Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthonszülés: mivel tud...

Otthonszülés: mivel tud többet, amit kórházban ne tudnának megoldani?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel, ezért leginkább olyanok válaszát várom, akik otthon szeretnének, vagy fognak szülni.
2012. márc. 1. 07:47
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem butaság otthon szülni, ha bármi baja lesz a kisbabának nem lesz ott az azonnali segítség neki, ha hipoxiás vagy anoxiás lenne.... a mentő meg nem fog várakozni míg te megszűlsz. Lehet neked is és a babádnak is bajod!

szerintem ennyit azért megérdemel a gyerek, hogy a gyors és szakszerű ellátást kapja, ráadául rendkivűl fontos az apgár is....ott az orvos nem fog neki kezdenei megnézni az 1 perces majd az 5 peres apgárt!

Röviden tömören, akár mennyire is irtózol a kórházi szülés miatt, legalább a baba miatt tedd meg, ha fertőzés is lesz, könnyebb ellátni hamarabb lesz orvosi segitségetek.

7hetes mami

2012. márc. 1. 07:53
 2/46 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, de mégis kíváncsi lennék azok véleményére, akik ezt választják. Szeretném őket megérteni, hátha csak azért gondolom úgy a dolgokat, ahogy gondolom, mert nem tudok eleget.
2012. márc. 1. 07:56
 3/46 anonim ***** válasza:
84%
Azt hiszem, én nem szülnék otthon. Viszont megértem, ha valaki ezt szeretné, Amerikában bevált dolog. Sokkal meghittebb. Az, hogy a kórházban gyorsabban ellátják valóban, de ha egy jó dúla/bába és szülésznő van ott, és a terhesség normális lefolyású miért ne lehetne otthon szülni?! Csak itthon ilyen maradiak! Döntsd el, hogy mit szeretnél, de számolj az esetleges problémákkal, ami otthon és a kórházban is megtörténhet!
2012. márc. 1. 07:58
 4/46 A kérdező kommentje:

akkor ennyi lenne a különbség, hogy meghittebb?

meg azért valljuk be, ha választani kell, az otthonszülés a kockázatosabb.

ha tényleg ennyi a különbség, akkor maradok a kórháznál.

de nagyon érdekelne tapasztalat is.

2012. márc. 1. 08:01
 5/46 anonim ***** válasza:
80%

Nme tud többet, de minek menjek kórházba, ha noincs rá szükség?

A kórházban idegenek vannak, kapkodás, mások irányítanak, alkalmazkodni kell. Amikor az ember lánya szül, éppen eléggé kiszolgáltzatott, és az a jó, ha magára tud figyelni. El tud lezulni. Ez sokkal jobban meg y a csendes, megszokott környezetben, 1-2 családtaggal vagy az ismerős bábával, dúlával, mint idegen környezetben. Van az embernek elég baja úgyis, nem jobb olyankor otthon?

Másrészt: mindenki maga tudja, hogy a legjobb neki szülni.

De a kórházban ciki négkézláb állni vagy egyáltalán.

A kórházban ráadáasul (tudom, van kivétel) általában rögtön átvezsi valaki az irányítást. Beönt, borotvál, "feködj fel!" Infúzió, "nem szabad leszállni!" nem ehetsz, nem ihatsz, hanyattfekve kell szülnöd, ami eleve a legreménytelenebb helyzet erre - infúziót kötnek, dirigálnak. Elég nehéz ennyi mindennek megfelelni, miközben pont szül az ember.

A babának is jobb, lassan, kényelmesen, siettetés nélkül megszületni, csattogás, és vakító fény helyett halk és lágy félhomályba...

Semmi gond nincs magával akórházzal. A baj az, hogy kevés helyen érhető el a "gyöngéd születés" = saját tempójában, időt adva atágulásra, a megszületésre.

A baj az, hoyg az elterjedt kórházi gyakorlat a szülés helyett, valami "kés nélküli műtétet" tart - teljesen furává téve a folyamatot, - mindenképp megszületik a gyerek persze, de egyszerűbb, és kellemesebb, ha békén hagynak közben. Persze, úgy, hoyg készenlétben a segítség, ha szükség lenne rá.

