Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthonszülés vagy kórházi?...

Otthonszülés vagy kórházi? Esetleg alternatív szülőszoba? Néhány kórházban már van ilyen.

Figyelt kérdés
Három gyermeket szültem,de sajnálom hogy szülés után beteszik egy inkubátorba 2 órára hadják had órdítson,pedig én mennyire szerettem volna ismerkedni a babámmal!Véleményeket várok ezzel kapcsoltban.
2009. febr. 23. 09:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az otthonszülés kockázatos szerintem. Ha én otthon szültem volna, biztos ráment volna vagy a baba vagy én, mivel komplikált volt egy picit (a keze a feje mellett volt, amit előre nem lehetett látni). Miért vitték el tőled a babád? Ahol én szültem, ott végig velem volt, első éjszakára vitték csak el, de azt is amiatt, mert nagyon rosszul voltam és nem tudtam volna ellátni. Nincs esetleg másik kórház ahova mehetnél? Alternatív szülőszobáról nincs tapasztalatom.
2009. febr. 23. 09:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Sajnos ahol lakom a közelben csak ilyen régi beidegződésű szülészet van.(kedves anyuka forduljon a hátára úgy jobban tágul...stb,szokásos szöveg tíz év óta,minha nem fejlődnének a tudománnyal)
2009. febr. 23. 09:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha otthon szültem volna, mi is meghalunk. :( Én nem vállalnám be! Mindenképpen a kórházira szavazok!

És ha már kórház, akkor ott biztos szakszerű segítséget kapok, azt a pár napot meg kibírom vhogy. A gyerekemmel meg itt egy élet, h megbarátkozzak, összebújjunk, szeressük egymást. Én a babámmal együtt voltam éjjel és nappal, míg a kórházban voltunk. Őszintén szólva néha szívesen beadtam volna éjszakára, h végre pihenni is tudjak!

Mire hazajöttünk a kórházból, annyira kimerültem, h elkapott a remegés, fogvacogás! Még én is megijedtem! Levegőt is alig tudtam venni, epilepsziára hasonlított!

Ha az én gyerekem nem sírt a kórházban, hát másé üvöltött. Se éjjel, se nappal nem pihentem.

Az alternatív szülőszoba jó, de csak akkor, ha tényleg odafigyelnek az emberre, és a kéréseinek megfelelően történik minden.

Nekem sajnos erre esélyem sem volt. Így annak örülök, h élve megúsztuk mindketten.

Hálás vagyok, h szakszerűen elláttak, megmentették az életemet és végig biztonságban tudhattam magunkat! Nekem ennyi bőven elég (volt).

2009. febr. 23. 10:04
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Én otthon szültem, semmi probléma nem volt. Nem kell félni, az otthonszülsét kísérő bábák nagyon jól tudják, mikor nem szabad az otthonszülést bevállalni. Egyébként pedig a szülés közben előforduló problémák nagy részét a kórházi rutin beavatkozások idézik elő. A haladóbb országokban nincs probléma az otthonszüléssel és ne gondoljátok, hogy ott rohammentő áll a ház előtt, vagy ilyesmi... Pontosan ugyanazzal a felszereléssel érkezik ki nálunk egy bába az otthonszüléshez, mint mondjuk Hollandiában, vagy Angliában, vagy Kanadában.

Gyönyörű szülésem volt. Hosszú, nehéz, de szép. Nem kaptam semmi gyorsítót, nem volt semmiféle beavatkozás, a testem tehette a dolgát, ahogyan az évezredek óta működik. Így esett, hgoy 3,8kg-os, 55cm-es babámat (első szülés) gátmetszés és sérülés nélkül szültem, pedig a doki, akihez jártam terhesgondozásra, azt mondta, nem fogom tudni megszülni gátmetszés nélkül, főleg, mert sportoló vagyok. Kilátásba helyezték a császárt, mert túl erősek a medencetáji izmaim a versenysport miatt. Semmi gond nem volt, csak az orvosok szeretnek Istent játszani.

