Szorongás a pénz miatt, ha a gyerekről van szó? Hogyan győzhető le?
Párommal kisbabát szeretnénk a 2-3 éven belül (nyáron lesz az esküvőnk, utána igazából nem lenne baj már, ha jönne, pocakos menyasszony nem szívesen lennék). De sokszor, ha erre gondolok, elfog a szorongás, hogy anyagilag biztos belefér-e?
Ami hülyeség valahol, mert magasan az átlag felett élünk. Nem dicsekvés vagy felvágás, de erről szól a kérdésem, így leírom: kettőnk bevétele havonta 1,8-2 millió Ft, mind a kettőnknek van lakása (Budapest) és van két autónk és neki egy motorja. Hitelünk, kölcsönünk nincs.
Ő a rezidensképzését végzi, tehát a fizetése emelkedni fog. Én vállalkozóként dolgozom.
Más kevesebbre is vállal akár 2-3 gyereket is, de bennem ott van, hogy mi lesz, ha valami elcsúszik és megszorulunk anyagilag? Mind a kettőnk családja olyan, hogy segítenek, kérés nélkül is, de úgy érzem, hogy szülőként már ciki lenne apáéktól kérni, mert kell ez, vagy az...
Mit írnék a gyerekvállalásról, mikor még közöm sincs hozzá?
Ez zavar, amit leírtam. És ez akkor jön elő, mikor arra gondolok, hogy lesz majd egy kisbabánk. De mivel mérges zöld vagy, kár rád a szót pazarolni, mi aztán tényleg másképp látjuk a világot.

#24! Persze, ez ugyanaz az unatkozó kislány. Érdekes, teljesen véletlenül az összes kamu kérdésénél a 15% profiljáról le vagyok pontozva, az összes többi zöld 🤣
Rohadt hihető, hogy a rengeteg munka mellett a milliárdot érő vállalkozása, csak úgy megy, amíg ő egész délelőtt a gyakorin írogat 🤣
Egy ilyen vállalkozás van, ami éjszaka pörög, de orvosok meg nem nagyon vesznek el k.rvákat😁
Foglalkozz inkább a gyerekeddel, hogy az ne legyen akkora sz.rkupac, mint te.
Sarkítasz, túlzol, majd mindezt úgy állítod be, mintha én írtam volna, hogy hazugnak nevezhess. Van baj a toronyban…

Ha nem provokáció a kérdés...
Hasonlóan keresünk a férjemmel, mint ti, bár nekünk nincs hitelmentes ingatlanunk, sőt inkább hitellel vállaltuk be egy felújítandó házat és, ha úgy alakul előtörlesztjük.
Emellett két középkategóriás autónk van.
Van egy két éves kisfiunk és gyakran bennem is megfordul, hogy mi lesz, ha nem tudunk majd ilyen jól keresni és neki biztosítani mindent...
Viszont nekem s a férjemnek sincsenek hasonló drága költései, utálok ruhát venni, azt is ritkán. Az életszínvonalunk annyival magasabb az átlagnál, hogy a kaján nem vagyok hajlandó spórolni.
Tehát úgy gondolom, ha gáz lesz, akkor összehúzzuk a gatyát. Mind a ketten szegény családból jöttünk és így tudjuk merre az arra.
Ha világéletedben jól éltetek, ez sokkal nehezebb lesz, ha arra kerül a sor.

Szerintem a kulcsmondatod az, hogy "nem nulláról kezdtük".
Hasonló keresettel rendelkezünk, de mi nulláról kezdtük, így vélhetően teljesen más is a pénzügyekhez való hozzáállásunk, hiszen az életben mindenünkért meg kellett dolgoznunk.
Néha elkapott az impulzus vásárlás mindig is, de szerencsére az értékrendünk alapján nincs igényünk (szükségünk meg pláne) egy 26. pár cipőre, így ilyenekre nem csábulok el. Éljük a kis szerény életünket és alapvetően a mindennapjainkból senki nem mondaná meg mekkora a jövedelmünk. Abból sejthető esetleg, hogy átlagon felül keresünk, hogy mindig mindenre van pénzünk, amire kell és szeretnénk. Egyébként mivel magunknak lapátoltuk össze amink van, lehet hogy van jelentősebb megtakarításunk és megtehetnénk, hogy ne két 15 éves autóval járjunk, de eszem ágában sincs egyelőre újat venni, mert tudom, hogy nem a szél fújta össze a megtakarításunkat két hét alatt és most máson van a fókusz. :) Részemről a saját, vagy a szülei munkáját értékeli le az, aki értelmezhetetlen árú márkás sz*rokra b*ssza el a pénzét, de nem vagyunk egyformák. Egy utazás részemről már sokkal okébb, hiszen az élmény, az ad valamit az életemhez. Nekem egy táska nem ilyen. Az egy használati cikk, ami kiszolgál.
Két pici gyerekünk van. Semmilyen nehézséget nem jelent anyagilag, hogy ők vannak nekünk és nem is szorongok, hogy mi lesz, ha anyagilag beüt a krach, pedig nincs több ingatlan a nevünkön... Igaza van a többieknek abban, hogy magadban kell keresned a hibát, ha van pl. két plusz lakásotok, passzív bevételetek és te azon szorongsz, hogy ha beüt a baj, kölcsön kell kérni a szüleidtől. Életszínvonal csökkenésre lehet hogy kell számítanod, mert ha jól értem az utolsó petákodat is elszórod. Ha van gyereked, értelemszerűen többet költesz rá a nullánál, vagyis azt, amit rá költesz, magadtól veszed el. Ez ilyen. Viszont azon is elgondolkoznék, hogy jó e az élethez való hozzáállásom, akarom-e, hogy ezt vegye át majd a gyerekem? Ez most nem bírálat, inkább csak amolyan gondolatindító kérdés. Én pl. utálom ha rámjön az impulzus vásárlás, nem akarom, hogy ezt eltanulják a gyerekeim.

47, annyira tudtam, hogy ugyanaz írta ki a kettőt, oda írtam is...
Érdekes, ő os törölve.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Engedd el a mediat es a gyakori hatasat h havi 2milla alatt felelotlenseg gyereket valani.
Minden azt sugalja h egy gyerek baromi nagy anyagi teher. De ez alapesetben nem igaz. (Tekintsunk el a specko esetekrol)
Mivel a legtobb igeny a TE igenyed nem a gyereke.
Neked kell a 500e babakocsi a gyerek elvan a 20e is!
Neked kell 1millas babaszoba a gyereknek kell egy agy/babaobol es egy kisszekreny.
Neked kell hiper szuper adamohinta fejleszto jatek bebikomp etetoszek stb. O neki eleg ha testkozelben van par erdekes kocka forma egyszeru jatek, siman megteszi a 5e ikeas etetoszek.
De viszed vagyonokert a devenyre (mert az nekik jo penz) neki lehet eleg ha babamasszazst kap toled.
Es ez kesobb is igy van. a legtobb dolog felesleges es kb 10ed annyibol is kihozhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!