Miért verekszik az unokám?
Semmit. Anyahiánya van. Valószínűleg azt hitte, hogy azért mentél át hozzájuk, hogy a szülők elmehessenek kettesben, s ő ott marad veled. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy szeret e téged vagy sem. Mint írtad, ha ketten vagytok, nem csinálja ezt. Mert alapvetően jól érzi magát veled. De most megzavarhattad abban, hogy az édesanya teles mértékben csak vele foglalkozhasson.
Nálunk is hasonló a helyzet. Az én fiam az apját nem tűri meg, ha én is ott vagyok. Holott ha ketten vannak, órákig képesek eljátszani zokszó nélkül. A férjem rémesen kreatív, így mindig ki tud találni valami izgalmas dolgot. Ha pedig már belemerültek, hiába jövök haza, apa a sztár. Tegnap pl. üveggolyókkal gurigáztak a nagyágy alatt. Persze nekem is oda kellett ülnöm melléjük, de jóformán rám sem hederített a fiam.
Anyukámhoz annyira ragaszkodik, hogy ha együtt vannak, mi meg sem közelíthetjük őket. Mindent együtt csinálnak, nem lehet a mamáról "levakarni", sőt tombol, ha anya vagy apa csak hozzá is szól.
Mi ezt megpróbáljuk így elfogadni, ahogy van. Szüksége van az adott emberre, s a másik olyankor háttérbe vonul, nem bosszantjuk már csak azért is. Úgymond mindenki kivárja a sorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!