Bírnátok a megszorításokat a kajálásban terhesség alatt?

Szia,
mindenhol csak az írják, mondják, hogy az átlag hízásnak 10-14 kiló körül KELL lenni. Csak a testtömegindexet nem számolják hozzá.
Pl egy elhízott nő nem jó, ha többet hízik 8 kilónál, de egy sovány nő nyugodtan hízhat 20 kilót is.
Aki a testtömeg index alapján a sovány kategóriába tartozik, az az első trimeszterben jó ha felszed annyit, hogy átmenjen a normál kategóriába.
Ha neked zörögtek a csontjaid a terhesség előtt, akkor egyáltalán nem sok a 12 kiló hízás, és még a 20 kiló sem lesz sok.
Én 25 hetes kismama vagyok, eddig 12 kilót híztam. De én az első trimesztert végigzabáltam, hogy felszedjem magamra azt a plusz 10 kilót, ami hiányzott. 174 centimhez 52 voltam, ami nagyon kevés.
Ha nem vagyok cukros és rendben a vérnyomásod, akkor egyél amennyi jól esik. A védőnővel meg ne foglalkozz.
Amúgy az első terhességemnél összesen híztam 14 kilót, és a védőnőm azt is sokallotta, mindig piszkált. Én meg mindig mondtam neki, hogy hagyjon engem békén és foglalkozzon a dagadt kismamákkal, ne velem. Hátulról nem is látszott rajtam, hogy terhes vagyok, csak növesztettem egy pocakot. Mint ahogy most is a másodiknál. Csak most másik védőnőm van, és ez nem piszkál :)
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!