Nem tudom eltartani a családomat. Utolsó ötletként arra gondoltam, kimegyek Ausztriába dolgozni?
Ismerősök révén kapnék ott munkát áprilisban, szállás és kaja is rendezve lenne, tehát tudnék pénzt haza küldeni.
A kérdésem az lenne, hogy kb. mennyi pénzt kell ahhoz összeszednem, hogy ki tudjak menni? Utazás, egyebek. Sajnos most minden forint számít. Tirolba mennék amúgy.
Kérem, csak a kérdésre válaszoljon, aki tud.
Hát egy 40 ezer forint azért jó ha van nálad euróban.
Amúgy meg csak vonatjegyre kellene, gondolom.
szia!
én már dolgoztam tirolban és most készülök ismét..a jegy általában olyan 50-60 euró körül van ami forintban olyan 15 ezer..az oda jegy..de ha biztos a munkád akkor csak oda jegyre kell a pénz,ha kocsival mész akkor is kb ennyiből van meg a benzin..kicsit talán olcsóbban kilehet hozni ha nem taposod neki..plusz egy 21 ezer azért legyen a zsebedben..kb ennyi kell hogy kijussál,szóval olyan 40 ezer összesen..plusz ha tartani akarod a családdal skypon msn-en a kapcsolatot akkor tudsz venni a következő fizetésedből mobil internetet ami 80 euro és abból el használhatsz 50 eurót..ez feltölthető internet amit 20 eurós egységben lehet,azt hiszem 20 euróért 1 gb használatot kapsz ami skypra msn-re bőven elég..ha van még kérdésed írj privátban ha gondolod..szívesen válaszolok.
kijutsz,kb 60-80eur a jegy,attol fuggoen hova mesz,hanyszor szallsz at,ilyesmik...
ha kaja es szallas adott,akkor tul sok koltenivalod nincs...
ha van laptop es a szallason wifi,akkor megoldott a kommunikacio,ha nincs,veszel egy feltoltos mobilt(50eur)es tudod hasznalni...
ha cigizel,szokj le rola gyorsban,mert 4-5eur egy doboz...
ha nem tomegkozlekedsz kifele,akkor egy rakat cuccot tudsz vinni magaddal(illatszerek,konzerv,ilyesmik)ha ott kell venni,akkor egy 100 euro kornyeken szanj erre is...
kerdezd meg,hogy milyen papirokrol kell kint masolat,itthon csinaltasd meg,olcsobb lesz...
ha nem vagy hochdeutsch,akkor egy olcso tarsalgasi konyv sem art,hogy meg tudd magad erteni...ez konyvtarbol is megoldhato vagy antikvariumbol,par szaz forint...
kerdezd meg,hogy pontosan mit adnak(munkaruha,felszerelesek)mert amit vinned kell valoszinu olcsobb lesz itthonrol cipelni,mint ujat venni...
sokminden adodik ossze,azert ne 20 forinttal kalkulalj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!