Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem vállalnak több...

Miért nem vállalnak több gyereket a magyarok?

Figyelt kérdés
Magyarországon 30 éve csak fogy a magyarság és egyedül a cigányok szaporodnak.
2011. aug. 6. 16:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk 2 gyermekünk van, és tervben volt a 3. baba is. De most nagyon úgy állnak a dolgaink, hogy nem leszünk nagycsaládosok. Nekem megszűnt a munkahelyem, és a mai világba nem egyszerű újat találni. Párom jól keres, de a hitelünk az egekben jár, és ki tudja mi lesz később. Inkább nem vállaljuk be a 3. babát.
2011. aug. 6. 19:33
 22/89 anonim ***** válasza:
69%

Látom nem értettetek meg!

Ó,míg el nem felejtem! Gondoltam,hogy a cigányokról tudnál írni,Kedves 1 babót már elvesztett anyuka! Nekem is volt már vetélésem,mind a 2 lányunk után 1. Szóval,ne aggódj,tudom milyen ha valaki elveszti a babáját!!

Pont erről "beszéltem"! (Gondoltam hogy kapom majd a lepontozást,mert nem értetek velem egyet,de ezt ha hiszitek ha nem, úgy is fel lehet fogni,hogy elolvasom amit írtok!)

Miért kell milliókat keresni ahhoz,hogy a gyermekednek minden szükséges dolgot meg tudj adni? Ezt nem értem! Engem nem kell kioktatni! Mi is 4-en vagyunk testvérek,egyedül édesapám dolgozott pálya kezdéstől nyugdíjig egy helyen; édesanyám volt munkanélküli,bár iskolája is csak 6 osztály volt! Nem volt gond anyagilag,amíg édesapámat- és ezáltal minket,a családját- a saját testvére át nem vágta. Bár nem vettek meg minden szir-sz.rt, mégis nagyon jól elvoltunk! Megvolt mindenünk ami kell-és bár rühelltem osztálykiránduláson lenni,mert mindig is otthon ülő típus voltam,mégis mindig befizetett anyám-tett róla,hogy semmiből ne maradjak ki.. soha semmiben nem szenvedtem hiányt! Amikor már abban a korban voltam,akkor elmehettem bulizni,engedtek ami jónak láttak! Ahogy felneveltek,úgy megtanították nekem,amit Ti nem tanultatok meg! hogy nincs szükség a világ összes kincsére ahhoz,hogy boldog legyen egy gyerek! Mindenem megvolt,amire szükségem volt! Soha nem követelőztem,mint oly sok korombeli,megtanultam tisztelni azt,amim van,tisztelni az idősebbeket... Ezt hány olyan "tudja" azok közül,akiknek nyalták a hátsófelét?

Pont ezt próbáltam elmagyarázni,hogy sok ember több 100 ezerből él,még is úgy gondolja,hogy ez nem elég egy,illetve több gyermek felneveléséhez! Pedig ez nem így van! Keveslitek az összeget,amit írtam az előbbi válaszomban?- 90-100 ezer a párom,én most gyes-en vagyok (összesen 50 -et kapok),de hamarosan t.gyáson leszek (összesen 90 lesz amit fel tudok majd venni) Ez egyáltalán nem kevés! Ha van saját házad,nincs vagy kevés hiteled van,akkor ebből még tudsz is félre tenni! Aki nem tud,az nem tudja hogy kell élni! Nem kapnak meg a gyerekeim akármit,nem veszek nekik márkás játékokat,mert Ők még 1-1 lufinak is ugyan úgy örülnek,mint más gyereke a márkás játéknak! Ha eleve "mértékkel" neveljük a gyerekeinket,akkor később nem lesznek követelőzőek! Nem kapnak naponta kólát,így nem is nyavajognak érte! Nem veszek a boltban naponta csokit nekik,soha nem is volt még boti hiszti!

Nekünk van házunk,fizetjük a kocsit, vannak hiteleink szép számmal,de mégis amit leírtam összeget elég,hogy megéljünk,igaz,hetente 1x főzök húst,és az olcsóbbik felvágottat vesszük,de elég! Elég,hogy az ovodai kirándulásra elvigyük a gyermeket szülői kisérettel,ha színházba mennek,akkor befizessük... Miből is marad ki? - 4 évesen! A másik még csak 2 éves.

