Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bírnátok a megszorításokat a...

Bírnátok a megszorításokat a kajálásban terhesség alatt?

Figyelt kérdés
30 hetes vagyok, és eddig 12 kilót híztam.50 kilósan kezdtem a terhességet, nagyon vékony voltam, szinte minden csontom zörgött.De a védőnő szerint a hízásom még nem vészes, de csípjük el idejében.Ne igyak üdítőket, mert nagyon sok bennük a cukor.Ne egyek fehér kenyeret, péksüteményt, sütiket.Óvatosan az édességgel.A baj csak az, hogy lányom lesz, és kívánom az édességet.Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ne azt egyem, ami jólesik.Az üdítőkről le tudok mondani, ehetek rozs kenyeret, de nem tudom elképzelni, hogy ha megkívánok egy Fornettis sütit pl. ne ehessem meg.A férjem hallani sem akar a diétáról.Esetleg annyit még megtehetek, hogy tornázom, és vacsorára kevesebbet eszek.Szerintetek mit csináljak?
2010. júl. 11. 07:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Az üdítőket valóban ne idd. Nemcsak a cukortartalma miatt,hanem mert sok adalékanyag van benne. Igyál helyettük valódi gyümölsleveket.

Fehér kenyeret pedig nyugodtan ehetsz. Ez csak egy újabb mánia,hogy a fehérkenyér hízlal! A malmoknak a korpát is el kell adni! Ezelőtt 20-30 évvel csak fehérkenyeret evett mindenki,még rozskenyeret sem nagyon lehetett kapni. És senki nem hízott el emiatt. Éedsséget is ehetsz nyugodtan. A fontos csak az,hogy ne azon élj. Egyél sok gyümölcsöt,zödségfélét,változatosan táplálkozz,akkor nem lesz semmi baj.

Én minden terhességemnél 20-05 kilót híztam,de sem nekem,sem a babáknak nem lett semmi baja.

3 gyerekes anyuka

2010. júl. 11. 08:06
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, én is így gondoltam.Változatosan eszem, kívánom a gyümölcsöket is nagyon.És csak akkor ennék édességet, amikor nagyon megkívánom, de nem csinálnék ebből rendszert.Nem is értem, miért vannak ezzel ennyire elfoglalva a védőnők.A cukrom, vérnyomásom, vizeletem mind jó.A baba egészséges.A felszedett kilók leadása pedig hagy legyen már az én gondom.Nem neki kell leadni szülés után.
2010. júl. 11. 08:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
ha egyszer-egyszer eszel-iszok ilyen dolgokat,nem fogsz elhízni,csak akkor ha nap mint nap ezeken élsz.én mindent ettem-ittam.mondjuk én a tejterméket,gyümölcsöt kívántam nagyon.inni pedig az ásványvizet vagy a limonádét.de én is megittam a cukros üdítőket is.
2010. júl. 11. 08:22
 4/13 anonim ***** válasza:

A félbarna és barna kenyereknek is ugyanakkora a szénhidráttartalma, mint a fehérnek, csak előbbiekben több a vitamin és az emésztést segítő rost, ezért sokkal egészségesebb. Főleg a rozs!!!!

Szerintem arra próbálj ügyelni inkább, hogy teljes értékű, minél kevesebb adalékanyagot tartalmazó élelmiszereket,tejterméket, sovány húsokat, halat, sok zöldséget, gyümölcsöt fogyassz! Desszertnek is olyat válassz, ami azért tápláló és nem nagyon mű...pl.házi csokipuding, piskóták , túrórudi, gyümölcssaláta, turmixok...

2010. júl. 11. 08:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Péksütik tényleg nagyon egészségtelenek!!!:(
2010. júl. 11. 08:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem fiaim lettek mégis kívántam a sütit. Üdítőt sosem iszom. Kettő szülés után a tapasztalatom az hogy tényleg jobb odafigyelni most mint utána szenvedni. 1 babánál 20 kg-ot híztam, elengedtem magam nagyon. 58-ról indultam. 1 évvel szülés után voltam eredeti formámnál. Most fél éves a pici, 14 kg ment fel, és pár hónappal szülés után úgy néztem ki mint korábban. És sokkal jobban érzem magam így a bőrömben csinosan. Az utolsó 10 hétben heti 1 kg is rád mehet akár.
2010. júl. 11. 08:52
 7/13 anonim ***** válasza:

ha a 80 g-os szénhidrát diéta szerint eszel, akkor nem fog semmi rakodni, és a baba is megkap mindent.

én 4szer szültem elsőnél lettem gest. diabeteszes, akkor 10 kg-ot hiztam össz-vissz, a három kicsinél már eleve igy táplálkoztam, mikor a terhességre készültünk 11, 10, és 8 kg-ot hiztam

2010. júl. 11. 10:07
 8/13 anonim ***** válasza:

szerintem semmi gond a hízásoddal, emiatt ne aggaszd magad. csak az üdítőket azt ne. a többit letojnám.

én letojtam, átlag 18 kg híztam mindig /3 terhesség/, ja sok egy kicsit. de lefogytam mindig.

2010. júl. 11. 11:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan vagyok, 48-ról indultam, most vagyok 61 kg a 32. héten. Nekem senki nem mondta, hogy ez sok lenne. Igazából nem is érzem úgy: nekem a karjaim és a lábam ugyanolyanok, mint előtte, csak a fenekemre szedtem fel plusz kilókat. Én eléggé odafigyelek, hogy mit eszek, mégis ennyinél tartok. Viszont 1-2 süti egy héten szerintem simán belefér: én azt csinálom, hogy itthon sütök egészséges sütit zabpehellyel, barna cukorral és sok-sok kakaóval. Ha édességet kívánok, ezt eszem, vagy gyümölcsöt. És néha persze 1 gombóc fagyi :)
2010. júl. 11. 14:59
 10/13 anonim ***** válasza:

1.terhességemnél 35kgot híztam, fél év múlva egy dkg sem volt rajtam

2.terhességemnél 17kgot akkor is fél év alatt ment le, amíg szoptattam le is ment

3.terhességemben most a 20.hétben járok, eddig 1kg jött fel.

Ráérsz a szülés után diétázni ill. nekem a szoptatás levitte, minden akaraterő kérdése.

Ne aggódj szerintem nem sok, az is lehet, h vizesedsz. Én az elsőnél nagyon vizes voltam sajna.

Szép babavárást kívánok neked!

2010. júl. 11. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!