Otthonszülés: mivel tud többet, amit kórházban ne tudnának megoldani?
"saját otthonukba sikerült egyedül megszülni gyermeküket és ettől lennének tökéletes anyák"
ez egy kicsit tudott újat mondani, azt hiszem így nagyjából értem. tehát, hogy nem a tények vannak első sorban. hanem aki ezt komolyan gondolja, annak egyszerűen elvi kérdés. (ezért a többi tényszerű dolog nem is érdekli)
Én is olvasgatom a mamamit, vannak jó megoldásaik, elveik, nem tagadom, de ők a másik véglet, nagyon kisarkítják a dolgokat. Ők azok, akik mindent jobban tudnak, és sok esetben lenézik azokat, akik máshogy csinálják, mint ők. (egy-egy hozzászólást tudnék másolni, és azt mondtam, sok esetben, nem mindenki-mielőtt ugranak).
pl: a babakocsiban szenved a gyerek, kendőben kell hordozni, a majdnem iskoláskorig tartó szoptatás, elég csak rámenni erre a fórumra, az otthonszülést is sokan nyomatják közülük...
ne őket vedd mintának.
Kedves kérdező! A statisztikához: aki komplikált, az szerintem is menjen kórházba, de asim ügyek - minek?
Azért mam már nem olyan nagy titok, előre tudjuk még azt is, fiú-e vagy lány, meg lehet jósolni, ha probléma várható. A problémamentes szülésekhez viszont ideálisabb a megszokott környezet. Könnyebb lesz a szülés, és ez az anyának is és a ygereknek is jobb. Ellazulnak az izmok, nem törik meg a folyamat, tud koncentrálni - csak ennyi. De egy szülésnél ezek nagyon fontos dolgok, és egészségesebb, ha ki tudjuk hazsnálni. A kórházi környezet pont ellene hat, így veszélyhelyzetet teremt. Fölösleges a normál eseteknek akadályozni a szülés folyamatát akórházi környezettel - néhány problémás eset miatt - mivel elég jól ki lehet ezeket szűrni előre. Persze mindeg érhet baléeset, de akkor beköltöznék akórházba, hátha a fejemre esik egy cserép- s legyen a közelben műtő!
nem otthon szültem, és nem is tenném. de egy dolgot mgértek, ha valaki ezt választja: háborítatlan szülést akar. sajnos sok rosszat hallani arról, hogy mennyire brutálisan avatkoznak bele a folyamatba. hetekig feküdtem kórházban, és napi szinten voltak olyanok, hogy úgy vizsgáltak, hogy beinduljon a szülés (volt akinek leszakadt emiatt a lepény egy darabja, sürgősségi császár), annyira nyomatták az oxit, hogy leesett a baba szívhangja, rohantak a műtőbe. minden nap volt több indítgatás, de nemám 42. hét után, hanem amikor a dokinak jó... és ezekből több lett a császár, mint sima! sajnos sok olyan esetet hallani, ahol minden oké volt a beavatkozásig.
az anya kényelme szerintem is luxus. mármint emiatt otthon szülni. persze velem is volt aki minősíthetetlen stílusban beszélt, máig eszembe jut, de már mindegy. nyomatták a gyerekemnek a tápot cumisüvegből, meg a cumit, szoptatni alig adták oda, ha mégis, akkor is beszólogattak. nem is tudtam szoptatni. mindegy már, megnőtt így is...
mindenesetre számomra bizonyos szinten érthető, ha valaki otthon szeretne, és abban is biztos vagyok, hogy a hazai hisztéria nagyrészt a hálapénzüket féltő dokik műve.
ami még dühítő, hogy nem hallottam még komoly műhibát nemtörődömségből elkövető orvost meghurcolni, pedig barátnőm babája is született betegen majd halt meg emiatt. az orvos továbbra is ugyanúgy dolgozik, a felsőbbrendű, bunkó stílusától minden második kismama bőgve jön ki tőle... na mindegy, regényeket lehetne írni a témáról .
Azért nem olyan elvakult mindegyik mamami. Itt vagyok é n is. A lányom volt kendőben,nem igazán tetszett neki.(Apán tetszett,meg ha mentünk valahova) de itthon nem. Most már Meitaiban utazik vagy jön a lábán(2éves lesz lassan)ha messzire megyünk vagy ilyesmi akkor vesszük fel csak. Vagy ha tudom,h fáradt.
Egyébként kedves kérdező:nyugodtan kérdezd a mamamikat meg,nem fognak neked ugrani,nekem is mindig korrekten és segitőkészen válaszolnak,még az otthonszüléssel kapcsolatban is. Egyébként azt mondják,hogy bizonyos feltételekkel lehet csak otthon szülni.
Ezek:
szövődménymentes terhesség,
a várandós nő a fogamzás időpontjában a 18. életévét betöltötte,
első szülés esetében a várandós nő a fogamzás időpontjában a 40. életévét még nem töltötte be,
a terhesség a 37. és 42. hét között van,
a magzat koponyavégű fekvésű,
a magzat becsült súlya az ultrahangos vizsgálat alapján az élettani határértéken belül van (35öt tudok max korban)
Azt mondták nekem a többiek,hogy az Információs héten mindent elmondanak,felkészitenek a szülésre.Egyébként én ha nem ébredek fel éjjel,h pisilnem kell akkor nem is érzem a 3 perces fájásokat. S akkor lehet h otthon születik meg a babóca. Mondjuk a dokim felkészitett rá direkt h mi van ha:)
SZóval nyugodtan kérdezz a mamamiktól,nem emberevők ők se. (Én se vagyok az:D szerintem...)
Mondjuk azért arra a néhány hsz-ra kiváncsi lennék,h mi az a sarkalatos mamami hsz-ek... (13/18as amit irt.)
Hogy mit tud adni az otthonszülés amit a sima kh-i nem? Olvasgasd el itt: tortenetek.szules.hu (egy kh-ban szült mamami,szintén szt.imrében) s a vajudót csak annyira láttam h az nst-t ott csnálták meg,utána kint voltam az apukával és anyummal az előtérben. Onnan mentem be a szülőszobába szülni. (26L)
Én kórházban szültem, de megértem azt is valamilyen szinten aki nem akarja ezt. Tudod kedves kérdező, a Szent Imre csak egy kórház ebben az országban. Magánkórházakat leszámítva talán az egyetlen ahol esély van a háborítatlan szülésre. Ha valakinek ez fontos, sajnos nagyon korlátozottak a lehetőségek. Sok kórházban alap a beöntés, a borotválás, a folyamatos monitorozás, a fekve szülés.
Mondjuk én, aki kórházfóbiás vagyok, úgy gondolom, hogy a gyermekem érdekében, mégis inkább kibírom ezt, minthogy kockáztassam az életét. Ezért szültem kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!