Amiben most vagyunk,na ebből már csak kifele tudunk mászni (nem részletezem,mert ezt a 72 %-ot,ami volt is elég nehezen szedtem össze)! Ha mi elvagyunk ebből az összegből úgy,hogy a gyerekeknek minden szükséges dolog meg van,akkor másnak sem lehetne oka panaszra! De mindenki más! Máshogy fogjuk fel a dolgokat! Ti akkor érzitek jól magatokat,ha arany tányérból eszik a gyerek,meg állatkertbe viszitek...stb-Ti ezt látjátok jónak! Mi meg azt,hogy nem adunk a fenekük alá ezüst paripát,hanem megtanítjuk azt,amit tényleg tudniuk kell!

Mi sem segélyből élünk! Magam is dolgoztam a közép iskola után,míg az elsővel nem lettem várandós. A párom 17 éves kora óta dolgozik (mióta letette az iskolát)! Amikor éppen nem volt munkahelye,akkor elment,tett le gyorstalpalón még egy szakmát- most ebben dolgozik- amikor meg nem tanult,akkor ment a földekre,közben kereste a munkát! Utóbb pedig saját vállalkozásba kezdett (igaz nem ment jól,de annyit össze tudott szedni,hogy azt a színvonalat tudjuk tartani,amit addig is),és nem ment munkanékülire!! Soha nem voltunk ingyen élők!! Persze,most lehet támadni,hogy a családi és a gyes,t.gyás ... nem megdolgozott jövedelem... De tudjátok mit? Inkább az olyan magyar igényelje meg ezeket aki neveli a gyermekeit,mint az a ....(gondolom tudjátok kire gondolok) aki csak szüli a gyerekeket a segélyért! A párom ugyan úgy adózik,az ő adója is hozzá járul évek óta a családi,gyes-gyed...stb -hez!

És nem úgy vagyunk,mint sok "panaszláda" a környékünkön,hogy anyukához megy enni, kér tőle tojást,megveteti a ruhát a gyereknek...stb,ezzel spórolva egy akó pénzt! - pedig ezeknél a családoknál az apuka szépen keres,1 gyermek van,és hitelük sincs...

( Nekünk a kutya nem segített eddig! Saját lábunkon vagyunk,saját erőből jutottunk el addig,ameddig! Senki nem mondta,hogy "tessék lányom,itt van egy ezres,költsd a lányodra!" vagy, "ezt és ezt főzök,egyetek nálunk" vagy "tessék egy kis hús,majd megfőzöd"... stb. )

Nem kell bemutatni sem a jelent,sem a jövőt!!!

Remélem mindent leírtam amit akartam!

Üdv Mindenkinek!!

2011. aug. 6. 20:22
 23/89 anonim ***** válasza:
79%

20:22:

azért az "éppen elég" (értsd: éhen éppen nem halunk, de kirándulni vagy moziba menni már luxus) vagy a "hó végére mínuszban vagyunk" és a milliós fizetés között van pár árnyalatnyi különbség.

Tényleg nincs szükség milliókra, de az első két kategóriába a "semmire" gyereket vállalni igenis felelőtlenség.

2011. aug. 6. 20:25
 24/89 anonim ***** válasza:
64%

Azért az durva, hogy nem egy hiteletek van, de addig szülöd a gyerekeket míg egy évben egyszer az állatkertbe is luxus elvinni a gyereket.

Számomra ez a felfogás az érthetetlen.

2011. aug. 6. 20:42
 25/89 anonim ***** válasza:
67%

Sokan a "semmi" alatt nem a ténylegesen semmit értik,hanem azt,amikor van ház,van munka és van hitel. Az első hozzá szólásomban erre reagáltam! Mert itt sok hozzá szóló már attól rosszul van- tisztelet a kivételnek!!- hogy hó végén nem 40 ezre van,hanem csak fele annyi. Akinek nem inge,ne vegye magára!

Persze,ha nincs ház,nincs munkahely,vagy tényleg annyi hitel van,hogy 2 keresetből is alig tudják fizetni amit kell... (nekem ez a "semmi"!) ott tényleg felelőtlenség akár egy gyermeket is felvállalni!

Sok dolgot tartok "luxusnak"! (feleslegesnek!) Nálunk most állatkertbe menni felesleges,mert félnek az általuk jól ismert állatoktól is! Majd ha nagyobbak lesznek,akkor természetesen elvisszük őket valamelyik közeli városba,állatkertbe pl.mert itt helyben nincs!

