Mit lehet tenni ha ver az unokám?
Mondd meg neki, hogy ha még egyszer megüt, megharap stb., hazamész. És tényleg állj fel és menj haza, ha ilyet tesz. Ha egyébként szeret veled lenni, akkor nem lesz ebből gond, s megérti, hogy butaságot csinált. De ez persze csak akkor működhet, ha nem azért vagy ott, hogy vigyázz rá, míg a szülőknek más dolga van. Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg így mutatja ki az anya/apahiányát. Akkor a szülőknek kellene változtatni az időbeosztásukon vagy legalább az együtt töltött időt teljes mértékben az unokádra szentelni (közben nincs telefonálgatás, nincs vendégfogadás/vendégségbe menés, tévénézés, házimunka stb.).
A fenékre, kézre csapással én azért nem értek egyet, mert egy rossz cselekedetet ugyanazzal a cselekedettel büntetnek. Ha nekik szabad, nekem miért nem? Ezt gyerekfejjel szerintem nehéz megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!