Most ezen tényleg ennyire meg kell sértődni? Vagy én gondolkodom hülyén?
13:55-ösnek:
Párom kislányától többet tűrök el, mint azt én valaha gondoltam is.Teljesen másképp van nevelve, és tudom hogy ilyen is fog maradni.Saját gyerekemtől nem tűrnék ennyit és nem is lennék vele ennyire engedékeny.De ő nem az én kislányom így nem szólhatok bele a nevelésébe.
Nem azt mondom, hogy nincs igazad, ehhez nem lenne jogom. De nem értek egyet veled.
Most váltok családdá, és tetszik, vagy sem, a férjed előző kapcsolatából származó leányzó is a családod része. Hiszen az édesapja szereti Őt, fontos a számára, úgy ahogyan te, és a baba is. Te pedig most döntéshelyzetbe hozod. Mert vagy neked, vagy a lányának kedvez. Ez nagyon nehéz lehet számára. Gondolj bele, hogy mint szülő, azt kell mondania a gyerekének, hogy most nem lehetsz velem, mert más fontosabb. Te ki tudnád ezt mondani?
A másik az, hogy a két gyerek, még ha más is az édesanyjuk, testvérei egymásnak. Azt a viszonyt, ami testvérek közt elvárható, most kell megalapozni. Nem jó indítás egy kamasznál az, ha pont a legelső időkben van eltávolítva a pici mellől. Hiszen Ő nem egy sima rokon, aki eljön babalátogatóba, hanem a baba nővére.
Én nem hiszem, hogy kiszolgáltatná magát veled. Sokkal inkább valószínű az, hogy igyekszik majd segíteni, és nagy élmény lenne számára a baba körüli ténykedés. Nálunk is így volt. Három kamasz mellé született baba, és azt sem tudták, hogyan segítsenek, pedig rájuk is jellemző, hogy maguktól néha még egy szendvicset is lusták megcsinálni.
Én csak annyit kérek, hogy gondold át ebből a szemszögből is az egészet, és ne csak a magad, hanem az egész család érdekeit nézd.
Egyébként MAGA a lány is jó ötletnek tartja ezt hogy odaköltözzön pont a babaszületése után??? Tudja hogy mivel fog ez járni?? Ott fog sírni a baba az ő fülébe is!! És nem fogsz ugrani minden kérésére...ahogy olvastam ő eléggé elkényeztetett lányzó lehet, ez TUTI nem lenne ínyére hogy se kialudni nem tudja magát se semmi...szóval nem rózsaszín felhőcskéken röpködés lenne...
szóval nem lehet hogy csak a párod gondolja ezt így ??
látogatókat se nagyon engednék be, nemhogy egy "albérlőt"
Hát azért a baba TESTVÉRÉRŐL beszélünk ám!!!!
Nagyon egyetértek A hosszú választ adó 100 %-ossal előttem talán 2-vel.
3:55-ösnek:
Párom kislányától többet tűrök el, mint azt én valaha gondoltam is.Teljesen másképp van nevelve, és tudom hogy ilyen is fog maradni.Saját gyerekemtől nem tűrnék ennyit és nem is lennék vele ennyire engedékeny.De ő nem az én kislányom így nem szólhatok bele a nevelésébe
Tudod itt a baj, nem a te kislányod és nem neveled. Idegen számodra, ahogy írták. Én is többet eltűrők egy idegen gyerektől, mert nem az én gyerekem és nem én nevelem. A gyerekemre rászólok ha az orvosi rendelőben szaladgál és hangoskodik, más gyerekétől eltűröm. És ettől még nem szeretem őket vagyis csak annyira, amennyire egyik ember szereti a másikat.
Viszont a párodnak ugyanolyan gyereke, mint a közös gyerek. És ő legnagyobb sajnálatodra, pont ugyanúgy szereti a lányát, ahogy te fogod a ti gyereketeket, hacsak nem jobban, mert feltámad benne egy ösztön, hogy megvédje tőled és a közös gyerekedtől. Rossz úton haladtok, ennek egy vége lehet.
Nem tudom hogyan lehet ezt megoldani, szerintem sehogy, de ne add fel, próbáld meg szeretni a párod lányát, tényleg valóban, legyen a lányod és neveld, irányítsd.
Én már árjöttem, ebben a témában megint csak nem tud senki igazságot tenni, és tudod miért?
Mert annyira de annyira különbözőek vagyunk mi anyák/felnőttek is.
Én pl pont úgy gondolkodom mint te.
Én az első 6 hétben csak a nagyszülőket fogadtam mint vendéget, őket is csak kis időre, nem ottalvósan.
Az első 2 hétben senki nem jött, csak a párom meg a lányom meg én voltunk otthon, próbáltunk összeszokni.
Én ilyen vagyok, én így éreztem jól magam, és ennyi.
Másmeg másképp gondolkodik.
Aki hasonlóan gondolkodik az azt fogja mondani hoygigazad van, aki meg másképp az azt fogja mondani neked, hoyg te fogod fel rosszul és milyen jó lenne és amúgy is a baba csak eszik meg alszik és az élet szép.
Én azt tanácsolom neked,hoyg senkinek a válasza ne érdekeljen itt, egy dolgo fontos: ragaszkodja adolgokhoz úgy, ahogyan neked jó lesz/lenne az első hetekben. Itt elsősorban te leszel a kismama otthon egy újszülöttel,az hoyg neked mi jó és rosz mi segítség és mi nem azt csakis te tudod eldönteni.
És persze nem tudhatjátok előre azt sem,hoyg milyen szülésed lesz és milyen állapotban leszel utána.
Tök más a kiskorától általad nevelt nagytesó meg egy "kapott" emberke akin nem tudsz ott és akkor nevelni úgyse!! meg amúgy se hiszem hogy a "mostoha"szülő feladata lenne ez pláne így hogy nem élnek együtt a mindennapokban.
Szóval szerintem ez nem jó példa hogy amúgy se küldi el senki a nagyobb tesót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!