Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szorongás a pénz miatt, ha a...

Szorongás a pénz miatt, ha a gyerekről van szó? Hogyan győzhető le?

Figyelt kérdés

Párommal kisbabát szeretnénk a 2-3 éven belül (nyáron lesz az esküvőnk, utána igazából nem lenne baj már, ha jönne, pocakos menyasszony nem szívesen lennék). De sokszor, ha erre gondolok, elfog a szorongás, hogy anyagilag biztos belefér-e?

Ami hülyeség valahol, mert magasan az átlag felett élünk. Nem dicsekvés vagy felvágás, de erről szól a kérdésem, így leírom: kettőnk bevétele havonta 1,8-2 millió Ft, mind a kettőnknek van lakása (Budapest) és van két autónk és neki egy motorja. Hitelünk, kölcsönünk nincs.

Ő a rezidensképzését végzi, tehát a fizetése emelkedni fog. Én vállalkozóként dolgozom.

Más kevesebbre is vállal akár 2-3 gyereket is, de bennem ott van, hogy mi lesz, ha valami elcsúszik és megszorulunk anyagilag? Mind a kettőnk családja olyan, hogy segítenek, kérés nélkül is, de úgy érzem, hogy szülőként már ciki lenne apáéktól kérni, mert kell ez, vagy az...

tegnap 09:45
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
100%

Az anyagi helyzeteteket olvasva ez annyira irreális szorongás, hogy kizárólag pszichológus tudná rendbe hozni.

Addig ne vállalj gyereket, amíg ezt nem hozod rendbe. A szorongásod ugyanis áttevődhet a gyerekedre és őt félted majd hasonlóan irreálisan. Amivel teljesen tévútra mehet a gyerekkora és egy boldogtalan, pszichiátriai problémákkal küzdő felnőtt lenne belőle. Remélem, ezt te sem akarod.

tegnap 09:49
 2/51 A kérdező kommentje:
Azért ha összejön a baba, emiatt nem fogom elvetetni, remélem megérted. :D
tegnap 09:51
 3/51 anonim ***** válasza:
99%
Oké, de mihamarabb lépned kéne, hogy ne tedd őt tönkre. Ezt meg te értsd meg.
tegnap 09:53
 4/51 anonim ***** válasza:
98%

"Azért ha összejön a baba, emiatt nem fogom elvetetni, remélem megérted."

Tehát kérdésed csak provokáció. Álmaid bevételét írtad le.

tegnap 10:08
 5/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem próbáld meg reálisan látni az anyagi helyzeteteket. Ekkora jövedelemre "finom" kifejezés, hogy átlag feletti, gyk. a magyar társadalom felső 1-2%-ban vagytok, ráadásul a meglévő vagyonotok is hitementes, amit nagyon kevesen mondhatnak el magukról.

Más párok nyakig eladósodva vágnak bele a gyerekvállalásba, nektek még ez sem kell, ráadásul, hogyha összekötöztök, az egyik lakást ki is lehet adni, ami tovább növelheti a jövedelmeteket.

Nagyon sok minden miatt lehetne szoronganod a gyerekvállalással kapcsolatban, csak pont nem az anyagiak miatt, különösen, hogyha családi segítségre is számíthattok.

tegnap 10:11
 6/51 A kérdező kommentje:
Semmi nem provokáció, de nem ez fog megakadályozni minket a gyerekvállalásban, hogy néha ez rám jön. Úgy gondolom, reflektálhatok bármire, nem?
tegnap 10:11
 7/51 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk havi 200-nál többet nem adnak senkinek. Hú, egy ilyen fizuval nem tudom mit kezdenél. 😂
tegnap 10:14
 8/51 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mibol fakad a bizonytalansagod, de meg kene talalni az egyensulyt. Nem kell olyan nagy labon elni, ami hosszabb tavon nem fenntarthato, erdemes sporolni es akkor ha baj lesz, lehet ahhoz nyulni.

Ha most ezt a penzt ketten mind felelitek havonta, akkor nyilvan ez gyerekkel nem fog mukodni. Ez a baj igazabol?

De van ott auto, motor, 2 lakas.

Nem tudom miert nekem kell ezt lerini, de ha minden kotel szakad, eladjatok. Erre miert nem gondolsz? Valami itt biztos nem kerek, ha eszedbe nem jutna kicsit kevesebbol elni, kevesebb szart birtokolni, rogton futnal apucihoz :D

Na mindegy. Ne legyen igy, en nem kivanom, csak nektek aztan tenyleg boven volna mibol gazdalkodni, igy nem tudom mi van a hatterben,ami miatt ennyire rettegsz.

tegnap 10:18
 9/51 anonim ***** válasza:
100%

Vsz furcsa, hogy pont az anyagiak miatt szorongsz a gyerek esetén. Lehet, hogy a nevelésed, v a jelenlegi életed alatt olyan nagy hangsúlyt kaptak az anyagiak, a materialista gondolkodásmód, hogy az anyagi jólétnek aránytalanul nagy hangsúlyt adsz az életedben?

Tkp milyen gondolatok vannak ezzel kapcsolatban a fejedben? Hogy nem tudsz majd mindent megvenni a gyereknek? Vagy hogy nem tudtok a gyerek miatt pl. naralni, szórakozni menni? Vagy, hogy mi lesz, hogyha a te jövedelmed lecsökken a gyerek miatt?

Ezeket gondold át magadban.

tegnap 10:18
 10/51 anonim ***** válasza:
98%

"Semmi nem provokáció, de nem ez fog megakadályozni minket a gyerekvállalásban, hogy néha ez rám jön."

Akkor mi a kérdés?

Szorongj, ha jól esik, és szerinted ez egészséges :)

tegnap 10:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!