Igen,van bőven hitelünk,de mi átgondoltan vállaltunk fel ennyi gyermeket,és soha nem is döntetnénk másképp! Sajnálom,hogy nem lehet megérteni az én nézőpontomat,mi szerint nem kell szó szerint mindent megadni a gyermeknek,de legyen meg mindene,amire szüksége van! Szüksége van egy szerető családra,házra a feje fölött,ételre. A többi "luxus",aminek egy részét megkapják,mert miért ne? - de még sem mindent!!és ne drága dolgokat! Mert ha azt nézed,kirándulni is felesleges,csak kikapcsolódás a gyereknek,de haszna nem sok van még most!- (pláne annak,amit itt szervezett az ovónő...)de miért maradjon ki a gyerek? annyira rosszul nem állunk! Fizetve van minden hónapban minden hitelünk,minden csekkünk, eszünk is! A net is felesleges,de amikor be lett köttetve,akkor a párom vállalkozása miatt kellett, hűségnyilatkozattal lett megkötve,amit most is fizetünk. Nem egy szobában szorongunk. És mind ezt saját lábon! Segítség nélkül úgy,hogy néha mi segítünk.... (hosszú. nm részletezem)

Szóval saját lábon tartunk itt,senki nem segített. azt hiszem,megérdemeljük,hogy el tudjuk dönteni,hogy mennyi gyermek lesz,és mikor! -persze ha valami nem szól közbe (vetélés)! Azt hiszem,hogy így lesznek igazán jó emberek a gyermekeinkből!

Szeretem a gyerekeinket! Soha nem is döntenék másképp! Majd ha kifizetjük a hiteleinket,akkor ennél sokkal jobb lesz! -addig sem szenvednek hiányt semmiben,ahogy eddig sem tették!

Szép álmokat Nektek!!

Üdv:24 éves,3.gyermeket váró

2011. aug. 6. 21:16
 26/89 anonim ***** válasza:
75%

"Mert ha azt nézed,kirándulni is felesleges,csak kikapcsolódás a gyereknek,de haszna nem sok van még most!"

Szerintem nincs jobb a jó kis családi programoknál, kirándulásoknál.

Ne állítsd be úgy a dolgot, mintha mi téged támadnánk, mert nem, te voltál az, aki először leosztott mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint te.

Fiatal vagy még, így nem hibáztatlak, hogy nem érted meg azok álláspontját, akiknek igenis fontos, hogy maradjon a hónap végén is pénzük. Akik hónapról hónapra élnek, azoknak egy hirtelen jött kiadás nagyon súlyos teher tud lenni. És igenis jó érzés az embernek, hogy van egy kis félretett pénze, mert inkább nevelek két gyereket, de az tudjon minden évben táborozni, járhasson a kívánt különórákra, lehessenek hobbijai, eljusson nyaralni, mint hármat, akiknek a fentieket nélkülözniük kell.

Nem kis korban sok egy gyerek, hanem ahogy nő, úgy nőnek a kiadások is.

2011. aug. 6. 21:23
 27/89 anonim ***** válasza:
100%

Nem szallok be a vitaba, felesleges, ugysem gyozitek meg egymast.

Mi is 3 gyermeket szeretnenk, tanult, talpraesett emberek vagyunk, atlagosan elunk.

De akkor is 3 gyermekkel kepzeljuk el teljesneka csaladunkat. Ket gyerek mar van.

En nem felek a jovotol. Attol sem, hogy mi lenne, ha kirugnanak barmelyikunket. Megmondom oszinten, mi nagyon rugalmasak vagyunk, volt mar tobb munkahelyvaltasunk azota is, hogy vannak gyermekeink. En jo vagyok a szakmamban, de amikor gyorsan akartam munkat, akkor nem csak a szakmamban nezelodtem (controlling), hanem elmentem kisegitonek is szakacs melle. Abszolut nem bantotta a lelkemet, hogy 2-3 honapig, vagy egy evig azt kellet csinalni, max az volt a kulonos, hogy nem kosztumben es laptoppal a vallamon mentem dolgozni, hanem mehettem farmerban es a specko keskeszletemet szallitottam magammal.

De mozogtunk mar kulfoldre is 1-2 evre, lehet, hogy fogunk is meg.

Ezt csak azert irtam le, hogy lassatok, optimistak vagyunk minden teren.

