Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszi azt a menyem,...

Miért hiszi azt a menyem, hogy csak az övé az unokám?

Figyelt kérdés

Nem értem, annyira fáj ez nekem. 2 hónapos a kisunokám, de a menyem szinte alig engedi, hogy elmenjek hozzájuk és unokázhassak. A fiamnak is mondtam már ezt, de ő a felesége pártját fogja.

Azt mondja a fiam, hogy kioktatom a menyemet, és ezen kéne változtatnom. Ez nem igaz! Én csak szeretném őt tanítani, mert sok mindent nem jól csinál. Pl. főzni sem tudja, hogy hogy kell normálisan.

Miért gondolja azt, hogy csak az övé(k) a kisbaba? Az én unokám is ugyanannyira! Nekem is ugyanannyi jogom van vele lenni, és szeretgetni. Ehelyett örülök, ha heti kétszer elmehetek hozzájuk. El vagyok keseredve.

2011. okt. 6. 00:42
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Nagymama!

A fia főzését ne vegye ennyire a szívére, elmondom, az én férjem az anyjánál egy poharat nem hajlandó odébb rakni, itthon viszont simán főz egy pörköltet, ha megkívánja.

Nem kért engem soha, hogy tanítsam főzni, én voltam, aki mindig rákérdezett, hogy jön-e krumplit pucolni vagy húst vágni, valahogy úgy alakult, hogy a konyhában is szeretünk együtt lenni.

Én is ilyen olívaolajos vagyok, nem tukmáltam rá a férjemre, de eszi. Anyósom teljesen máshogy főz, én mondjuk szeretem az ő főztjét is.

Sajnos én is érzem, hogy nem szeret, szerintem ugyanazért, amiért maga nem jön ki a menyével: elvettem a fiát.

2011. okt. 6. 16:22
 52/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek, próbálj meg Úrinő maradni a szó minden értelmében. És akkor nem lesz gond a fiadék és közted. Bármi sérelem van (amik nem is valósak és te is belátod) tessék elrakni valahova a hátsó polcra, jó magasra. Szeresd őket úgy ahogy vannak, és ott ahol vannak.
2011. okt. 6. 16:22
 53/57 anonim ***** válasza:
100%
Na megyek és hálát adok az égnek az anyósomért, úgy látszik megkaptam a főnyereményt, ha ilyen anyósom lenne kész lennék..
2011. okt. 6. 21:55
 54/57 anonim ***** válasza:
70%
Szerintetek felfogta a nagyika, hogy mi a baj vele? Eltűnt mint szürke szamár a ködben :)))
2011. okt. 11. 01:09
 55/57 A kérdező kommentje:
Felfogtam, igen... Csak próbálom emészteni! :)
2011. okt. 13. 17:42
 56/57 anonim válasza:
100%

Édes jó ég... Na hát pont ebbe a cipőben voltunk a férjemmel egy pár éve. Tudom régi kérdés, de hátha egy ide tévedő, velem egycipőben járó egyén erőt merít a válaszomból.

Nem szabad sohasem az anyósra/apósra kapaszkodni! A férjünknek/feleségünknek meg kell hagyni a szülői biztonságot meg kapcsolatot, de mi maradjunk mi belőle. Megmondom, hogy egy gyereknek, bár nem sokkal, de valamivel nagyobb szüksége van az anyjára, mint az apjára. Természetesen mindkettőre hatalmas szükség van, de az édesanya volt, aki kihorda a gyermeket, aki életet adott neki. És ezáltal neki van a LEGNAGYOBB joga a gyermekhez. Ezért a férj anyjának simán megszabhatja a feleség, hogy mikor lássa e a gyerekét, akiért Ő EGYEDÜL SZENVEDETT!

Annyira sok helyen hallani, hogy az anyósok milyen idegesítőek, mindenbe beleszólnak stb. Amit én is megtapasztaltam, bár sokáig nem hittrm benne, mert nagyon kedves volt eleinte. De ránkköltözött és manipulálta a férjem. Azt mondta neki mindig, hogy meg akarom mérgezni. Késòbb a gyerekkel is furcsán kezdett viselkedni. Kiabált rá ha mondjuk elfogyott a türelme, de hála istennek ezt elkaptuk egy pillanatban a férjemmel, s már 3 éve egy elmegyógyintézetben csücsül.

Férjem félévente 2x meglátogatja, de nem visszük túlzásba, mert annyi rosszat okozott nekünk, amit ha mindet leírnám, estig írhatnám. Szóval bárki, aki ebben a helyzetben van azt tanácsolom, hogy soha ne hagyjátok magatokra szállni az anyóst, mert könnyen rossz vége lehet. Az anyósok mindent maguknak akarnak, s megsúgok valamit! Iszonyat ritka, hogy az anyós tényleg, tiszta szívből kedveli a menyét. Higyjétek el. Tapasztaltam.

A kérdezőnek pedig: Remélem így 10 év után lenyugodtál, s rendben van a helyzeted. Remélem nagy nálatok a családi béke, és nem egy elmegyógyintézetben csücsülsz te is jelen pillanatban.

Minden jót!

Klára.

2021. júl. 30. 13:21
 57/57 anonim válasza:
Amire joga van az ilyen esetben 2 hetente 1 óra szülői felügyelet mellett érintkezés nélkül. Ennyi. Se több se kevesebb.
2023. márc. 18. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!