt. A saját gyerekünk sem szokott ajándékot kapni a tesóméktól rendszeresen, sem a férjem tesójáéktól, pedig mindenki megengedhetné magának. De könyörgöm, minek? És igazából az sem érdekel, ha nem köszöntik fel névnapján, születésnapján, karácsonykor, stb. Az én dolgom, hogy a gyerekemmel foglalkozzak, nem másé. Ha kapunk örülünk, ha nem, eszembe sem jut, hogy nekik is kellett volna. Furának tartom, hogy ezt ilyen sokan nem így fogják fel.
2012. ápr. 20. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!