Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az első gondolatotok, ha...

Mi az első gondolatotok, ha megláttok egy anyukát "full" sminkben mondjuk a játszótéren?

Figyelt kérdés

Feketével erősen kihúzott macska szemek, vörös rúzs, e mellett kivasalt haj és persze ezekhez illő öltözet.

Mit gondoltok róla?

Csak őszintén:)

2012. febr. 8. 12:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 A kérdező kommentje:

huh, köszönöm a sok sok választ, bár tényleg kicsit elkanyarodott a téma a végére,de nem baj:)

Nem akartam lehúzni a magyarokat, nem ezen volt a lényeg, hanem hogy külföldön mások az emberek, ott tényleg olyan extrém megjelenések vannak, hogy egy ilyen smink igazán nem kelt feltűnést.

De ha én, itt Dunakeszin, a lakótelepi kis lakásunkból lemegyek a játszótérre ilyen sminkbe, akkor higgyétek el mindenki megnézne és furcsán néznének rám!

De mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy nekem volt igazam, nem a tesómnak:P

És én is adok magamra, mert szerintem is fontos, hogy a férjem a nőt is lássa még bennem, viszont egy ilyen sminkben tényleg megnézne minden pasi ami viszont nem célom(nem vagyok beképzelt, ne értsetek félre).Ezt az extra külsőt tartogatom, ha valahova együtt megyünk,szerintem ez férjemnek is jólesik.Az alap smink úgyis elég a játszóra, főleg mert én is szoktam játszani:)

Ja és az is igaz, hogy kevés pénzből is lehet divatos, jó ruhát venni mondjuk turiban.Utoljára nyáron tudtam magamnak ruhát venni, 1 db rövidnacit, azt is turiban, de olyat vettem, amit mindenhez fel tudtam venni, tök divatos, és sokan kérdezték, hogy honnan van...800ft volt...szóval az öltözködés tényleg inkább ízlés kérdése.Talán e miatt hiszik sokan azt hogy dúskálunk a pénzben...pedig tényleg csak arról van szó, hogy fiamnak is a bababörzén vagy a turiban nem a kopott mackót veszem meg, hanem tovább "bányászok" a ruhák között és kifogok ugyan annyiért egy vászon nadrágot, vagy farmert.

Köszi még egyszer a válaszokat, nem gondoltam, hogy ennyien írtok:)

2012. febr. 8. 15:16
 72/81 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig, csak bele bele, örülök azért, hogy nem tűnik olyan hajat tépős vitának ez a sok válasz :o)

Én azok táborát erősítem, hogy nem megyek játszótérre sminkben, de egyébként sem sminkeltem magam sosem. Max szemspirál, alapozó/púder és kész. Mikor bulizni mentünk, akkor tettem többet. De van barátnőm, aki reggel a munkát azzal kezdte, hogy kis tükör, szemceruza, szemspirál, szemhéjfesték, alapozó, púder, rúzs. Munkába. Ha őt látnám így a játszón, nem is csodálkoznék.

Szóval mások vagyunk, kinek a pap, kinek a papné.

Mindenesetre én elég rosszul éreztem nyáron magam, mikor valahol voltunk kikent kifent csini ruciban, magassarkúban, és a fiam bekéreckedett hazafele a játszóra. Furi volt, de hazafele már mindegy volt. Akkor rólam is mit gondolhattak.... lehajolni nem mertem a fiamhoz, mert ki volt mindenem kb :o))

Ha pedig már dolgozik is a szülő, délután munkából hazafele miért ne mehetnének be a játszóra (jó, nem télen a -10 fokban) és akkor is ki van sminkelve, szoknyában van, stb ha olyan a munkahelye.

