Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most ezen tényleg ennyire meg...

Most ezen tényleg ennyire meg kell sértődni? Vagy én gondolkodom hülyén?

Figyelt kérdés
39 hetes kismama vagyok.Párommal megbeszéltük hogy ha megszületik a baba majd a lánya lejöhet hozzánk babázni.De a párom ezt úgy gondolta hogy mikor jövők haza a kórházból jön velünk már a lánya is.Én ezzel nem igazán értek egyet.Mivel a szüleimmel lakunk még külön szobát sem tudok a kislánynak biztosítani, nekem is furcsa lesz még a helyzet mivel az első babámat várom.Elég lesz a picivel foglalkozni nehezen tudnám még a nagylányt is ellátni.Nyáron egy hetet volt velem a lány de fél perc nyugtom nem volt,még wc re menni sem.Szeretem a kislányt de azért az első pár napot szerettem volna a párommal és a babával eltölteni.Párom meg már reggel óta nem szól hozzám, mert szerinte a kislány segíteni tudna nekem.
2011. okt. 22. 13:04
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

13:55-ösnek:

Párom kislányától többet tűrök el, mint azt én valaha gondoltam is.Teljesen másképp van nevelve, és tudom hogy ilyen is fog maradni.Saját gyerekemtől nem tűrnék ennyit és nem is lennék vele ennyire engedékeny.De ő nem az én kislányom így nem szólhatok bele a nevelésébe.

2011. okt. 22. 14:10
 12/31 anonim ***** válasza:
68%

Nem azt mondom, hogy nincs igazad, ehhez nem lenne jogom. De nem értek egyet veled.

Most váltok családdá, és tetszik, vagy sem, a férjed előző kapcsolatából származó leányzó is a családod része. Hiszen az édesapja szereti Őt, fontos a számára, úgy ahogyan te, és a baba is. Te pedig most döntéshelyzetbe hozod. Mert vagy neked, vagy a lányának kedvez. Ez nagyon nehéz lehet számára. Gondolj bele, hogy mint szülő, azt kell mondania a gyerekének, hogy most nem lehetsz velem, mert más fontosabb. Te ki tudnád ezt mondani?

A másik az, hogy a két gyerek, még ha más is az édesanyjuk, testvérei egymásnak. Azt a viszonyt, ami testvérek közt elvárható, most kell megalapozni. Nem jó indítás egy kamasznál az, ha pont a legelső időkben van eltávolítva a pici mellől. Hiszen Ő nem egy sima rokon, aki eljön babalátogatóba, hanem a baba nővére.

Én nem hiszem, hogy kiszolgáltatná magát veled. Sokkal inkább valószínű az, hogy igyekszik majd segíteni, és nagy élmény lenne számára a baba körüli ténykedés. Nálunk is így volt. Három kamasz mellé született baba, és azt sem tudták, hogyan segítsenek, pedig rájuk is jellemző, hogy maguktól néha még egy szendvicset is lusták megcsinálni.

Én csak annyit kérek, hogy gondold át ebből a szemszögből is az egészet, és ne csak a magad, hanem az egész család érdekeit nézd.

2011. okt. 22. 14:37
 13/31 anonim ***** válasza:
52%

Egyébként MAGA a lány is jó ötletnek tartja ezt hogy odaköltözzön pont a babaszületése után??? Tudja hogy mivel fog ez járni?? Ott fog sírni a baba az ő fülébe is!! És nem fogsz ugrani minden kérésére...ahogy olvastam ő eléggé elkényeztetett lányzó lehet, ez TUTI nem lenne ínyére hogy se kialudni nem tudja magát se semmi...szóval nem rózsaszín felhőcskéken röpködés lenne...

szóval nem lehet hogy csak a párod gondolja ezt így ??

2011. okt. 22. 16:02
 14/31 anonim ***** válasza:
50%
Nem olvastam végig, de én a gyerekágyas időszakra még igazán látogatókat se nagyon engednék be, nemhogy egy "albérlőt". Bár ilyenkor a legkíváncsibbak az ismerődök, rokonok, aztán meg a tájadra sem néznek. Lesz épp elég dolgod a picivel, 2-3 óránként szoptatni és az sem egyszerű feltétlen. A párod jól kitalálta, gondolom ő meg egésznap dolgozni fog, semmit sem érzékel majd az egészből. Próbáld még megbeszélni vele, vagy a gyerek anyjával esetleg? Ő már túl van egy ilyen eseményen. :)
2011. okt. 22. 20:21
 15/31 anonim ***** válasza:
0%

látogatókat se nagyon engednék be, nemhogy egy "albérlőt"

Hát azért a baba TESTVÉRÉRŐL beszélünk ám!!!!