Szültem többször kórházban.Minden oké volt persze.

(először majdnem megfagytam estére, másodszor már komolyan az éhhalál szélére kerültem - persze ezek kis kellemetlenségek, de teljesen fölöslegesek. Mindkétszer saját ideje előtt szültünk, mert vagy ágy em volt, vagy a doki készült nyaralni.Mindenesetre büszke vagyok, hogy hanyattfekve is képes vagyok szülni! Ennél már csak az lenne viccesebb, ha tótágast állnék közben. Na, majd legközelebb)

2012. márc. 1. 08:05
 6/46 anonim ***** válasza:
73%

Nem kockázatosabb az otthon szülés. Minden statisztika ezt mutatja.

De jó lenne kórházban szülni - csak nem műtőben. Szerintem ez lenne a legjobb. Külön szobában, bábával, és a közelben van műtő és orvos. Szerintem ez lenne az ideális.

2012. márc. 1. 08:08
 7/46 A kérdező kommentje:
nem tudom, biztos kórháza válogatja, de én a szent Imre kórházról tudok tapasztalatot mondani, ott mindez amit elmondtál, lehetséges. nálunk így is történt, semmilyen beavatkozásra nem volt szükség. de ezt nem lehet tudni előre. nekem az a dilemmám, hogy az otthoni lehetőségek, azért jóval korlátozottabbak, még ha jól felszerelve is érkezik az orvos.
2012. márc. 1. 08:10
 8/46 A kérdező kommentje:
a statisztika (én szerintem), azért mutat jobb arányokat, mert az orrhonszülésnek nagyon komoly feltételei vannak. (komplikációmentes szülések korábban, komplikációmentes terhesség, iker babák kizárva, stb.) úgymond, ilyen feltételekkel nem is csoda, hogy jobbak a statisztikák. érted? nem lehet összehasonlítani a kettőt
2012. márc. 1. 08:12
 9/46 anonim ***** válasza:
51%

Személy szerint úgy vagyok vele,midenkinek joga van eldönteni,hogy mit csinál,de iszonyat nagy felelőtlenségnek tartom az otthon szülést.Mindegyikünk undorodik és vonakodik valamilyen szinten a kórházaktól,a kiszolgáltatottságtól,de a saját csemeténk egészsége,szakszerű ellátása előrébb való mint a saját igényeink.Azért én is kíváncsi vagyok,hogy mivel tudják ezt megmagyarázni,hogy mégis otthon szűlnek,talán csak annyi,hogy nekik saját otthonukba sikerült egyedül megszülni gyermeküket és ettől lennének tökéletes anyák?Mert nekem valahogy így jön le a dolog.Nem akarok senkit evel megbántani.

Máskülönben meg mindenki tökéletes anyja a saját gyermekének,mert az anyai ösztönök működnek attol függetlenül,hogy otthon/kórházba simán vagy műtve született egy gyermek.

Tiszteletbe tartom az otthon szülő nőket csak még ésszerű magyarázatot nem tudok a döntésükről.

2012. márc. 1. 08:13
 10/46 anonim ***** válasza:
82%

Férjem volt bent szülésnél, és így is "meghitt" volt.

Bár ha egy életről beszélünk, akkor nem a meghittségre kell törekedni, hanem a biztonságra. Az, hogy meghitt, csak a szülő nő érzése, csak a saját kényelme, amit alárendel a baba egészségének. Ha szülő vagyok, akkor vállalom a kényelmetlenséget is. Itt kezdődik.

És rendben, hogy problémamentes terhesség, de azt, hogy a szülés is az lesz, a bába, dúla garantája????????? Ha még sem az lesz, meg elnézést kér?

A kórházban is vannak komplikációk, de az ESÉLY, hogy gyorsabban, hamarabb jusson a megfelelő ellátáshoz a pici, az ott megvan.

2012. márc. 1. 08:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!