Mit tennétek, ha kiderülne, hogy a gyereketek még születésekor elcserélték egy másik babával a kórházban? Vagy ha kiderülne, hogy titeket cseréltek el annak idején?
Mivel nincs gyerekem így az első feltevésre nem tudok válaszolni.
Ha engem cseréltek volna el (ami egyébként kizárt dolog mert külsőre nagyon hasonlítok a szüleimre, letagadhatatlan a rokonság) akkor természetesen megkeresném a vér szerinti szüleimet. Nem biztos hogy elmondanám ki vagyok (attól függ hogy miféle emberek, nem kergetném magam hiú ábrándokba e tekintetben).
Az első felére nem tudok váloszolni,mivel nem vagyok szülő.
Gyerekként az számít,ki nevelt fel,ki jutatott el idáig,nem érdekelne a vér szerinti.Nehogy már én fussak utánna,ha eddig őt nem érdekeltem.Én jól érzem most magam,ahogy élek.
Én sem cserélnék. Az embernek ahhoz a gyerekhez alakul ki a kötődése, akit szoptatott, nevelt pici csecsemő kora óta. Valószínüleg kiépítenék valamiféle kapcsolatot a vér szerinti gyerekkel is, de őt már nem tudnám elfogadni olyan sajátomnak, mint akit a kórházból hazavittem. Valószínüleg a gyerek is így gondolná, ő sem a vadidegen embereket nézné szüleinek, hanem akik nevelték és szerették.
Akkora blődséget meg, hogy talán még 2 évesen vissza lehet cserélni, biztos olyan írta, akinek még nincs gyereke:) Nem bántásból, de olyan erős a kötelék szülő és gyerek között, hogy ilyet egyszerűen nem lehet megtenni. Én nem tudnék. Ha belegondolok, hogy a 3 éves fiamat elvinnék, és idehoznának egy vadidegent, belepusztulnék, én vérem vagy sem.
Előző
Olvasgasd a kisgyerekes rovatot, nem minden anyának alakul ki erős kötődése a gyerekkel saját bevallásuk szerint sem 1-2 éves korig.
Valami határ mindenkinél van. Én úgy 2 évnél szabnám ezt meg. Nálam. Ez nem azt jelenti, hogy másnál is ennyi. Egy 3 évest már én sem cserélnék ki. Nehogy azt mondd már nekem, hogy egy fél évest, de akár egy 9-10 hónapost még nem cserélnél ki. Tehát mindenkinél van egy határ, ameddig cserélne. Ne legyél ilyen álszent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!