Az ilyen miért csodálkozik hogy nem tud megélni és eltartani a gyerekét?
Múltkor volt a TV-be az egyik híradóba, hogy egy balesetben meghalt egy favágóként dolgozó férfi.
Interjút készítettek a családjával. Erre kiderül, hogy van nekik 8 db gyerekük !!!
(leszögezem, nem romák, és ezt nem provokációnak írom, csak mielőtt valaki beírná)
És az édesanya panaszkodott hogy így is nehezen élnek meg, de most mi lesz velük...
Sajnáltam őket, de nem értem. Akinek amúgy is kis jövedelme van, vagy pedig nem nagyon tehetős (tehát mondjuk átlag bérű) az minek csinál 8 db gyereket???
Mert oké, ha szeretik a gyerekeket. Na de azért mégis...ha összehoztak 8 db gyereket, akkor utána minek panaszkodnak hogy nagyon nehezen tudnak megélni??
De nem csak ez az egy eset van, tudok többről is...(és egyik se roma!![NEM provokációnak szánom], de most a romakérdést hagyjuk, nem ide tartozik, csak beírom, mielőtt vki beírná hogy biztos azok)
Aki amúgy is nehezen él meg, vagy nem túl tehetős az miért csinál ennyi gyereket? Utána meg panaszkodik hogy alig él meg...persze ez olyan családnál is volt ahol mind2 szülő dolgozott...
Bocsánat, hogy ilyen kérdést teszek fel, csak egyszerűen nem értem az ilyen embereket....:/
11:23
A GYK-n lévő kérdések többségére rá lehet mondani erőltetetten hogy provokáció. Ha neked nem tetszik egy kérdés, akkor nem kötelességed nézegetni, olvasgatni.
Ez egy olyan oldal ahol kérdéseket tehetsz fel, és nem csak olyan kérdéseket ami neked tetszik.:)
Csupán csak az a baj, hogy te is pálcát törsz egy vadidegen ember felett, holott nem ismered a valós körülményeket. Beszívtad, amit mondott a tévé, és azt hiszed, objektív a véleményed.
Nem baj; majd felnősz.
Mégis miért? Tudod élőbe is ismerek ilyen embereket....most azon mit nem lehet ismerni, hogy valaki nehezen él meg mert van 8 gyereke?
Oké, ez nem rám tartozik, de akkor minek hangoztatja?
Gondolkodj már reálisan légyszíves, ahelyett hogy csak kiosztasz mindenkit.
"Tudod élőbe is ismerek ilyen embereket"
Vagy annyira kemény csávó, hogy neki is felteszed ezt a kérdést ILYEN STÍLUSBAN, vagy csak a háta mögött pofázol? Őt is sz*r ingyenélőnek, felelőtlennek tartod?
Drága 80%-os, képzeld megkérdeztem már az illeőt. Azt mondta, hogyha újrakezdhetne mindent biztos nem vállalna ennyit.
Mindenki egy kérdésre úgy válaszol ahogy akar ez igaz. Viszont a bunkó és kioktató sílus senkinek sem tetszik, ezt akartam ennél is elkerülni, látom sikertelenül.
Tudod van oylan is hogy "család tervezés" stb. És szerintem (és sokak szerint) felelőtlenség (pláne ilyen gazdasági helyzetbe) 6-7 vagy 8 gyereket bevállalni aztán "majd csak lesz valahogy"
Félre ne értsd (elmagyarázom mégegyszer) : én nem azt mondtam hogy nincs olyan hogy "jaj de szeretem a gyerekeket", épp ellenkezőleg. Én örülök neki ha egy édesanya nagyon szereti a gyerekét!!
Én senkire sem mondtam azt hogy ingyenélő !!!!! Ilyet sehol sem mondtam !
Én azokra mondtam hogy felelőtlen, aki bevállal 8 gyereket úgy, hogy bele sem gondol pl a kiadásokba, vagy hogy enni is kéne valamit, esetleg ruházkodni stb. És utána mondogatja másoknak hogy alig él meg. Én is sajnálom az ilyen családokat, szó sincs arról hogy megvetném őket, de azért gondolkodni (vagy védekezni)kellett volna, illetve belegondolni az anyagi helyzetbe.
Attól hogy én megkérdezem, hogy hogy gondolják a 8 gyereket az iylen szülők, attól még nem vagyok se szívtelen, se sz*r alak. Ez csak egy egyszerű ártatlan kérdés volt.:) Nem kell ebből problémát csinálni...
De azt értsd már meg, hogy az ismerősöd sem gondolta, hogy nehéz helyzetbe fog kerülni!
Vágod?
Az az utolsó, hogy pl. arra gondolsz, kirúgnak, aztán ottmaradsz a gyerekekkel, vagy megözvegyülsz, vagy leég a házad - ergo ROSSZ FOG VELED TÖRTÉNNI; erre vadidegen emberek beugatnak neked mindenféle használható infó nélkül, hogy te egy felelőtlen proli vagy, stb., stb.
Na te ezzel a kérdéssel most pont ugyanezt tetted.
És nagyon sokan még ugyanezt teszik, tök mindegy, mennyi gyereke van az illetőnek. Pálcát törnek felette, elmondják mindennek.
Ugyanez van a munkanélküliekkel is: a többség szerint mind lusták, de az senkit nem érdekel, milyen úton jutottak oda, hogy elvesztették a munkájukat, és bele se gondolnak abba, hogy ők is járhatnak ugyanígy, és őket is meg fogják szólni, és ők is meg lesznek bántódva, hogy minden alap nélkül kritizálják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!