Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bennetek ez milyen érzést...

Bennetek ez milyen érzést keltene? Felnőtt ként is gyerekesen gondolkodom?

Figyelt kérdés

Anyáék réggebben mindenképp csak 2 gyereket akartak. Elsőre lett volna egy babája de azzal elvetélt. Késöbb megszöletett a nővérem majd én. Csak pár éve pattant ki ez a "titok" egy veszekedésnél s én nem is hibáztatom anyut mert semmiről nem tehet. De. Nemrég férjhezmentem s lett babánk amitől ezek a dolgok felszínre kerültek bennem. Tudom ha az a baba élne akkor én nem lehetnék. Én azért élhetek mert ő meghalt. Igazából egész életemben egy bátyra vágytam volna (mert mi tagadás a nővérem a saját világában él s sose voltunk igazánjóban) s belül érzem vagy csak vágyom érezni, hogy az a baba egy fiú lett volna. Bűntudatom van, hogy nem kelletem volna a szüleimnek akkor. Hiányzik az a bátty nekem mégha sose élhettünk volna egyszerre. Bárcsak ne érezném úgy, hogy "elvettem" valakitől a lehetőséget aki talán jobb ember lenne mint én. :(

Szerintetek normális ez így?

2010. jún. 1. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondják, hogy minden fogantatáskor egy lélek testesül meg. Nem hiszem, hogy véletlenszerű lennének az elvetélések, születések. Valamiért ennek így kellett lennie. Az az első lélek valamiért nem akart a földre születni. Vagy talán már az is te voltál vagy a tesód, csak nem sikerült elsőre a dolog.:)
2010. jún. 1. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért lennél te rosszabb,mint a meg nem született testvéred.Remélhetőleg a tesód és anyukát felől meg nem kapott szeretet a kisbabád megadja,de ahhoz hogy Ő ne érezze azt,amit te neked most már Rá kell figyelned és nem arra,ami elmúlt.Nem jól fogod fel a dolgot.Nekem 2 vetélésem volt és én azért lehetek anya,mert a kisfiam meg akart születni és nem azért született meg,mert előtte 2 baba meghalt!!!
2010. jún. 1. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bennem olyan érzést kelt, hogy:

majd, ha mindannyian meghaltunk. a mennyben lesz teljes a családunk. Ott látni fogod a tesódat! Várd ki, és ne marcangold magad!

Az életet ajándékba kapjuk, itt a tervezésnek és az akaratnak sokkal kevesebb szerepe van, mint gondolnád. Az elfogadásnak már igen, az már lényeges...

Ahogy gondolod, az nem normális. Minden életnek célja van, egy ártatlan magzat életének is. megtette az a baba, ami a feladata volt, attól függetlenül, hogy te a világra jöttél-e vagy sem...

Nekem is volt egy vetélésem, aznap, mikorra vele ki lettem volna írva, megfogant a következő babánk. Aki nem lehetne itt, ha az első baba nem megy el...

De én már most tudom, hogy mi volt a célja az első baba megfoganásának. Fél év kellett, mire rájöttem, aztán átértékeltem a halál fogalmát...

40 hetes kismama

2010. jún. 1. 18:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit akarok írni, hogy szerintem normális. Nálunk meg is született a bátyám, de pár naposan meghalt. Ha ő nem hal meg, akkor én nem születek meg, mert már született egy másik bátyám. Sokáig én is forgattam magam ezen, aztán a másik tesóm is meghalt (már felnőttként). Azóta nem gondolkodok már semmin. Szerintem ez így volt megírva.
2010. jún. 1. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:
nálunk én vagyok a szüleim 4. gyermeke,de csak ketten vagyunk testvérek.néha én is elgondolkodom,hogy ha megmaradtak volna az elsők,én nem lennék.és örülök,hogy bevállaltak a szüleim.nem vetted el a lehetőséget senkitől.
2010. jún. 1. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges azon rágódni, hogy mi lett VOLNA. Ennyi erővel ha a szüleid nem találkoznak, egyikőtök sem született volna meg.

Pl. anyukám tizenévesen terhes lett, de nem tartotta meg a babát, mert nem tehette meg. Ha megtartotta volna, lehet, hogy nem ismeri meg apukámat, és se én, se a testvérem nem születtünk volna meg. De NEM ÍGY TÖRTÉNT, ezért megszülettünk mindannyian. Szerintem nem érdemes ilyen dolgokon rágódni, mert ez nem fogja befolyásolni a jelenlegi életünket. Sok dolog történhetett volna máshogy, de nem véletlen, hogy úgy történt, ahogy történt.

2010. jún. 1. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, tudom, hogy nem szabad ilyeneken rágódni s próbálkozom. Jó érzés, és segített nekem. köszönöm
2010. jún. 2. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!