Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthonszülés: mivel tud...

Otthonszülés: mivel tud többet, amit kórházban ne tudnának megoldani?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel, ezért leginkább olyanok válaszát várom, akik otthon szeretnének, vagy fognak szülni.
2012. márc. 1. 07:47
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Lányok, nyugi-nyugi, van értelme itt felhúzni magatokat?! Ne már....
2012. márc. 1. 16:36
 42/46 A kérdező kommentje:

Nincs, igazad van.

Részemről spongyát rá, csak látnám valami jelét az együttműködésnek. Te kicsit voltál bunkó, nekem kicsit volt rossz napom, ezért felhúztam magam. Megbocsájtunk egymásnak? Mit szólsz hozzá?

2012. márc. 1. 16:39
 43/46 anonim ***** válasza:
13%
Bocs, de nem vagyok bunkó. Kicsit sem. Én sem szeretnék vitatkozni, de immár harmadszor bunkóztál le. A "fogtad" kifejezés a "fogtad az adást" rövidebb változata. Ha a fogtad szót esetleg az értelmi képességeidre tett utalásnak vetted, hát nem annak szántam csupán arra utaltam hogy érted-e a különbséget aközött hogy valakinek nincs lehetősége x kórház között választani, vagy nem is igényelné a választás lehetőségét. Én ezt a szófordulatot nem érzem bunkónak. Én is kikérem magamnak hogy ismeretlenül bunkónak nevezz. Ezzel én részemről befejeztem. Ki is törlöm ezt a kérdést, mert nem akarok tovább foglalkozni vele.
2012. márc. 1. 18:04
 44/46 anonim ***** válasza:

Most kivételesen mindkét gyerekem egyszerre alszik, van időm kicsit bővebben írni.

Szerintem az otthonszülés pártiak és ellenzőik között egész egyszerűen abban van különbség, hogy másként fogják fel alapvetően a szülést, nem abban hogy az egyik csoport lát olyan előnyöket, amiket a másik nem.

Akik pártolják az otthonszülést, azok szemében ez egy olyan élmény, ami gazdagítja a gyereket vállaló párt, az egész családot. És az ilyennek a "helye" otthon van, ez az élmény ott tud leginkább kiteljesedni. A másik "párt" meg orvosik eseményként értelmezi a szülés/ születés aktusát.

Persze azzal tisztában vagyunk mi is, hogy szülés közben bármikor jöhet olyan esemény, amikor orvos és műtő kell. Most lehet azon vitatkozni, hogy ezek egyik percről a másikra következnek be, vagy pedig a kórháztól lévő 20 perces távolság egyenlő-e a biztonsággal, de nem ez volt a kérdés.

Persze a témában "hab a tortán", hogy a magyar kórházak többségében rengeteg olyan beavatkozás, gyakorlat van, amit egy csomó nő a háta közepére sem kíván. Pl. azt tudom, hogy a veszprémi kórházban kötelező beöntés, borotválás van, illetve csak boncterem szerű szülőszobák. Persze ezek semmiségek ahhoz képest, hogy a babát fél napra elveszik tőled, és az első napon csak háromóránként hozzák ki, aztán is csak napközbe kapod meg. Persze ez az anyának kényelmes, de a babának nemigen. Meg az ott szülő ismerőseimnek "furcsa módon" nagyon nehezen indult a teje. És -utalok az egyik előző válaszadóra- Veszprémből vagy a környékéről senki nem fog a Szent Imrébe feljönni szülni. Ha ott laksz, nagyon nincs más lehetőséged.

És akkor még ott van, amit az előző válaszomban benne volt. Akármilyen szuper a kórház, azt nehéz kivédeni, hogy kiszolgáltatott helyzetben - akárhogy is nézzük szülés közben abban vagy - még véletlenül se szóljon be Neked, ne kerüljél megalázó helyzetben egy kórházi dolgozó miatt, akinek éppen rossz napja van, vagy alapból bunkó.