A pici lányom csak addig sírt, amíg a karomba adták - kb. 10 másodpercig, mert őt senki se törölgette, fürdette, méregette, odatették a mellkasomra, ahová való, melegen betakargattak minket, hamarosan ügyesen szopizott is. Azóta is anyatejes (7 hónapos) nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt baba. Ha gondolod, kedves kérdező, írj privit, szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre!

2009. febr. 23. 10:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Én is egy ilyen szülésre vágyom már.
2009. febr. 23. 10:26
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
Még kihagytam - az otthon szült anyuka vagyok - hogy gondoljatok bele, a babának is trauma megszületni, milyen lehet a kis lelküknek, hogy hirtelen azt se tudják, mi történik velük, nincs semmi ismerős, biztonságos, csak ijesztő és félelmetes... Az egyetlen, amire szüksége van, az anyja! Az anyai test melege, az ismerős szívdobogás... Hatalmas dolgot vesznek el a kórházakban a kisbabáktól és az anyukáktól.
2009. febr. 23. 10:37
 7/11 anonim ***** válasza:
96%
az otthonszülés biztosan szép dolog,de én nem mertem volna bevállalni!az alternativ szobának meg megvan az ára rendesen!én is simán fekve szültem,de lehet hogy igy tényleg könnyebb!ha nem tetszik az ottani korház mehetsz máshova is szüli,de ahhoz egy ojan orvos kell,aki épp a neked szimpatikus korházban dolgozik:)
2009. febr. 23. 11:14
 8/11 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom, de én teljesen jól megvoltam a "hagyományos" kórházi szüléssel. Valahogy úgy fogtam föl, hogy ez most velejárója a szülésnek. Ott azért valamennyire biztonságban éreztem magunkat a kisfiammal. Az alternatív szülési módok meg valahogy nem érdekeltek. A vajúdás alatt is csak arra törekedtem, hogy mindig megtaláljam azt a pózt, ahogy elviselhetőbb a fájás. Nem akartam volna sem vízben, sem gumilabdán, stb. vajúdni, sem guggolva, sem szülőszéken szülni. Nekem így jó volt. Talán annyit szeretnék máskor, hogy hosszabb időt lehessen velem a babám közvetlenül a szülés után.
2009. febr. 23. 12:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 gyerekem van,a pici 9 hós,de maximálisan elégedett voltam mindennel.Az Isván khzban szültem,volt fogadott szülésznőm.Amikor bementünk csak ő vizsgált meg,senki más.Van alternatív szülőszoba,kb.1 órát töltöttünk ott(apás szülés volt).Ültem a labdán,pihiztünk a franciaágyon,"lógtam" a bordásfalon.A kádat nem akartam kipróbálni,bitzos,h nem lett volna akadálya.Ezután átmentünk az 1 személyes szülőszobába,ahova vihettem a labdát is(van belőle több is,így megoldható volt).Megérkezett a dokim,és négyesben(doki,szülésznő,apuka,és persze én)gátvédelemmel,lámpák,gépek,tűk,kiabálások nélkül megszültük a babát.Azonnal rám tették,én vágtam el a köldökzsinórt(arra is volt idő,ha mikor a buksiját már érezni lehetett,a szülésznő odatette a kezemet,h amíg a köv.fájás vártuk,megsimogathassam)A férjem is ment a babával,amikor elvitték öltöztetni,és kb.10 perc múlva már jöttek is vissza.Aztán hármasban maradtunk.Akkor vitték el,amikor az osztályra kerültünk-kb.20 percet volt nélkülem-,de amint leértem én is,már mentem is érte,inkubátort csak messziről láttunk...Attól foga egy percre sem hagytam magára.A vizsgálatokat a kórteremben végezték a jelenlétünkben,fürdetésnél is ott kell lenni a bab mellett!Szval én teljesen háborítatlanul szültem,a 3 napos ott tartózkodás alatt én még egy szurit se kaptam!Így is lehet állami khzban szülni...
2009. febr. 23. 14:08
 10/11 A kérdező kommentje:
Örülök hogy ilyen jó tapasztalataid voltak!Sajnos lent vidéken sokkal rosszabb a helyzet.Itt nem az orvosok vannak érted hanem te vagy értük!(főleg a kisebb városok korházaiban igaz ez)
2009. febr. 23. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!