De tenyleg lehet gond a mentalitassal ugy alapban, mert en sem hirdetem mar ismerosoknek a 3. gyermek tervet, ugyanis ha mondtuk, akkor konkretan szanakozoan neztek rank nehanyan. Kb mintha bolondgombat ettunk volna, vagy baj lenne az agyunkkal. Es nem az anyagiak miatt, mert latjak/tudjak, hogy anyagilag is beleferne nalunk 3 gyerek.

Vagy peldaul a baratnom most terhes a 3. babaval. Boldogan elnek, szeretik egymast, nincs komolyabb anyagi gond sem. Nem elnek bosegesen, de stabilan.

A sogornoje pedig siman nekiesett, hogy miert kell megtartani, ne legyen hulye, menjen abortuszra, minek kell neki 3 gyerek. Neki is lett volna 3-4 is, de csak kettot tartott meg, ez tok normalis, neki szinte nincs ismerose, aki kettotol tobbet megcsinal, ha megis, akkor el kell vetetni es kesz. (Konkretan ezekkel a szavakkal mondta, hallottam.)

De az is igaz, hogy aki igy gondolkodik, az ne is vallaljon sok gyereket, mert nem lenne jo vege.

Az vallaljon sok gyereket, aki nem csak anyagilag, de erzelmileg es mentalisan is fel tudja nevelni, aki meg nem, az ne eroltesse. Azt sem banom, ha emiatt eltununk egyszer.

2011. aug. 6. 21:31
 28/89 anonim ***** válasza:
39%

Kedves 24 éves, Magyar, 3. gyerekét váró, 2 babát elvesztett, igen okos anyuka!

Vegyél vissza a lendületből, mert az egész beszólagatást te kezdted! Szerencse, hogy nem vagyunk egyformák. Te így, mindenki más- aki szerinted maradi- máshogy. Biztos neked van igazad, a válaszok is ezt tükrözik! Rajtad kívül nem nagyon volt itt senki, aki egyet értene veled. Nem érted, amit mondtam! Én naponta találkozom (nyári szünet idején kevésbé) a már említett cigány és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel. Sőt, képzeld, sokukkal beszélgettem már a hátrányos helyzetéről. És olyan dolgokat mondanak, amit a szülei nem is sejtenek, fogalmuk sincs róla, hogy mit él át a gyerek, és általában okozatként nagyon ronda dolgok történnek.

Az igaz, hogy most még nincs igénye a piciknek, de tudod te, hogy mennyibe kerül egy iskolakezdés??? Na, jó, úgy látom ez egy meddő vita. De én nem is akarlak meggyőzni, az élet majd úgyis megtanít. Én úgy látom, te elég rosszindulatú vagy.

Még csak annyi, hogy az azért gáz, hogy azt mondod, hogy a kirándulás, az állatkert és a hasonszőrű kikapcsolódás felesleges. Képzeld egy hét múlva megyünk egy 4 csillagos szállodába teljes ellátással és közben kirándulunk, élményeket gyűjtünk. Ja, és 2 hete voltunk egy 3 csillagos hotelben, voltunk fürdőzni, wellnesselni, kirándulni, állatkertezni. Megismerjük hazánk nevezetességeit, gyerekünk is nagyon élvezi. Neki még nincs fogalma, hogy mi a pénz értéke, de imád kikapcsolódni, új dolgokat megélni, és nem csak könyvből ismeri az állatokat. Ez szerinted luxus? Szerintem nem.

2011. aug. 6. 21:40
 29/89 anonim ***** válasza:
64%

Ahogy írtad: nem kis korban sok egy gyerek...

Ahogy az előbb írtam: tudatosan vállaltunk fel ennyi gyermeket! nem véletlenül!

Igen,fiatal vagyok,és "tapasztalatlan",de csak szerintetek! Tudnék mesélni...de inkább nem teszem. Ti úgy gondolkodtok hogy..,én meg emígy. Én nem szólok bele abba,hogy más hogy csinálja! Ha bűn leírni az állás pontom.. akkor legyek rossz indulatú... És tévedsz,van aki egyet ért velem,de nem itt kommentálta,gondolom nem akarta,hogy bárki megszólja! (vagy lepontozza!)

Jó szórakozást a gyerekekkel!

Szép álmokat!! -vagy ez is rossz indulatnak számít??

2011. aug. 6. 22:02
 30/89 anonim ***** válasza:
52%

Ó,és köszönöm,hogy abba hagytátok a pontozgatást!

Szép álmokat!!

2011. aug. 6. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!