Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mások is élnek így mint én?...

Mások is élnek így mint én? Már kezdek kétségbe esni.

Figyelt kérdés

Szóval 6 hónapja szültem.Tervezett kisbaba.Minden szép és minden jó volt,addig amíg a páromnak volt munkahelye.Kirúgták,létszámleépítés miatt.Bíztam abban,hogy talál állást és jobb lesz.3 hónapos volt a kislányunk,mikor kiment külföldre,azzal,hogy anyagilag jobban éljünk.Vártam...vártam.Semmi.

Itt vagyok a 3 gyerekemmel(3 kislány),és 76.600ft-ból kell éljünk,mert nem segít.Nem tudom már mit csináljak?Dolgozni nem mehetek,mert a kicsi nincs egy éves,és sajnos munka sem:(

És hova is tegyem a kicsit?Nincs aki vigyázzon rá.Magamra maradtam:(

Nem tudok neki venni ruhákat,mert 10év korkülönbség van a középső és a legkisebb lányom között,és nem hagytam sajnos meg semmit.

Én napi 1-szer eszek,hogy a gyerekeknek jusson több,de örülök,ha 3 naponta meg tudok benni 1kg almát ami 300ft/kg.

Vettem egy zsák krumplit,mert kruplis étel laktató.

Voltam bennt a családsegítőnél,de csak annyit mondtak,majd értesítenek,ha tudnak segíteni.

Adtam fel hírdetést,hogy gyermek felügyeletet olcsón vállalok(mert azért tiszta ,és megbízható vagyok,de sajnos még semmi).

A páromat nem tudom elérni,csak düh van bennem.

Hogy neveljem a gyerekeket?

Biztosan sokan vagyunk sorstársak,és nagyon szépen kérek mindenkit,hogy ne ítélkezzen rólam,mert nem ismernek,csak kérlek segítsetek,hogy mit csináljak?A gyerekeket nem adom semmi pénzért,nem hagyom!Anya vagyok,felnevelem őket,de hetek óta sajnos érzik,hogy valami nincs rendben,mert beszélni róla csak itt tudok.

Elnézést.

2011. máj. 3. 10:14
 31/97 anonim ***** válasza:
12%
Kedves kérdező. Igen, mások is élnek így, mint te, nagyon sokan. Csak lehet, hogy nekik nem telik internetre.
2011. máj. 3. 11:57
 32/97 anonim ***** válasza:
93%

Ezen a linken szétnézhetsz, hátha találsz valamit:

[link]

Élelmiszer csomagot kérhetsz a Máltai Szeretetszolgálattól és a Vöröskereszttől is. A máltaiak hozzánk is küldtek élelmiszer csomagot az árvízkor. [link]

Menj be a családsegítőbe is, jobban tudják a lehetőségeket, mint itt mi.

2011. máj. 3. 11:58
 33/97 anonim ***** válasza:
27%

Szívesen meghallgatnám a párodat is, mert nem hiszem el, hogy korábban mintaférj volt és mintacsaládot tartott el, aztán egyik napról a másikra lelépett.

A külföldi munka még oké, bár én abba sem mentem volna bele ebben a formában - vagy költözik a család együtt, vagy boldogulunk (éhezünk) valahogy, ha nehezen is, Magyarországon, de együtt. Nagyon elszúrtad ennél a pontnál.

De ha nem jelentkezik, annak NEM a kirúgás és a munka az oka. A férjed egy sz*r alak, DE: te választottad.

Mindezek mellett természetesen nagyon sajnálom, hogy ez történt veled, csak szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy nem rajtad kívülálló okokból történt ez veled, neked is nagy részed volt a sorsod alakításában.

2011. máj. 3. 12:04
 34/97 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is kerestesd meg a férjed. Vagy menj át a szomszédba, csak megengedik már hogy telefonálj egyet.
2011. máj. 3. 12:06
 35/97 anonim ***** válasza:
73%
Nem bántásként írtam a netet, de a munkám során azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan nem tudják megfelelően beosztani a kevés jövedelmüket sem. Amikor én váltam és egyedül maradtam, az volt az első, hogy megnéztem, mi az, ami nélkülözhető, hogy kijöjjünk a gyerekkel egy fizetésből. A net volt az első, amit kiköttettem.
 36/97 anonim ***** válasza:
93%

Nekem az első gondolatom az volt, hogy a párod esetleg bajba került külföldön, azért nem tudod elérni. Sajnos nem tudom, hogyan kell kerestetni valakit, soha nem voltam ilyen helyzetben, de én megkérdezném a rendőrségen is. Ha nem volt köztetek nézetletérés, mikor elment, akkor én nem gondolnék rögtön rosszat róla. Sajnos bármi megtörténhet, akár az is, hogy neki is szüksége lenne a Te segítségedre.

