Mi az első gondolatotok, ha megláttok egy anyukát "full" sminkben mondjuk a játszótéren?
Feketével erősen kihúzott macska szemek, vörös rúzs, e mellett kivasalt haj és persze ezekhez illő öltözet.
Mit gondoltok róla?
Csak őszintén:)
Ez de fura...külföldön mindig minden sokkal jobb mint itt...érdekes. Szerintem külföldön ugyanúgy vannak irigy és ápolatlan anyukák mint M.o-n :))
És csinos, ápoltak is meg a kettő keveréke is, az emberek (nők anyukák) szerintem mindenhol egyformák:)
Na de hogy a kérdésre válaszoljak. Az jut eszembe hogy de jól néz ki, és hogy nekem is így kéne mindig kinéznem:) Mondjuk a leírt smink nekem kicsit erős én rúzst nem használok főleg nem vöröset és erősen kihúzott hát ez is van akinek nagyon jól áll van akin meg sok és túlzó benyomást kelt nappali sminkként.
Ez igaz egyébként hogy egy sminket feldobni 5-10 perc max és igényesebb ruhát felvenni is ugyanannyi idő mint egy melegítőt:)
Nekem a kiöltözéssel csak az a bajom, (meg a tökéletesen álló vasalt hajjal) hogy a játszótéren én szoktam JÁTSZANI is a gyerekeimmel ahol bizony homokba kell belépni vagy csúszdáztatni, emelgetni hajolgatni ami bizony pl. feszes csípő fariban nem túl kényelmes és elegáns :))) A vasalt hajamba meg előszeretettel kapaszkodik bele a legkisebbem ami 6 hónapos:)Vagy beleken ezt azt.
Én minden reggel kihűzom a szemem, és egy enyhébb szemhéjfestéket is felteszek, most egy színesített ajakfényt használok a tél miatt. plusz van egy minimális pirosító is rajtam, de ez nem mindíg. Hajamat vagy begöndörítem, vagy kihúzom, éppen mennyi kedvem van, de sokszor van lófarokban, nem azért mert így egyszerűbb, csak úgy megszoktam, és van, hogy zavar a hajam.Most elkezdtem heti 2* szoliba járni, mert érzem, hogy kell nekem, a lelkemnek. Ruhát, meg tényleg teljesen mindegy milyet veszek ki a szekrényből ugyanannyi idő felöltözni. Általában farmner+csini pulcsi+csini lapos csizma, vagy szőrös csizma van rajtam. Nekem is vannak lestrapált napjaim, de próbálok magamra adni, mert ÉN így érzem jól magam. Szeretek csinos lenne, szeretem nőnek érezni magam, emellett van rajtam még kb 5 kg plusz,de hamarosan attól is megszabadulok.
Én nagyon sokat híztam a terhesség alatt, tavaly leadtam 16 kg-ot. Utáltam magam a súlyfelesleggel.
Nem a fiam rovására megy "szépítkezésem", mert ez napi max 10 perc. Este mikor elaludt akkor húzom ki a hajam.
Ez a napi 10 perc az önbizalmamat tette helyre.
Egyedül nevelem a fiamat, nem vet fel minket a pénz, anyukám napi 1 órára jön át unokázni, így kettesbe vagyok a fiammal.
Azért írtam le ezeket a dolgokat, mert nem vet fel a pénz, nincs apuka aki jól keres, nem passzolom le a fiamat a szépítkezésem miatt (kivéve a heti 2*10 perc szoli de ennyi belefér szerintem)nem vásárolok drága cuccokat, csak jól konbinálható ruhákat veszek, így nem tűnik úgy, mintha ugyanabba járnék, és mégis jól érzem magam, és attól hogy anya vagyok igenis nő is vagyok, és ha én jól érzem magam, az kihat a fiamra is.
Ezért én nem ítélkezem, de az írásom szerintem tükrözi a véleményemet a kérdésre.
Lehet lepontozni engem, de nekem ne mondja senki hogy nincs fél-1 órája magára egy kismamának!!!!
Üzenem hogy teljes mértékben egyet értek veled.Nekem gyerek előtt is voltak smink cuccaim meg jó ruháim(23 éves vagyok 2,5 éves a fiam)atól hogy valaki 30-on túli is adhat magára.Tényleg jókat nevetek mikor mondják hogy huh nincs erre meg arra időm a gyerek mellett...Röhej ne sírjatok már ennyit előtte dolgoztatok utána csináltatok házi munkát(gondolom én)mos meg egész nap otthon vagtyok.Én is itthon vagyok minden nap van időm felmosni,teregetni,mosni,sokat játszunk a fiammal,boltba megyünk,főzünk.Ezt mind lehet játékosan.Pedig nekem nem egy nyugodt természetű gyerekem van aki elvan egy helybe.Sok időt igényel,de mind rendszerezés kérdése.HAvat lapátolni is kimegyek mert nincs segítségem jön velem kap egy seprűt és másir elvan.
Hajat igaz nem este mosok mert mire lerendezem és alszik akkor nem akarok száírtózni,hanem vele együtt bemegyek a fürdőbe és megmosom délelőtt,kivasalom a hajam...stb.ár eleinte nem sminkeltem magam ha kimentünk,de mára vissza tértem rá.Nem vészesen alapozó,spirál,ceruza néha szájfny.Ennyi kell.Jah fodrászhoz is viszem magammal a gyereket mert párom sokáig dolgozik és mint írtam nincs senkim...Akkor lesz húzósabb ha már vissza megyek dolgozni és meghozom az oviból és utána főzni,takarítani mert így azért végzek mindennek ilyen tájékra mikor alszik.De ez van ezt kell szeretni.És UNDORÍTÓ SZAKADJATOK LE A KINYÚLT,SUSOGÓS melegítőről.Egy normális rád való méretű nem 3 számmal nagyobb melegítő is kényelmes ám nem csak az ócskaságok.Nem bálba megyünk játszóra de van normális utcára járós melegítő nacim is nem olyan amibe a kertbe füvet nyírok nyáron.Má bocsi mindenkitől de engem meg ez zavar hogy olyan ócskaságokba jön anyuka meg a gyerek is hogy Úr isten.TUrizok ruhát is mielőtt vki ezt írja hogy biztos csak márka rucira van pénzem de ott se hozok el olyat még ha ingyen adnák se amikbe sok anyuka teszi a gyerekét.Van mosógép ha koszos lesz a normális ruha ki lehet mosni azt is ...Ha meg kiszakad akkor kiszakad úgyis kinövi hamarosan.Kicsit lgyünk már igényesebbek.Jusson eszetekbe mikor kiveszitek a ruhát a szekrényből hogy toprongyos akarok lenni vagy igényes.Akinek nem ingje....
Nem kell ezt túllihegni, aki mindenhova sminkelte magát szülés előtt, az nyilván utána is fogja, aki meg nem, az nem a gyerek miatt fogja elkezdeni.
Nekem gimnazista korom óta természetes dolog, hogy alapozó, szemceruza, szempillaspirál, tehát egy alap smink nélkül nem megyek el otthonról. Se közértbe, se máshova. A munkám is megköveteli, hogy sminkeljek, törődjek a külsőmmel. Most azért, mert időközben anya lettem, nem fogok erről leszokni (az időmbe belefér), akkor sem, ha a többi anyukának ez nem tetszik. És igen, játszótérre is elmegyek így, még soha nem néztek ki, de lehet, hogy csak nem vettem észre a jeleket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!