Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthonszülés: mivel tud...

Otthonszülés: mivel tud többet, amit kórházban ne tudnának megoldani?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel, ezért leginkább olyanok válaszát várom, akik otthon szeretnének, vagy fognak szülni.
2012. márc. 1. 07:47
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

"elfogadom, hogy szerencsém volt és így kicsit meg is értem ezeket az érveket. "

ez úgy hangzik, mintha nem értettem volna meg? megértettem

2012. márc. 1. 13:11
 32/46 A kérdező kommentje:
Ráadásul nem tudom, hogy ezt a stílust mivel érdemeltem ki. Tévedhetek én is, ennél kulturáltabb módon is kel lehet javítani. De ilyen módon nem szeretek beszélgetni.
2012. márc. 1. 13:13
 33/46 anonim ***** válasza:
31%

Nem olvastam végig a válaszokat, bocsánat ha ismétlek.

1. A babád tényleg végig veled lehet.

2. 1000%-ra nem leszel kiszolgáltatva egyetlen bunkó kórházi dolgozónak sem.

Én a második gyerekemet otthon szerettem volna szülni, a párom ellenállásán bukott meg a dolog. Utólag sajnálom, hogy nem voltam "erőszakosabb", nagyon-nagyon rossz élményeket szereztem a kórházban. Nem tudom lesz-e harmadik gyerekem, de ha igen, az biztos otthon fog a világra jönni.

2012. márc. 1. 14:18
 34/46 anonim ***** válasza:
19%

Kaptam egy nagyon kedves privát üzenetet a kérdezőtől, mert ugye csak én vagyok bunkó.

"Én meg bírom az ilyen bunkókat, akik a maradék jókedvem is elveszik. Akik igyekeznek mindig okosabbak lenni nálam és ezt a tényt a fejemhez vágni. Meg, hogy úgy egyáltalán minek merek bármit is kérdezni, vagy bármiről véleményt mondani, nem?

Mindegy, megyek is, olyan jó az idő kint. "

Nos kérdező! Tisztázzuk, hogy ez a stílus jóval bunkóbb, mint amit én megengedtem magamnak. Úgy látom neked priviben már nem olyan fontos a jómodor ugye? Mikor írtam a válaszom az előtte lévő kommentedet még nem olvastam.

"elfogadom, hogy szerencsém volt és így kicsit meg is értem ezeket az érveket."

Az előzöekből viszont csak az derült ki, hogy te kötöd az ebet a karóhoz, hogy mindent lehet csak tájékozódni kell. Tehát nagyon úgy nézett ki hogy mégsem fogtad az adást. A hozzászólásomat pedig most sem érzem bunkónak. Egy szóval nem mondtam hogy ne tegyél fel kérdést. De ha valamiről gőzöd sincs, akkor tájékozódni kellene mielőtt véleményt mondasz róla (ingyenes otthonszülés).

Többen leírták neked, hogy miben más (nem több) az otthonszülés, de nem látszott hogy próbálnád megérteni hogy valakinek ez miért lehet fontos.

Utoljára leírom kedvesen és érthetően:

Az ország nem Budapestből áll, ahol rendelkezésedre áll a Szent Imre kórház. Nagyon sokan élünk vidéken, 2-300 km-re a fővárostól, és akár 40-50-100km-re egyik vagy másik kórháztól. Nem lehet válogatni, és nem lehet ugrálni. El kell fogadni ami van, és kihozni belőle a legtöbbet. Van aki erre nem hajlandó, ezért inkább otthon szülne. Én nem tenném, de nem ítélkezek azok felett akik ezt választanák.

A továbbiakban kérlek kímélj meg a privát levelezéstől, én nem szégyellem leírni itt a véleményem.

2012. márc. 1. 14:22
 35/46 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok otthon párti.

Volt egy gyönyörű, probléma mentes terhességem, elmúltam 18, de még bőven nem vagyok 40, a baba

2012. márc. 1. 15:59
 36/46 anonim ***** válasza:
76%

bocsi, elküldtem véletlenül.

szóval a baba koponyavégű volt, 39. héten szültem, ezek szerint szülhettem volna otthon is.

De még jó, hogy nem tettem, ugyanis a végén a fiam a szülőcsatornában meggondolta magát, se ki, se be. Ugye ilyenkor császár nem lehetséges, nyomhattam úgy ahogy akartam, nem jött, ráadásul a szívhangja is kezdett leesnki. Nem mondtak a dokik semmit, nem akarták, hogy idegeskedjek, mindezt már csak utólag mondták el. Vákumos lett, ezek miatt. Kérdem én: otthon mi lett volna? Meghal a gyerekem? Oxigén hiányos lett volna?

Emellet egy teljesen háborítatlan vajúdásom volt. Úgy vajúdtam ahogy akartam. Ihattam is kis kortyokat, akkor mentem zuhanyozni, wcre amikor akartam. Ja, és nem a szt. imrében szültem.

Engem tuti nem tudnának meggyőzni az otthonszülésről.

Hiába probléma mentes a terhesség senki nem látja előre milyen lesz a szülés.

Én személy szerint támogatnám az olyan születés házakat, hogy ott van a kórház mellett. Bár nem tudom, bevallom, nem is néztem utána, de nem hinném, hogy van benne műtő. Ha ilyen lenne, akkor még azt is megkockáztatom, hogy úgy is támogatnám, hogy nincs a közvetlen szomszédjában kórház, de legalább egy orvos legyen mindig ügyeletben. Ilyen feltételekkel talán OK lenne.

2012. márc. 1. 16:06
 37/46 A kérdező kommentje:

nem kommentálom, hogy privát üzenetet megosztani nyilvánosan, az milyen jellemre vall...

de ha már megosztottad, akkor itt közlöm, hogy vállalom amit beleírtam, mert jogosnak tartom a felháborodásom

többit meg nem is olvasom el, ne haragudjatok. az ilyenek miatt elmegy a kedvem a fórumozástól

2012. márc. 1. 16:11
 38/46 A kérdező kommentje:
de ettől függetlenül az összes többi válasz abszolút pozitív és kaptam is részben választ a kérdésemre, úgyhogy a többieknek köszönöm.
2012. márc. 1. 16:11
 39/46 anonim ***** válasza:
27%
Pedig ha elolvasnád, esetleg rájöhetnél hogy nem minden fekete és fehér. És még mindig nem értem mi volt a problémád a hozzászólásommal. Nem az a jellemtelen hogy én megosztottam a hozzászólásod, hanem hogy te itt bájologva írsz, privátban meg lebunkózol. Amit én még mindig nem tettem meg veled.
2012. márc. 1. 16:25
 40/46 A kérdező kommentje:
Jó, visszajöttem. Nem privátban, hogy örülj: a "fogtad" és hasonló kifejezések nem túl kedvesek éppen. én bunkónak nevezném, vagy ez nálatok valami tájszólás?
2012. márc. 1. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!