Az mindenképpen jó, ha beszélsz róla, bár valaki közeli barát, ismerős, rokon jobb lenne. Talán még próbálkoznék a TV-vel is, mert az interneten is terjednek a hírek, de ma még a TV több emberhez jut el. A párod képét is bemutathatnák, hátha valaki tud róla valamit.

37/97 anonim ***** válasza:
67%
Kedves Kérdező! Ne haragudj meg, de ahogy a férjedről írsz, az elégg árulkodik arról, hogy milyen lehet(ett) a kapcsolatotok. Ha az én férjem nem jelentkezne, nemhogy 3 hónapot, de még pár napot sem várnék, hogy kerestessem. Benned pedig düh van. Ha nektek egy jó és bizalmi kapcsolatotok, boldog házasságotok lenne, akkor nem bírnád ki 3 hónapig, ebben biztos vagyok. Nem bántásból írom, ez egy megérzés. Az étel és a gyerekek is nagyon fontosak, de nincsenek rokonaid? Neked és a férdjednek sem? Senki sem tudna segíteni? Ez elég elképzelhetetlen, hogy 4 nagyszülő van minimum, akár testvéreitek is lehetnek és mindenki lexar téged a 3 gyerekkel? Érdekes történet ez, az tuti.
2011. máj. 3. 12:11
 38/97 anonim ***** válasza:
91%

Ne haragudj, de nekem is van egy kis problémám ezzel a történettel. Mioből gondolod, hogy a férjed elhagyott? Miért nem keresed?

Én nem vagyok még túl régóta a párommal, csak 3 éve.

De ha csak így, nyom nélkül eltűnt volna, végighívnám a munkahelyét, mindenkit akit megtalálok. Ráküldenék külföldön élő ismerőst. Bemennék a rendőrségre és addig verném az asztalt, amíg el nem kezdik keresni.

Mi van, ha kórházban fekszik kómában, élet és halál között lebegve? Mi van, ha tévedésből elrabolták valaki helyett?

Ez téged nem érdekel? Miért nem akarod tudni, hogy hol van a férjed és mi van vele?????

Egyébként tessék kását csinálni, kukoricadarát megfőzöl vízben, mint a császármorzsát, aztán öntesz rá tejet és megcukrozod, nagyon finom édesség. Szalonnával, sonkával még ebédnek is elmegy.

A 300 Ft-os almát ne vedd meg, iszonyú drága, egyél helyette olyasmit, ami olcsóbb. Nyáron meg amikor terem a pamukalma, kérj belőle. Kicsi és ronda, emiatt az emberek nem szokták megenni, csak kidobják, viszont nagyon finom. Üdítőnek is tökéletes, kimagozod, leturmixolod, vízzel felöntöd és kész is van. Kicsi fahéjjal pikáns.

Tökéletes reggeli a hagymás rántotta: fejenként két szem vöröshagyma, megpirítod, aztán az egészre ráütsz egy vagy két tojást. A vöröshagyma még a krumplinál is olcsóbb, és nagyon magas a vitamin meg mindenféle antioxidánstartalma.

És persze használd a fantáziád! Nézd meg, mi olcsó, és találd ki, azokból mit lehet csinálni.

2011. máj. 3. 12:18
 39/97 anonim ***** válasza:
87%
Kérdezô, ha megírod (privátban) az elérhetôségeidet, akkor sokmindenben tudok segíteni.
2011. máj. 3. 12:23
 40/97 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Sajnálom,hogy így alakult.Az én kisfiam 7,5 hónapos,nem sokkal idősebb a kislányodnál.Még nekem is friss az élmény,hogy megszületett,nem hogy neked...és erre itt hagy az apuka.Na szép mondhatom.Sajnos én csak recepttel tudok neked segíteni,bár nekem itt van velünk a párom,de nálunk is van úgy sokszor hogy alig futja dolgokra.

Olyankor ezt/ezeket szoktam főzni:

-paprikás krumpli

-krumplis tarhonya(ha van otthon krumpli és fűszerpaprika akkor "csak" tarhonyát és virslit kell venned hozzá-én cooposat szoktam egy csomaggal,az 200 Ft körül van)

-Sült krumpli tükörtojással

-tojásrántotta

Ezek tényleg olcsók,remélem tudtam azért segíteni.

Fel a fejjel!!!Tudom,vagyis csak sejtem,de rettentő nehéz lehet,de a gyerekek adjanak erőt!

2011. máj. 3. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!