Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem vállalnak több...

Miért nem vállalnak több gyereket a magyarok?

Figyelt kérdés
Magyarországon 30 éve csak fogy a magyarság és egyedül a cigányok szaporodnak.
2011. aug. 6. 16:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
100%
1 fiam van, vállaltunk volna többet is, de nem sikerül. Azt ugyan nem tudom, hogy hogyan élnénk - de szerintem megoldanánk, a kicsi sok mindent megörökölhetne a nagytól, stb. Az a meglátásom, hogy a cigányok még a fogamzásban is szerencsésebbek nálunk :=(
2011. aug. 6. 16:19
 12/89 anonim ***** válasza:
100%
Én korán kezdtem, 23 évesen szültem a nagylányomat, rá 3 évre a kisebbet. Szeretnék még, de így is alig bírunk kijönni a fizetésből. Munkáról ne is beszéljünk. Ruha, tanszer, suli mind rengeteg pénzbe kerül....
2011. aug. 6. 16:31
 13/89 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, te nem érted, hogy nem a korral van a baj? Hidd el, sokan vállalnánk gyereket 26-27 éves korukban, ha lenne miből... de egy gyerek normális felnevelése is hatalmas költség, nemhogy háromé.
2011. aug. 6. 16:38
 14/89 anonim ***** válasza:
48%

Öcsém,hogy Ti milyen maradiak vagytok!! -tisztelet a kivételnek!!!

"Valamiből fel kell nevelni...meg a semmibe szülni..." Ugyan már!!! Nagyon nagyon tudnék erre mit írni,de próbálom nem keményen,mégis érthetően megfogalmazni!

24 vagyok,3. babával várandós és MAGYAR!!!!

A párom őrként dolgozik,havi 90-100 ezer közt kap. Én jelenleg gyes-en vagyok,mert a kisebb lányunk már betöltötte a 2 évet,de hamarosan újra t.gyás-on leszek!

HOGY MIÉRT NEM VÁLLALNAK A MAGYAROK GYEREKET?? Mert egy bizonyos luxushoz vannak szokva! Ha hó végén (30-án) a zsebükben nem 30-40. ezer van,hanem "csak" 25,akkor már azt mondják,hogy csórók! Ez halál komolyan így van!

Abba gondolnak bele sokan,hogy "Te jó ég,1 gyerek is mennyibe kerül,akkor a 2 dupla annyiba,3 meg 3x annyiba..." Azt senki nem veszi figyelembe,ha már 1 gyermek van,arról maradnak ruhák,babakocsi,kiságy-ezek a leghúzósabbak. Azt senki nem látja,hogy a 3 gyermekesek már nagycsaládosok,és bizony elég sok támogatást kapnak...

Sokan sajnos karriert akarnak előbb építeni-holott tanulni gyerek mellett is lehet,ugyan úgy vállalkozást elindítani is lehet gyerek mellett..stb. Akik előbb karriert építenek,azok rendszerint 30 év felett kezdenek el gondolkozni a gyermekvállaláson,de csak évek múltán jutnak el a "baba projektig", és mint tudjuk, 35 év felett,már nem esik teherbe olyan könnyen egy nő!

És ahogy előttem írta valaki,a termékeny korúak többsége külföldre menekül.

Hát,kedves Kérdező,"csak" ennyi az ok,hogy olyan kevesen vagyunk!!

Azért én kíváncsi lennék,hogy mit írt volna válasznak,akit még tán az oldalról is kitiltanának!!! :-)

Üdv mindenkinek!!! 34 hetes magyarka :-D

2011. aug. 6. 16:38
 15/89 anonim ***** válasza:
100%
Így is rengetegen vállalnak többet, mint amennyit még tisztességgel el tudnak tartani. Ez nem az ő hibájuk, hanem a helyzet ilyen szar.
2011. aug. 6. 16:46
 16/89 anonim ***** válasza:
81%
34 hetes Magyar! Én nem a magyarokat akartam fikázni, hanem a cigányokat. Tudnék mesélni. De látom te nagyon okos vagy, szerencsére! Én 31 éves vagyok. A második babámat várom, de éppenséggel lehetne a harmadik is, mert 2009-ben sajnos elvesztettem egyet. De biztos erre is tudsz valami nagyon frappáns választ. A férjem 3 helyen dolgozik. Én közalkalmazott vagyok. Van diplomám, 6 szakmám, nyelvvizsgám, a férjemnek is, de neki 2 diplomája van. Mutass egy cigányt, akinek van diplomája és 9 gyereke. Valahol azért ez összefügg. Szeretetből nem lehet megélni. Igenis fontos az, hogy meg tudj adni a gyereknek mindent, amit csak tudsz. Mi sem vagyunk gazdagok, de igyekszünk. Olyan iskolában dolgozom, ahol nagyon sok a cigány és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerek. Szerintem neked fogalmad sincs, hogy ezek a gyerekek mivé lesznek. Pont a nélkülözés miatt. Nem árt az sem, ha az embernek van mindig egy kis félretett pénze. De persze lehet napról napra is élni. Csak ha bármi baj van, akkor hova fordulsz? Uzsoráshoz? Mert a semmire nem adnak hitelt. Nem kell egyet értenünk, ez nem baj, ez is épít minket.
2011. aug. 6. 16:59
 17/89 anonim ***** válasza:
79%

16:38

Kedves 24 éves Édesanya!