2012. márc. 2. 14:13
 45/46 anonim ***** válasza:
52%

9-es válaszoló vagyok

Benéztem,hogy miként alakultak a válaszok.Még mindig nem kaptam ésszerű magyarázatot a kérdésemre,csak lepontoztak,valószínüleg azért mert valamelyik otthonszülő párti anyuka azt hitte egy hisztis kismama lehetek aki még nem tudja mi vár rá.

Hát tudom,mert már szültem egyet,habár valamelyik válaszadó azt mondta az nem is szülés!

Én minden kritériumnak megfeleltem az otthonszüléshez,telyesen probléma mentes terhességem volt,még fogadott dokim se volt,minek ha minden a legnagyobb rendbe alakul?Gátmetszés nélkül és telyesen természetesen akartam megszülni gyermekem.A kórház is durva 2 percre van a lakhelyemtől,és 25 évesen az ember lánya nagyon is erőtelyében van képes egy gyermeket,probléma mentes terhességből simán megszülni.Gondoltam én...

A vidéki kórházunkba,ami nem a pesti SZ.Imre,és mészárszéknek is nevezik,hagytak vajúdni ahogy én akartam,meghitten a párommal sétálni,labdázni,inni,szőlöcukrot enni.Csak ritkán monitorizáltak,orvos nem igazán vizsgált csak a szülésznő,mégis lássa mennyire vagyunk.15 órát vajúdtam és már nagyon fárad voltam.Nem sürgettek ,és nem is kényszerítettek csak felvetették a műtét lehetőségét,mert látták,hogy már elegem van az egészből és nem nagyon haladunk semerre.Belementem mert megváltásnak éreztem.

Ha az orvos és a szűlésznő bunkósága és kényelme volt felajánlani nekem a műtétet,akkor is hálás vagyok nekik,mert ha nem császároznak akkor meghitten temethettem volna el a kényelmemmel együtt a gyermekemet.

Egy UH-on se láttszott,hogy kétszer a nyakán van a köldökzsinór.4/8/9 APGAR-al született kikékülve oxigénhiányos állapotba,fel sem sírt.Na ha akkor nem kapja meg a megfelelő ellátást belé se merek gondolni,hogy mi lett volna.

Tehát egy telyesen normális terhesség fitt kismamánál is végződhet tragikusan,és egy rossznevű kórházba is a bunkó személyzet is lehet normális és emberséges.Nem minden kórházba van beöntés,kúppal intézték el a dolgomat,nem borotbáltak,mert voltam olyan ígényes és mindig szőrmentesen hagytam azt a fertályt és szóltam,nem akarok gátmetszést,csak ha már nagyon,de nagyon muszály,tudomásul vették.

Nem azt mondom,hogy mindenki így járhat mint én,de legalább tesz érte,hogy nagy esélyely kizárja a gyermeke fogyatékosságát,vagy a nagy meghittséggel szervezett temetését.

2012. márc. 3. 09:26
 46/46 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Azok után, ami történt Veled én megértem, hogy ellenzed az otthonszülést. De van egy dolog, amiről úgy érzem nem veszel tudomást: ha egy szülés otthonszülésnek indul, nem feltétlenül kell hogy otthon is végződjön. Ha jól tudom pl. Hollandiában ha 12 óra alatt nem születik meg a baba, akkor beküldenek a kórházban. A hozzád hasonló eseteknél lehet hogy vannak jelek, ami arra utal hogy valami nincs rendben, ebben az esetben otthonszülésnél is irány a kórház. Vannak az otthonukban szült ismerőseim bőven, hidd el ha a legkisebb jel is van, hogy valami nincs rendben, akkor beküldik az illetőt a legközelebbi kórházba!

A "vidékizést" meg nem vedd sértésnek. (Kicsit úgy tűnik, mintha ) Az csak véletlen, hogy én jelenleg a fővárosban élek, de gyerekkorom szerves része volt a lavórban fürdés meg a kútvíz ivás, lehet hogy vidékibb vagyok, mint itt bárki más.

A lepontozást meg nem értem. Itt azokat pontozzák le, akik a kiírt kérdésre válaszolnak, azokat meg fel, akik az otthonszülést, meg az otthon szült nőket támadják. Persze mindenkinek joga van a véleményéhez, de itt nem ez volt a kérdés.

2012. márc. 4. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!