Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hallottál már ekkora butaságot?

Hallottál már ekkora butaságot?

Figyelt kérdés
Hétvégén látogatóba megyünk olyan családhoz, ahol 8 hós gyerek van. Általában, ha ilyen helyre megyünk pelust, üveges kaját, gyümölcsöt szoktunk vinni. Kérdeztem az anyukát mit eszik most a baba? Erre válasz: csak házi kosztot és a HIPP márkájú üvegesekből csak gyümölcsöset. Kérdeztem, hogy Kecskeméti, Univer nem jó? Válasz: Nem, csak a HIPP-et eszi meg a gyerek. Most komolyan ilyen hülyének néz? Honnan tudná az a gyerek, hogy nem a legdrágább pépet kapja? Anyuka amúgy is ilyen, "mi csak coca colát iszunk és Pick szalámit eszünk" típus, de az azért meredek, hogy szemrebbenés nélkül beközli, hogy csak a legdrágább dolog felel meg nekik. Nem azzal a pár forint plusszal van bajom, hanem a hozzáállással. Meg, hogy ilyen hülyének akar nézni, hogy a gyerek csak azt eszi meg.
jan. 29. 18:55
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Nem az összeggel van bajom, hanem a hozzáállásával, de ezt már írtam is
jan. 29. 19:45
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha azzal indokolta volna, hogy abban nincs hozzáadott cukor, akkor miért szidnád? Hogy milyen finnyás ősanya, semmi baja nem lenne a babának egy kis cukortól?

Egyáltalán létezne számodra elfogadható válasz?

Amúgy minek kérdezted egyáltalán, ha nem fogadod el a választ, és szerinted úgyis mind ugyanolyan?

Vittél volna, amit gondolsz, és kész, max. továbbadják.

(Amúgy én ha ajándékba viszek valamit, akkor biztos nem a leggagyibb, legolcsóbb cuccot választanám alapból sem... de te biztos olyan vagy, mint a keresztszüleim, akik anno rendszeresen "örvendeztettek meg" Katica tortabevonóval, pedig volt pénzük rendesen 😀)

jan. 29. 19:53
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Itt csak a te hozzáállásoddal van baj, de azzal nagyon.
jan. 29. 19:53
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mi baj van az anyuka hozzáállásával. Tudja, hogy melyik ételt fogadja el a gyerek és olyat kért. Veled szemben az nem lenne fair, ha tudná, hogy melyiket nem eszi a gyerek és mégis azt kérné tőled kibaszásból, hogy olyasmire költsél, amit kidobnak majd. A Hippet eszi a gyerek, akkor azt. Nem hiszem, hogy az anyja pár hónapos korában meg tudta volna győzni, hogy a drágábbikat kérjed majd mindenből, szívem. Nincsene ezzel a hozzáállással semmi baj. Ha valami nagyon drága kis ruhát kérne, azt feleslegesnek tartanám, mert egy hónap múlva kinövi. De egy étel...
jan. 29. 20:07
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Több mint 20 hozzászólásban írják azt, hogy a te hozzáállásoddal van a baj, de te még mindig nem akarod elfogadni, hogy a gyerek lehet tényleg csak azt eszi meg..akkor minek kérdezed itt a népet, ha úgyis mindegy mit írnak?!
jan. 29. 20:30
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én meg például a pelenkával vagyok úgy, hogy a legdrágább vált be a legjobban, a pampers pants, így én csak azt szoktam rendelni. De nem hiszem, hogy ettől sznob vagyok :D egyszerűen ezt szeretem. Vannak olyan dolgok, amikből az ember szereti megfizetni a minoseget. De másból meg lehet, hogy az olcsóbbat preferalom. Ez olyan, hogy sokan a pampersre is esküsznek, hogy sz@r, de például amit meg sokan dicsérnek, mondjuk DM saját márkás pelus, nekem az a közelébe se ért a pampersnek.🤷 Viszont például ruhából meg nekem az olcsóbb sokszor sokkal jobban beválik, mint a drágább, másnak meg fordítva. ez ilyen, nem vagyunk egyformák. Az én gyerekem nem ette meg amúgy a hippet, de ha az övé azt szereti, azzal nem tudsz mit csinálni.
jan. 29. 20:32
 27/47 anonim ***** válasza:
95%
Nem csak a marketing miatt a hipp a legdrágább, hanem mert jó minőségű. Javaslom, hogy és egyszer ülj le, és kóstold meg őket. :D A hippnek olyan íze van, amit egy felnőtt is meg tudna enni desszertként, a Rossmannosnak meg mint a cukrozott takonynak. Nekem is csak a hippet ették meg a házi koszton kívül, pedig próbálkoztam olcsóbbakkal. És egy 8 hónaposnak is van ízlése, sőt egy kisebbnek is. Babák a tápszerek közt is válogatnak. Az egyéni inkább éhenpusztult, minthogy megigyon mást, mint a Beba Suprem Prot. Fogyott a tejem drasztikusan, próbálunk mindent, de inkább éhezett, minthogy megigya a Milumilt. Aztán megtaláltuk a Bebát, és azt itta. Úgyhogy még nem is arról van szó, hogy a Bebához lett szoktatva, 5 hónapig anyatejes volt.
jan. 29. 20:37
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nekem pl Ausztriából kellett hozatni a tápszert újszülött-koromban mert bármelyik mástól képtelen voltam hízni.

Ha anyámék ezen hisztiztek volna, nagyjából kéthónapos koromban meghalok.

jan. 29. 20:43
 29/47 Bogica0616 ***** válasza:
93%
Az enyém sem az univert sem a kecskeméti kaját nem eszi meg. A Rossmanosnál csak a gyumist a Hipp bébiételből eszik meg kb bármit. A házi kosztot csak néha. Pelusbol barmeik jó. Kérdező veled van a gond. Nekem is feleslegesen hoznál Márka Colát nem innám meg, csak a coca- Colát. Had döntse már el mindenki, hogy mit ad, vagy mit fogad el a gyereke. Vigyél popsi törölt vagy pelenkát.
jan. 29. 20:50
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem nagyjából válogatás nélkül mindenfajtát elfogadott. De az elején főleg a Hippet vettem, mert figyelni kell az összetevőket is.

De ettől függetlenül én is tudom, hogy nem minden baba egyforma, nem minden baba jó étvágyú, nem egyformán szívesen esznek meg bármit.

Ha már voltál olyan kedves megkérdezni mit szeret a gyerek, akkor ne háborodj fel a válaszon, csak azért mert mondjuk neked drága. Érthető hogy frusztráló ha valaki rosszabb anyagi helyzetben van, de akkor vigyél csak 1 üveggel, ne ötöt vagy vigyél inkább játékot, ami neked belefér anyagilag.

De ha amúgy sem szimpatikus az anyuka, akkor lényegtelen is mit mond, utálhatod bármiért ezen kívül is.

jan. 29. 21:36
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!