Nagyon egyetértek A hosszú választ adó 100 %-ossal előttem talán 2-vel.

2011. okt. 22. 20:28
 16/31 anonim ***** válasza:
Most ez lehet durván hangzik, de a gyerekem az első, a féjem és mindenki más csak utána következik, és ha lenne második férjem, ő is csak a gyerek után következne. Ez szerintem így van rendjén. A párodnak is a gyereke az első, a Te érdekeid csak az övéi után következnek. Ne haragudj, ha megbántalak ezzel, de ha igazam van, akkor szerintem a párod nem hibáztatható, mindössze jó apja a lányának. A tiédnek is biztos az lesz, próbáld a jó oldalát nézni. Persze nagyon nehéz lesz eleinte, és meg kell beszélnetek a nyglánnyal, hogy nem lesz kapacitás a teljes körű kiszolgálásra. Neki kell segítenie nem pedig fordítva. Egy 13 éves biztos örül, ha bevonod a kisbaba ellátásába. Nem egyszerű, én megértem, de elvált embert választottál, el kell fogadnod a helyzetet.
2011. okt. 22. 21:11
 17/31 anonim ***** válasza:
46%

3:55-ösnek:

Párom kislányától többet tűrök el, mint azt én valaha gondoltam is.Teljesen másképp van nevelve, és tudom hogy ilyen is fog maradni.Saját gyerekemtől nem tűrnék ennyit és nem is lennék vele ennyire engedékeny.De ő nem az én kislányom így nem szólhatok bele a nevelésébe

Tudod itt a baj, nem a te kislányod és nem neveled. Idegen számodra, ahogy írták. Én is többet eltűrők egy idegen gyerektől, mert nem az én gyerekem és nem én nevelem. A gyerekemre rászólok ha az orvosi rendelőben szaladgál és hangoskodik, más gyerekétől eltűröm. És ettől még nem szeretem őket vagyis csak annyira, amennyire egyik ember szereti a másikat.

Viszont a párodnak ugyanolyan gyereke, mint a közös gyerek. És ő legnagyobb sajnálatodra, pont ugyanúgy szereti a lányát, ahogy te fogod a ti gyereketeket, hacsak nem jobban, mert feltámad benne egy ösztön, hogy megvédje tőled és a közös gyerekedtől. Rossz úton haladtok, ennek egy vége lehet.

Nem tudom hogyan lehet ezt megoldani, szerintem sehogy, de ne add fel, próbáld meg szeretni a párod lányát, tényleg valóban, legyen a lányod és neveld, irányítsd.

2011. okt. 23. 00:54
 18/31 anonim ***** válasza:

Én már árjöttem, ebben a témában megint csak nem tud senki igazságot tenni, és tudod miért?

Mert annyira de annyira különbözőek vagyunk mi anyák/felnőttek is.

Én pl pont úgy gondolkodom mint te.

Én az első 6 hétben csak a nagyszülőket fogadtam mint vendéget, őket is csak kis időre, nem ottalvósan.

Az első 2 hétben senki nem jött, csak a párom meg a lányom meg én voltunk otthon, próbáltunk összeszokni.

Én ilyen vagyok, én így éreztem jól magam, és ennyi.

Másmeg másképp gondolkodik.

Aki hasonlóan gondolkodik az azt fogja mondani hoygigazad van, aki meg másképp az azt fogja mondani neked, hoyg te fogod fel rosszul és milyen jó lenne és amúgy is a baba csak eszik meg alszik és az élet szép.

Én azt tanácsolom neked,hoyg senkinek a válasza ne érdekeljen itt, egy dolgo fontos: ragaszkodja adolgokhoz úgy, ahogyan neked jó lesz/lenne az első hetekben. Itt elsősorban te leszel a kismama otthon egy újszülöttel,az hoyg neked mi jó és rosz mi segítség és mi nem azt csakis te tudod eldönteni.

És persze nem tudhatjátok előre azt sem,hoyg milyen szülésed lesz és milyen állapotban leszel utána.

2011. okt. 23. 09:08
 19/31 anonim ***** válasza:
Végülis egy nagyobb testvért, aki saját gyerek, sem passzol le az ember, amikor a picit hazaviszi.
2011. okt. 23. 14:04
 20/31 anonim ***** válasza:

Tök más a kiskorától általad nevelt nagytesó meg egy "kapott" emberke akin nem tudsz ott és akkor nevelni úgyse!! meg amúgy se hiszem hogy a "mostoha"szülő feladata lenne ez pláne így hogy nem élnek együtt a mindennapokban.

Szóval szerintem ez nem jó példa hogy amúgy se küldi el senki a nagyobb tesót.

2011. okt. 23. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!