Tudod mi is hárman vagyunk testvérek... persze mi már felnőttünk, de épp ezért tudom, hogy most nagy butaságot mondtál. Mert itt már rég nem a luxusról van szó...

De majd megtudod, mikor 10 év múlva a gyerekeid mindennap gyomorideggel fekszenek le, azon rágódva, hogy vajon marad-e annyi pénz a hó végére, hogy még tudjanak egy kis kenyeret venni belőle, vagy épp lesz-e elég a fűtésre télen... amikor irigykedve figyelik majd, hogy mások nyaralni mennek a szüleikkel, ők meg a harmadik városon sem léptek még túl, mert nem futja rá, és folyton egymás elnyűtt ruháit kell hordaniuk, mert az már nagy dolognak számít, hogy mindenki saját dolgokat kapjon... vagy amikor sírva kuporognak majd a sarokban, mert az volt az álmuk, hogy sportolhassanak, nyelveket tanulhassanak, vagy épp olyan dolgokat tűztek ki maguk elé, amit ma sajnos pénz nélkül nem lehet megvalósítani - igen, az álmok gyakran busás összegbe kerülnek.

Most erre lehet azt mondani, hogy ahol szeretet van, ott majd megbékélnek ezekkel a dolgokkal, de most készülj fel rá, hogy nagyon sokat fognak még sírni a gyerekeid, mert folyton le kell majd mondaniuk olyan dolgokról, amelyek másnak természetesek. Ezt egy ideig lehet kompenzálni a törődéssel, de mégiscsak gyerekekről, emberekről beszélünk, akiknek kívánságaik és terveik vannak és akik vágynak a biztonság érzésére.

Mi így nőttünk fel, folyton szorongva és mindig mindenről lemondva. Hát, nem kívánom senkinek...

2011. aug. 6. 17:03
 18/89 anonim ***** válasza:
100%

Mindennel egyetértek, el is kell tartani, elég drága minden, segítség sehonnan, ha elveszted a munkád így jártál...

A munkahely BIZONYTALAN egyet gondolnak, és kirúghatnak (most azt hagyjuk hogy utána járkálhatsz a bíróságra ha nem tetszik, mert abból nem adsz enni a gyereknek).

Ugyanakkor én is kicsit úgy gondolom, hogy MÁRKA függőek sokan azt gondolják ha nincs a gyereken márkás ruha, nem tudom megvenni a legdrágább KÉSZ termékeket a boltban akkor az már tök rossz a gyereknek, így inkább legyen egy és kész.

És nem utolsósorban aki többet vállalna arra úgy néznek mintha 3 feje lenne:)

Mi 33 évesek vagyunk, most várjuk a 3.at normálisan élünk, soha senkitől nem kértünk még semmit, segítségünk nincs, nagyszülőkre nem támaszkodunk mert vagy nincsenek vagy még ők szorulnak segítségre.

És akkor eddig voltunk, hülyék, borzasztó bátrak, merészek és nem normálisak és felelőtlenek...

Meg ugye csak véletlenül csúszott be, meg ugye nem lehet már elvetetni...

Ilyen megjegyzéseket se annyira kellemes kapni egy szülőpárnak:)

Nem azt mondom hogy EZ tart vissza valakit, csak a mentalitás az ez.

2011. aug. 6. 17:03
 19/89 anonim ***** válasza:
54%
Manapság diploma nélkül nem lehet jól keresni. Dolgozol-dolgozol és azon kapod magad, hogy már 30 elmúltál. Ilyen a világ. Változik, nem olyan mint 20-30 éve, vagy még régebben. Szerintem ebben a fogyasztói társadalomban inkább a karrier miatt hajtanak az emberek, hogy minél több és jobb dolgokat meg tudjanak venni maguknak és nem család van a középpontban. És ahogy írtam, gyorsan elrepülnek az évek. Én is 35 évesen szültem, szerintem nem lesz testvér, bár 40 egynéhány évig talán még beleférne egy testvér, még nem tudni, mit hoz a holnap.
2011. aug. 6. 17:17
 20/89 anonim ***** válasza:
65%

34 hetes anyuka!

Nem mindenkinek célja segélyből élni hosszú évekig!

2011. aug. 6. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!