Hogyan tudja magát egy pályakezdő eltartani?
Most nézegetem az albérleteket és mondjuk 50 ezres bérleti díjjal plusz 25 ezres rezsiköltséggel (+még a közös ktsg) elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnám emellett normálisan fent tartani magam. Ez összesen 75000 Ft. Plusz a bérlet munkába járáshoz 10000 Ft.
Egy pályakezdő gazdász nettó bére aligha éri el a 130 rugót. :S És ezt az összeget egy statisztikai oldalon olvastam, aztán ki tudja mennyit fogok kapni a munkahelyemen.
Így hogy kezdjem el az életem??
hirdesd meg h albérlőtársat keresel
s figyelj, szoktak keresni mások is
vagy eg y szobát egy nénikénél, az olcsóbb
#5: gazdász diplomáról volt szó.
Egyébként a lakótársas hirdetések nagy részénél direkt lányt keresnek maguk mellé az emberek. Nézz körül az alberlet.hu, slando.hu oldalakon.
Nem kell elkeseredni! Eddig semmi pénzed sem volt, mégis boldog voltál! Most évi 1.500.000-rel többed van. Maradj otthon, tedd félre. Hátha segítenek otthon!
130 ezres fizetés nagyon jó. Annyiból meg tudsz élni. Nme sokan keresnek annyit, legtöbben 90-et keresnek. Persze van aki többet, te is találsz ezzel a diplomával később jól fizető állást.
Alternatíva: privizz rám - albérleted ugyan nem lesz, de megvígasztallak.. ;D
(Ui: nagymamád imádni fog minket... :)
Megértem a kérdésfeltevést, mert tényleg lehetetlen normális szinten megélni az átlagfizetésből itthon.
Viszont azt nem értem, hogy hogyhogy nem tudod kivel költözhetnél össze? Nem hallottál még arról, hogy barátnők összeköltöznek? Vagy ha nincs akivel összeköltözhetnél, akkor beköltözhetsz ismeretlenekhez is. Tapasztalatbók mondom, a barátnő is lehet épp oly idegesítő mint egy idegen, ha összeköltözöl vele :) Szóval kockázat mindig van, mert nem mindenkivel könnyű együttélni.
Ez igaz én gyakran belebotlok "lakótársat keresek" hirdetésekbe.
Te magad is hirdethetsz az expressz oldalán ingyenes.
Albérletes oldalakon nézelődj ez a dolog megoldható. Nagyival mi a baj nem lehet megoldani? Miért akarja az unokáját elüldözni? Szüleid nem tudnak vele elbeszélgetni?
A rezsi több jóval... gáz, víz, villany, kuka, telefon, mobil, net, esetleg kábelTV... 40-50-60 körül lesz...
Elkeserítő, hogy ennyiket keresünk ebben az országban. Még az utcaseprő is megérdemli, hogy a munkájáért annyit kapjon, hogy ne legyen gond a megélhetés.
És igenis borzasztónak tartom, hogy felnőtt emberek tömegei arra kényszerülnek, hogy vadidegenekkel közösen béreljenek lakást. Ez egyetemistaként elmegy, de egy felnőtt, dolgozó embernek bizony nagyon nagy lemondás. Mindenki, aki dolgozik, megérdemelné, hogy önállóan éljen, ez nem kellene, hogy luxusnak számítson, és elérhetetlen vágyálom legyen.
Sajnos a kérdésedre, hogy hogyan lehet megélni 130-ból, nem tudok válaszolni. Nagyon szűkösen. Ahogy írták a többiek: másokkal közös albérletben... Nem perspektíva igazából.
Ha jót akarsz magadnak, keress jobb munkát, amit megfizetnek, vagy légy kereskedő... ehhez nem értek, de közalkalmazottként nem valami fényes az élet... Azt látom, hogy ha valaki pályakezdőként beáll a sorba, és elfogad egy olyan munkát, amit ennyire alulfizetnek, később nagyon nehéz kilépni belőle, és jobban keresni.
Ez van. Légy jó magadhoz, és igyekezz 2-300 ezret megkeresni, hogy lehessen önálló életed... Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!