Otthonszülés: mivel tud többet, amit kórházban ne
tudnának megoldani?
Egyetértek a 18-as hozzászólóval, háborítatlan, természetes szülést szeretnének, amit sajnos a kórházak nem igazán támogatnak. A kórházban a cél a legkisebb kockázat, minél gyorsabban, mert az idő pénz, kell az ágy, sajnos ez tény. A környezetemben több eset van, ahol "erőszakosan" beindították a szülést pénteken, mert mondjuk doki hétvégére el akart utazni... Én is maximálisan a háborítatlan szülés mellett vagyok, de természetesen kórházi körülmények között, de sajnos ez jelenleg csak kevés helyen, főleg magánkórházban lehetséges. "Normál" kórházban a protokoll miatt nem kérheted, hogy ne kapj feleslegesen kanült, oxit, stb, hanem csak akkor avatkozzanak be, amikor tényleg muszáj. Ehhez persze kell egy maximális bizalomra épülő orvos-anya kapcsolat és egy olyan orvos, aki szintén támogatja a természetes szülést és képes megítélni mindenféle egyéb indokot kizárva, hogy hol van az a pont, ahol muszáj beavatkozni a baba, vagy a mama miatt.
2012. márc. 1. 12:08
előző vagyok.
A másik, ami kiakasztó, hogy sok helyen még mindig adják a babának a cukros vizet a kórházban, röhej, szerintem semmi szükség rá. Ha kéred, hogy ne adják, akkor is adják, nekik így kényelmes, sajnos.
2012. márc. 1. 12:11
23/46 A kérdező kommentje:
Én elhiszem, hogy nem minden kórházban van így, de engem kérdeztek és figyelembe vették a kérésem. Semmit sem erőltettek, csak tanácsoltak.
fakultatív volt, hogy kérek-e beöntést, fájdalomcsillapítást, oxitocint, előtte kikérdeztek, hogy szeretnék-e gátvédelmet.
Létezik ilyen kórház és ilyen orvos, csak jól utána kell tájékozódni. (azt mondjuk értem, hogy az otthonszülésnél ingyen van. mert ha az embernek kívánságai vannak, azt fogadott orvossal tudja megcsinálni és neki pedig fizetni kell)
24/46 A kérdező kommentje:
cukros víz se volt. minden szobában volt kint egy tájékoztató ami lényegében az igény szerinti szoptatás elveit foglalta össze. illetve a csecsemősöktől lehetett kérdezni, segítséget kérni szoptatás terén.
25/46 A kérdező kommentje:
szülés után egyből hasra tették a babát és szoptathattam, a köldökzsinórt csak később vágták el. nem ezek az anyukák vágyai általában?
szóval ezek miatt nem igazán értem a dolgot. számomra tényleg csak a helyszínben van különbség, semmi másban.
Kérdező: szerencséd volt a Szent Imrével, szerintem a nagy átlag egyelőre nem ez.
2012. márc. 1. 12:18
Elvakult mamamis hozzászólás? Több ezer volt, nem keresem elő, de ilyenekre gondoltam: Szószerint lesajnálják azokat, akik babakocsit használnak, mert ők tudják, mi a jó, akár orvos mond valamit, az is egy hülye, mert nem tudja. Nézz be a dühöngőkbe, egymást hergelik.
2012. márc. 1. 12:19
28/46 A kérdező kommentje:
elfogadom, hogy szerencsém volt és így kicsit meg is értem ezeket az érveket.
szerintem is szélsőségesek és elfogultak. az tény, hogy kulturáltan érvelnek. nem meglepő végül is, a mamami szellemisége eleve behatárolja a látogatói kört.
de engem főleg az itt is említett példa döbbent meg, hogy ilyen sokan vannak otthonszülést pártolók.
valaki írta, hogy nyugodtan kérdezzek. meg van az oka, hogy nem tettem eddig. egy ennél sokkal kevésbé tabu (mármint csak ott tabu) témát feszegettem, szerintem teljesen korrekten megfogalmazva. gyakorlatilag hajlandóak se voltak belemenni a témába. ennyire előítéletesek voltak, hogy el se mondhattam, mit szeretnék. (képzelem mi lenne, ha szóról szóra ugyanígy föltenném ezt a kérdést. de ha valamelyikőtök most kedvet kapott... :))
Kérdező értsd már meg, hogy nem ez az általános. Szerinted és 300km-ről hogy menjek a Szent Imrébe szülni. Erre nincs ilyen kórház. Bírom az ilyen elvakult embereket, akik egy ilyen egyszerű dolgot nem képesek felfogni. Neked volt lehetőséged, éltél vele. Nagyon sokunknak nincs. Nem azért mert nincs rá igényünk. Fogtad? Az meg butaság hogy az otthonszülés ingyen van. Ott is fizetned kell, sőt ott kell igazán, mert be kell szerezni egy csomó dolgot, és a személyzetet is meg kell fizetned. Az otthonszülés nem arról szól hogy egyedül megszülsz a franciaágyon. Kicsit tájékozódj már mielőtt hülyeséget írsz.
2012. márc. 1. 12:34
18-as vagyok. nekem sincs esélyem se kórházat választani... vidéki pedagógusok vagyunk, a következő kórház 90 Bp. 240 km...
2012. márc. 1. 12:50
Kapcsolódó kérdések: