Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bírnátok a megszorításokat a...

Bírnátok a megszorításokat a kajálásban terhesség alatt?

Figyelt kérdés
30 hetes vagyok, és eddig 12 kilót híztam.50 kilósan kezdtem a terhességet, nagyon vékony voltam, szinte minden csontom zörgött.De a védőnő szerint a hízásom még nem vészes, de csípjük el idejében.Ne igyak üdítőket, mert nagyon sok bennük a cukor.Ne egyek fehér kenyeret, péksüteményt, sütiket.Óvatosan az édességgel.A baj csak az, hogy lányom lesz, és kívánom az édességet.Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ne azt egyem, ami jólesik.Az üdítőkről le tudok mondani, ehetek rozs kenyeret, de nem tudom elképzelni, hogy ha megkívánok egy Fornettis sütit pl. ne ehessem meg.A férjem hallani sem akar a diétáról.Esetleg annyit még megtehetek, hogy tornázom, és vacsorára kevesebbet eszek.Szerintetek mit csináljak?
2010. júl. 11. 07:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi Nektek! Én is mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy terhesen számolgassam a kalóriákat.Hát nem fogom, csak egy-két dologról lemondok.Meg azt is tudom, hogy ez a védőnők vesszőparipája, szeretik ijesztgetni az embert.Az orvosom nem mondott rá semmit.
2010. júl. 12. 07:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia,

mindenhol csak az írják, mondják, hogy az átlag hízásnak 10-14 kiló körül KELL lenni. Csak a testtömegindexet nem számolják hozzá.

Pl egy elhízott nő nem jó, ha többet hízik 8 kilónál, de egy sovány nő nyugodtan hízhat 20 kilót is.

Aki a testtömeg index alapján a sovány kategóriába tartozik, az az első trimeszterben jó ha felszed annyit, hogy átmenjen a normál kategóriába.

Ha neked zörögtek a csontjaid a terhesség előtt, akkor egyáltalán nem sok a 12 kiló hízás, és még a 20 kiló sem lesz sok.

Én 25 hetes kismama vagyok, eddig 12 kilót híztam. De én az első trimesztert végigzabáltam, hogy felszedjem magamra azt a plusz 10 kilót, ami hiányzott. 174 centimhez 52 voltam, ami nagyon kevés.

Ha nem vagyok cukros és rendben a vérnyomásod, akkor egyél amennyi jól esik. A védőnővel meg ne foglalkozz.

Amúgy az első terhességemnél összesen híztam 14 kilót, és a védőnőm azt is sokallotta, mindig piszkált. Én meg mindig mondtam neki, hogy hagyjon engem békén és foglalkozzon a dagadt kismamákkal, ne velem. Hátulról nem is látszott rajtam, hogy terhes vagyok, csak növesztettem egy pocakot. Mint ahogy most is a másodiknál. Csak most másik védőnőm van, és ez nem piszkál :)

Jó babavárást!

2010. júl. 12. 11:56
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi!Igen, igazad van.Meg is nyugodtam.A BMI indexem most, így ezzel a 12 kilóval is 23-as, tehát normál kategória.A terhesség előtt 19 körül volt, szóval alultápláltnak számítottam.
2010. júl. 12. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!