Meddig bírnátok ezt ép ésszel? Egyáltalán bírnom kell?

Aki mellém állt a hivatásom szempontjából, nagyon köszönöm. Jó tudni, hogy még másoknak hivatás a tanítás és nem csak munka. Az aki annyira fel van készülve 4 év kiesés után, annak csak munka, pénzszerzési lehetőség. Az, hogy kis hazátoknak mennyi analfabétája van, az a családtól, az otthoni neveléstől, az ún. otthoni hét évtől is nagy mértékben függ. Sajnos azt kell mondanom, hogy amíg ilyen szülök nevelik a gyerekeket, addig mi pedagógusok a lelkünket kitehetjük, mert úgy sem lesz látszata.
Igen a gyerek kellett, imádom, imádjuk. Az, hogy mi vagyunk a szülei?! Hát jó, hogy nem ti vagytok!!! Nem a gyerekkel van bajom, hanem a férjem VISELKEDÉSÉVEL.
Kösz mindenkinek, aki pedig veszekedni akar az ne ide írjon, hanem keressen egy veszekedős oldalt.

Szerintem neked legjobban a hármasban eltöltött minőségi idő, a férjeddel, gyerekeddel kettesben töltött idő, az egyedüllét, ez mind hiányzik. Én pont így vagyok. Van három gyerek, és nagyon nehéz megtalálni az összhangot, az egyensúlyt. Nincs, aki vigyázna a gyerekekre, mindenhová visszük őket. Ha ki tudnánk kapcsolni néha magunkat, akkor azt is könnyebben, lazábban vennénk, ha a másiknak éppen most egy kis hétvégi pihenésre, lustálkodásra van szüksége. Én is igényelném azt, hogy az évek óta itthon töltött időt néha megtörje egy kis lazulás. Aztán elgondolkodom, a férjem egész héten dolgozik, neki jobban szüksége van rá. Másfelől viszont neki pörgősebb az élete, akkor már nekem is jogos rá az igényem, nem?
:)
Kedves utolsó,
Rátapintottál a lényegre. Köszi

Szia!
Én meg értelek.Nálunk elég rossz lenne,ha így lenne.Az én Párom is felmondott a munkahelyén,ugyanúgy,mint a tiéd :-)
Annyi a különbség,hogy mi így egyeztünk meg.Nekem normális munkám van,szeretem,ő utálta,amit csinált.Felmondott,azóta minden rendben.(talált másikat)
Az biztos,hogy ő fogja még oviba is vinni a gyerkőcöt,mert én sokkal korábban megyek.Ő majd 7re megy dolgozni,előtte elviszi majd,utána elhozza.
De hozzá kell tenni,hogy mi eredetileg is úgy szerettük volna,ha párom is minél több időt lesz a leendő gyerekével.Nekem is nagyon jó így,nekik is,imádunk így élni.(párom szinte mindent meg csinál itthon,úgy kell neki szólni,hogy pihenjen,amikor a gyerek alszik,mert estére kicsit hulla szegény)
Amikor szabad napos vagyok,akkor mindent együtt csinálunk,bár néha én is besokallok,hogy pihenjünk,na akkor vár a házimunka,kerti munka,minden.
Nálatok is meg kellene valahogy beszélni ezt a munkamegosztás dolgot.Nálunk mindig van egy fontossági sorrend,amit tartunk(a házi munka megvár ha nincs tiszta edény na és,inkább babázunk,utána majd mosogatunk ha alszik ilyenek de EGYÜTT) nálunk ez a legfontosabb,hogy mindent megbeszélünk és mindent együtt csinálunk.Lehet nektek is beválna.

Szia Sorstárs! Én tanár vagyok, a kislányom 2 és fél hónapos volt, amikor kezdődött a tanév. Párom nem munkanélküli, koncerteket szervez, így csak hétvégén utazik el. Ezért döntöttünk úgy, hogy ő marad a gyerekkel. Napi 4 és fél órát vagyok távol, ő ezalatt teljesen lefárad, amikor hazaérek, még a kabátot sem vettem le, már a kezemben a gyerek (már amikor nem a nagyi vigyáz rá, hisz neki annyi elintéznivalója van),én végzem a házimunkát (főzni csak ritkán szoktam), van egy kutyánk, aki miatt egész nap lehetne takarítani, az esti sétára őt is én viszem, készülök a másnapra és "mellesleg" fősulin tanulok. Sokszor majd összeesek a fáradtságtól, amikor éjfél körül mindennel végzek. Ha felhozom a témát, akkor mártírkodom szerinte. Sokan mondhatják, hogy mit panaszkodom, én választottam ezt, de amikor tervezgettünk, nem erről volt szó. Imádja a lányunkat, de az ideális a számára, amikor otthon vagyok, és ő néha elhaladva mellettünk, meggyömöszöli a picit és megy tovább a dolgára.Tíz kilóval vagyok soványabb, mint a teherbeesésem előtt, nem érti, mitől lehet.
N, szóval bocs, jól kipanaszkodtam magam, de legalább látod, hogy nem vagy egyedül. Hogy mi a megoldás? Nem tudom. Próbálj vele beszélni. Kitartás!
Március 15-én éjjel 0,45-kor jött haza tök részegen. Úgy 7 körül felhívott, hogy találjam ki másnap mit csinálok a gyerekkel amíg dolgozom, mert ő nem tudja mikor jön haza, lehet, hogy haza sem jön. Két napig anyuméknál volt a gyerek, ő józanodott. Azóta is csak pár mondatot beszélgettünk, azt is úgy, hogy ő bizonygatta nekem, hogy ő mennyire nyomorult, nála szegényebb senki nincs. Ha visszaválaszoltam valamit neki, a gyereknek kezdte mondogatni, hogy "hallod, a hülye anyád nem törődik velem" (és ezt józanon).
Hát ezt is kell bírnom és tűrnöm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!