Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szorongás a pénz miatt, ha a...

Szorongás a pénz miatt, ha a gyerekről van szó? Hogyan győzhető le?

Figyelt kérdés

Párommal kisbabát szeretnénk a 2-3 éven belül (nyáron lesz az esküvőnk, utána igazából nem lenne baj már, ha jönne, pocakos menyasszony nem szívesen lennék). De sokszor, ha erre gondolok, elfog a szorongás, hogy anyagilag biztos belefér-e?

Ami hülyeség valahol, mert magasan az átlag felett élünk. Nem dicsekvés vagy felvágás, de erről szól a kérdésem, így leírom: kettőnk bevétele havonta 1,8-2 millió Ft, mind a kettőnknek van lakása (Budapest) és van két autónk és neki egy motorja. Hitelünk, kölcsönünk nincs.

Ő a rezidensképzését végzi, tehát a fizetése emelkedni fog. Én vállalkozóként dolgozom.

Más kevesebbre is vállal akár 2-3 gyereket is, de bennem ott van, hogy mi lesz, ha valami elcsúszik és megszorulunk anyagilag? Mind a kettőnk családja olyan, hogy segítenek, kérés nélkül is, de úgy érzem, hogy szülőként már ciki lenne apáéktól kérni, mert kell ez, vagy az...

tegnap 09:45
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Nyilván aki 2-300 ezreket keres és oszt be, hónapról hónapra, az úgy érzi, hogy 2 millióval már a világot is megváltaná.
tegnap 11:47
 32/51 anonim ***** válasza:
91%

Én vállalkozóként dolgozom

Nincs ilyen szakma...

Két éehetőség van: vagy egyszerűen provokálsz (sanszos), vagy annyira sötét vagy, hogy fogalmad nincs, mennyi pénzből élnek és nevelnek gyereket emberek. HA utóbbi, akkor inkább ne szülj, nem kell gyerek annak, aki ennyire buta az élethez.

tegnap 12:01
 33/51 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem még most se pukkadt ki az a rózsaszín bubi.
tegnap 12:04
 34/51 A kérdező kommentje:
32-es, hiába hőbörögsz, vállalkozó vagyok. Nem fogom leírni, hogy pontosan milyen területen dolgozom, mert semmi köze nincs a kérdéshez és ez egy anonim oldal.
tegnap 12:09
 35/51 anonim ***** válasza:
98%

Nem hőbörgök, de nincs olyan foglalkozás.

Nekem is saját könyvelőirodám van, soha nem mondom, hogy vállalkpzó vagyok. Könyvelő vagyok. A fodrászom fodrász, a kozmetikusom kozmetikus, az autószerelőm meg autószerelő.

Egyszerűen senki az ügyfeleim közül sem mutatkozik be úgy, hogy Rozi vagyok, vállalkozó. Ezt max az mondja, aki hazudik. Pl te.

tegnap 12:14
 36/51 A kérdező kommentje:

Élőben, másoknak elmondom, mit dolgozom.

De egy anonim oldalra nem fogom kiírni, hogy bárki felismerjen.

(Egyébként, olvasgattam a témában itt, RENGETEGEN írták, hogy vállalkozók, vagy vállalkozóként dolgoznak. Azért, mert a kérdés tekintetében teljesen irreleváns, hogy én most éppen mit dolgozom. Röviden: semmi közöd nincs hozzá.)

tegnap 12:16
 37/51 anonim ***** válasza:
98%
Irigylem azt a rezidenst, aki az ügyeletek mellett hétköznap vacsorázgatni jár, mert ennyi energiája van.
tegnap 12:22
 38/51 A kérdező kommentje:

You must be fun at parties.

(Ételrendelést is írtam. De tudom, úgyis hazudok, és most épp az jön, hogy a párom nem is klinikán dolgozik.)

tegnap 12:23
 39/51 anonim ***** válasza:
98%

Nem azért "tesznek màglyára", mert tehetős vagy, hanem mert álszent módon adod itt a naiv, buta kislányt, aki jaj de retteg attól, hogy nem lesz 27. cipőre pénze.

És közben nem is a gyerekvállalásról írsz, csak szövöd a sztorit tovább éd minden kommentedben arról írsz, mennyi pénzed van.

Ha nem kamu, nem itt kell valaszt keresned az átlagemberek között, hanem egy pszichológusnál, mert nekünk nincs ilyen kontrollálhatatlan "konzumidiotizmusunk"-jellegü betegségünk, hogy azon parázzunk, mi van ha gyerek mellett nem telik Dior-táskára meg naponta étteremre, így releváns valaszt sem kaphatsz itt. Kb. mintha kleptomániásként kérdeznéd, hogy mi mért nem lopunk a Dm-ben, arra is csak annyit mondhatnánk, hogy mert nincsenek ilyen késztetéseink, és kész, ahogy 20 cipőre sem egy szezonban, így nem stresszelümk ezen.

A szüleimkröl meg leváltunk, arra sincs igenyünk, hogy 300 ezres cuccokért puncsoljuk őket, mert mentálisan egészséges emberként egyébként sincs igényünk 100adik kacatra, sőt, mivel gyerekeink vannak, már arra id figyelünk, milyen bolygót hagyunk itt, ezért nemhogy nem vásárolunk össze mondent sz*rt, még arra is figyelünk, hogy kevesebb szeméttel gazdagítsuk a világot (neked ez nyilván nem szempont, ennyire sosem lesz fontos a gyereked).

Szóval 99%, hogy kamu a kérdes, ha nem, akkor pszichológusnál kérdezősködj, hogy miert nem bìrsz felnőni, anyádékról levalni, mi okozza a kényszeres vásárlásmániát, és akkor házha a gyerekednek nem ilyen beteg mintát adsz tovább

tegnap 12:28
 40/51 anonim ***** válasza:
97%
Keress gazdagabb pasit, vagy zavard el külföldre, sokkal több fizuért!
tegnap 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!