Az én munkahelyen nem követeli meg a tip-top kinézetet, én meg nem is vagyok egy szoknyás (pedig úgy irígykedem a vékony lábú szoknyát felvenni tudó hölgyekre), de a játszóra sem jártam sosem melegítőben (nincs is) mindig felveszek valami normális nadrágot, felsőt. Szóval az életvitel is sokat számít. Én inkább ha ilyet látok, mint írsz, erre gondolnék, és ha már megszólal, netán beszélget is, és a stílusából lehet következtetni, hogy milyen, miért így néz ki, és meg is érdemli, akkor ítélkeznék, de csak magamba. Különben meg tényleg írígykednék a kinézetére. Nekem nincs türelmem, sosem volt hajat vasalni, pedig olyan a frizurám, hogy rá férni néha :o))) És én sem a "nincs időm"-re fogom, mert lenne.

2012. febr. 8. 15:48
 73/81 anonim ***** válasza:
nekem sincs segitsegem, soha nem is volt, de minden reggel van idom arra, hogy egy halvany nappali sminket csinaljak.....az arctisztitas es a smink egyutt max 10 perc.....a hajamat minden hajmosas utan megszaritom normalisan es ha este alszik mar a lanyom akkor ki is vasalom (este mosok hajat) 3 napont mosom kb es azt a 3 napot gyonyoruen ki is birja a vasalas.En jatszoterre sem megyek kinyult elhasznalt melegitoben....nyilvan nem is a legjobb ruhaimban, de mindig farmerben megyek.
2012. febr. 8. 17:15
 74/81 anonim ***** válasza:

Én utcára mindig megfésülködök elötte,meg utcai ruciba felöltözök. Farmer,normális pulcsi,kabát.Most azért nem fogok sminket feltenni mert juj anyuka lettem.. Elötte se sminkeltem magam.Ha megyünk esetleg nagyikhoz akkor teszek kis sminket.De pl rúzst nem nagyon mert a párom nem szereti az izét. S a lányomnak is van melegitője itthon abban van,de utcára ha játszani megyünk barátnőhöz akkor is melegitőbe megyünk. Farmerje is van,de az nem játszóra való. Pl ha dokihoz kell menni oda azt adunk rá.

Full smink:barátnőm 2perc alatt megcsinálja magát,s ha ő ugy érzi jól magát miért ne. :)

2012. febr. 8. 19:09
 75/81 anonim ***** válasza:

Én 27 hetes terhes vagyok és van egy 2 éves lányom!Reggel van 5 percem a halvány alapozásra és a szemem fekete szemceruzával való kihúzására!A hajamt hetente egyszermosom és mosás után vasalom is!Hátközépig ér, és a lányom ott játszik mellettem és fodrászkonik közben a pónijain!Aztán az övét is megigazgatjuk :)

Nekem sincs segítségem,sőt már csak gyest kaok,de így is van ennyi időm!Alányom is élvezi,mert természetesen az övével is foglalkozunk! És persze a póniéval is!

Én sem olvastam végig a válaszokat,csak az első 1-2 oldalt!Nálem ez a full smink (régen bulikban is)de lehet nem egyre gondolunk! :)

2012. febr. 8. 19:35
 76/81 anonim ***** válasza:

Ha megyek valahová a gyerekkel, én is szeretek "jól kinézni" ami annyit takar, nem zsíros hajjal, karikás szemekkel...stb. 2,5 éves és 1 évesek a lányaim. Ha kiruccanunk, akkor bár azrét nem nagy sminkben, de egy kis alapozót dobok a fejemre. Hajat hetente 1szer mosok, (mint terhesség előtt is, mert nem zsírosodik a haja úgy szerencsére), akkor ki is vasalom. A nagylányom ott van mellettem és asszisztál. :) -a pici meg alszik-

Szerintem mindenki szeret vagy több gyerek után is. Legalábbis sok helyről hallottam, vagy csak nekem mondták, hogy meg sem látszik hogy két gyereket szültem és milyen csinos vagyok...stb Vannak nagyon lepukkant anyukák (és nem bántásból, de pl a 10 éves oszt.találkozóra úgy jött el, hogy kerekedett a szemünk....). Sokfelől megkapják manapság az anyák hogy aki anya lesz olyan anyásan is néz ki. Aki megpróbál ettől még nem csak anya lenni, de nő is, az szerintem jó dolog.

