Hogyan tudja magát egy pályakezdő eltartani?
Most nézegetem az albérleteket és mondjuk 50 ezres bérleti díjjal plusz 25 ezres rezsiköltséggel (+még a közös ktsg) elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnám emellett normálisan fent tartani magam. Ez összesen 75000 Ft. Plusz a bérlet munkába járáshoz 10000 Ft.
Egy pályakezdő gazdász nettó bére aligha éri el a 130 rugót. :S És ezt az összeget egy statisztikai oldalon olvastam, aztán ki tudja mennyit fogok kapni a munkahelyemen.
Így hogy kezdjem el az életem??
Az a 25 ezres rezsi igencsak karcsú van az több is.
Egy társbérleten a munkahely közelében nem gondolkodtál?
Tudom nem egy leányálom de amíg megkapaszkodsz egy kicsit addig talán megfelelő lehet.
Én speciel semmit nem kapok, úgyhogy bármiféle lakásról, vagy albérletről csak álmodni tudok...
Hajrá, "gyakornoki" időszak. (Végzett pályakezdőként.)
A minimálbér 93000 Ft BRUTTÓ.
Szerinted abból hogy élnek meg?
Most kezdődik az a bizonyos nagybetűs. Nem kell egy embernek egy önálló lakás. Barátnőkkel, kollégákkal, te tudod, hogy kiket ismersz. Lakhatsz otthon. Dolgozhatsz a saját városodban. Vagy bejárhatsz busszal vagy vonattal egy másik városba. Rengetegen ingáznak. (És igen, napi több óra lesz.) Spórolni fogsz. Rájössz, hogy milyen ára volt annak, amit eddig készen kaptál.
hát nem egyedül kell lakni meg háztartást vezetni
egyedül nem élhetsz meg
Gyorsan keress párt!
Sorstársat! Partnert! Bérlőtársat!
Együtt könnyebb.
én 46 éves diplomás vagyok
1.állás 96 ezer
2. állás 35 ezer
alkalmi munka 15 ezer
+ eg y ugyanilyen férj
ebből tartunk egy lakást + 3 gyereket +autó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!