Persze vannak ízlések. Én sosem rúzsozom magam, nekem nem tetszik (max szőlőrúzs), vagy nem kérkre festem a szemhéjamat és csillámporral kenem be magam (túlozva persze)de ha Ő ettől érzi magát anya mellett nőnek is, hát tegye!

2012. febr. 8. 22:30
 77/81 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, a laptopon írok és letörölt egy sort...

Szóval mindenki szeret jól kinézni egy vagy több gyerek után is...

2012. febr. 8. 22:32
 78/81 anonim ***** válasza:
Én írtam azt hiszem először hogy toprngyosak sokan.Na azért örülök hogy akardtak még nagy számba igényes nők és azt még mindig nem a sminkre írom......Hát igen a ruha nem csak az árátol lehet jó hanem mert vagy egyedi vagy mert van ízlésed.Lehet több tíz ezres ruhád ha szarul néz ki vagy éppen neked nem való.Szoknyába is mentem már játszóra játszom a gyerekkel de azért nem csúszok mászok a földön.Én van mikor farmerba mentünk játszóra mert a fél falut át kel sétállni és nem zavar ha abban játszik.Ez a kell a farmer meg szép ruha a dokihoz mindig az jut eszembe hogy anyám szokta mondani aki nem mai csirke hogy egy max 2 szép ruhája volt amit templomba kellett felvenni csak.Na az nem a 21.században volt így ma már tök jó cuccok vannak potom pénzért tehát nem kell mindig a játszós ruhát megvenni.....
2012. febr. 8. 22:58
 79/81 anonim ***** válasza:

En is sminkelem magam :)

Ruzst mondjuk ritkan teszek mert allandoan puszilgatom a kisfiamat de a szemem az alap,hogy mindig ki van festve.

Hosszu derekig ero hajam van. Mindig meg csinalom ,hol igy hol ugy de altalaba kiengedem mert termeszetesen egyenes es szep. De szoktam kontyot is hordani vagy osszegumozom, lehet azt is csinosan :)

A ruha...nyilvan a jatszoterre nem tusarkuba megyek de jatszoterre is meg lehet talalni a csinos oltozetet.Meg ugy is,hogy egyutt jatszok a gyerekkel ha kell a homokozoba is.

De ha megyunk vasarolni stb.. oda johet a tusarok,szoknya,csinosabb darabok.

Nekem fontos a kulso. Szeretek tetszeni a ferjemnek es magamnak is.

2,5 eves kisfiu es 6 hetes pocaklako 23 eves anyukaja

2012. febr. 9. 04:56
 80/81 anonim ***** válasza:
100%

Utolso vagyok.

Elkezdtem olvasni a valaszokat es jol felhuztam magam.

Mi van????

Hogy so ideje lehet ha igy nez ki???

Hat, ne haragudjatok de ilyen buta kifogast is regen olvastam.

Nekem egy napig nem volt segitsegem mert kulfoldon elunk mar lassan 4 eve, a kisfiamat aki 2,5 eves egy napra se hagytuk senkire (nehany orara szoko evente egyszer tobb hetes szervezes utan ez is kb 2-szer fordult elo).

Most 6 hetes terhesen reggeltol-estig hanyingerem van de fel oram lesz magamra ezutan is mint eddig volt. Ez a "nincs ido" csak kifogas. Tobben irtak mar,hogy ugyanannyi ideig tart kivenni a kinyult pulcsit mint egy csinosat a szekrenybol es felvenni. Megfesulkodni kb 5 perc (akinek nincs hosszu haja ennyi sem), sminkeles se vesz igenybe par percnel tovabb. Ez meg fel ora sem.

Ennyit errol!

2012. febr. 9. 05:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!