Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell ennyire negatívnak...

Miért kell ennyire negatívnak lefesteni az anyaságot?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon mást sem olvasni, csak azt, hogy szívás az egész, mindenki visszacsinálná.

Egy másik kérdéshez írt válasz is, ma:

Lehet ,hogy átvertek téged, és azt gondolod, hogy egy rózsaszín cukormázas tündibündi a babázás,hát a lóf...aszt.Egy pisiskakás,visítva sírós,hányásos,éjszakázós,hónapokig/évekig nem alvós,0/24es meló,ami közben életben kell tartani a jövevényt.

Van egy 2 éves lányom, visítva sírás nagyon nagyon ritkán van, az most már inkább hiszti. Babakorában szinte sosem volt, maximum, ha nagyon éhesen ébredt és nem kapott azonnal enni. Éjszakázni sem kellett vele, 3 hetes korától 20:00-tól reggelig alszik, sokszor 9-ig is akár. Pisiskakás, hát nyilván, szerintem ez nem nagy meglepetés annak, aki babát vállal. De pl. a balesetek elkerülésére is vannak szuper trükkök, nálunk összvissz kétszer volt olyan gond, hogy át is kellett öltöztetni.

Igen, teljes munkaidős állás az anyaság, de én sokkal kevésbé vagyok most fáradt, kialvatlan, mint pl. egyetemistaként, vagy dolgozó nőként. Az újszülött időszak teljesen rózsaszín babaillat volt, úgy gondoltam, annál jobb nem lehet már. De ahogy nő és nyílik ki neki a világ, fedez fel mindent, még jobb minden, mint az elején.

Én nagyon féltem az anyaságtól, főleg, mert engem is riogattak, hogy oda lesz az életünk, onnantól sem szórakozás, sem kikapcsolódás. Konkrétan több időm jut a barátnőkre, családtagokra is, mint a gyerek előtt. Utazni is többet utazunk. Lettek hobbijaim, havonta 2-3 könyvet elolvasok. 1,5 éve hetente 3-szor sportolok, korábban még a heti 2-re is nehezen vettem rá magam.

Sokkal összeszedettebbnek és teljesebbnek érzem magam, tényleg, mintha a kirakó utolsó darabja is a helyére került volna.

jan. 18. 21:22
 81/95 anonim ***** válasza:
83%
Tele van a gyk is olyan kérdésekkel, hogy miért nem alszik ,miért sír, miért így eszik, miért mondta,hogy nem... 99%-ra az a válasz,hogy így viselkedik egy normális gyerek, csak a sok unikornisos, csillámpónis előadás után szegény anyáknak erről fogalma sincs.
jan. 20. 21:54
 82/95 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen gyereked dobott a gép.

Nekem a 2 lányom tündéri, éjszakákat végigalvós volt. Akkor én sem értettem mi ebben olyan borzasztó.

Aztán megszületett a fiam. Komolyan mondom, ha ő lett volna az első gyerekem, soha a büdös életbe több gyereket nem vállaltam volna!

Őt nem lehetett kb ott hagyni 10 percre sem mert rögtön nyekergett. 1,5 éves koráig minden egyes nap, éjjel-nappal max 20 perceket aludt. A végén már a végkimerülés szélén azon gondolkodtam, hogy inkább kiugrom az ablakon de ezt nem bírom tovább. Nyilván végigjártuk az orvosokat a nemalvás miatt, azon kívül, hogy idegrendszeri éretlenség, semmi baja nem volt. Maga a kénköves pokol volt minden napot csak túlélni. Túl sok mindenre nem is emlékszem abból az időszakból, csak fényképek vannak róla :D

Utána lett egy fülgyulladása, akkor napokig egy percet nem aludt szinte, majd kapott Cataflam cseppet, akkor aludt egyben kB 4 órát de nekem ez maga volt a megváltás. Utána kezdett hosszabban aludni valamivel, majd 2 éves korában már sikerült elérni az átlag csecsemő keléseket ami 2-3x van egy éjszaka. Közben visszamentem dolgozni is. Most 3 és fél éves, még mindig nem alussza át az éjszakát, főleg ha beteg, 6-7x is sír éjjel, de már könnyebb.

Emellett agresszív sokszor meg dobál stb nagyon nehéz vele, a lányok nem voltak ilyenek.

Ebből is látszik, hogy nem mindegy milyen az a gyerek.

jan. 21. 10:17
 83/95 anonim ***** válasza:
81%
Engem tudom, hogy meghaladna a feladat, nem is akarok gyereket, SOHA.
jan. 21. 10:20
 84/95 anonim ***** válasza:
100%

82: "ha ő lett volna az első gyerekem, soha a büdös életbe több gyereket nem vállaltam volna!"

Ha vigasztal, az öcsémre is ezt mondta anyu. Azt hitte, hogy 3 gyerek után már ért valamit a gyerekneveléshez, de az öcsém bebizonyította, hogy még mindig van mit tanulnia. Aztán ahogy iskolás lett, több intője, bukása, csonttörése stb. volt neki egyedül, mint hármunknak együttvéve. A szüleim a teljes kétségbeesés szélén voltak. Aztán rájött, mi érdekli és elkezdett tanulni, 18 évesen. Egyébként egy okos, segítőkész valaki.

Ha a szüleim megálltak volna 3 gyereknél, most verhetnék a mellüket, milyen jól értenek a neveléshez... biztos a negyediknél már elfelejtették, hogy kell ;). Megjegyzem: egyéni minőségi idő valahogy mindig jutott ránk.

jan. 21. 15:05
 85/95 anonim ***** válasza:
Tenyleg, milyen sok embernel olvastam ezt itt, hogyha a “nehezebb” gyereke szuletett volna elobb, nem lettek volna kovetkezoek.
jan. 21. 15:22
 86/95 anonim ***** válasza:
Nekem az első is nehéz volt. Utána ez volt az érvem,hogy még egyszer ilyen rosszalvó, betonakaratú, energiabombát nem lehet szülni. Hát lehetett, sőt. Még 2x. Most a 3.nál már tudom, hogy ha lesz 4.akkor én ott végkimerülésben meg is halok.
jan. 21. 15:41
 87/95 anonim ***** válasza:

De sokszor,amiket itt olvadok anyáktól problémákat, az nálunk cél, nem gond. Szóval valószínűleg a tűréshatárom is máshol van már.

Utolsó voltam.

jan. 21. 15:43
 88/95 anonim ***** válasza:
#86 akkor minek akartok negyediket ?
jan. 21. 15:58
 89/95 anonim ***** válasza:

Attól,hogy nem alszik, meg nem sarokban puzzleözős típus még szeretjük, imádjuk. Hidd el jobban tudjuk,hogy mire vállalkozunk, mint sok más anya, akinek hirtelen egy elevenebb gyereket dobott a gép.

Egyébként nem akarunk 4.et, de nem emiatt, hanem mert már elmúltam 40.

jan. 21. 16:05
 90/95 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy nem alvó tasman ördög vérmérsékletű kisembert dobott a gép. Két éves lesz lassan. Sokszor nem tudom hogyan vagyok még életben. Amióta jár azóta még egy pohár vizet is kihívás meginni. Anyósom elmondása alapján férjem volt ilyen. Én meg minta eszik alszik baba. Segitsegem nincs,messze lakunk nagyszuloktol,na meg ő hatodik unoka,annyira már nem nagy szám nekik. Férjem fürdetésre ér haza. Azelőtt imádtam olvasni,edzettem sok hobbim volt. Most meg... a nevemet tudom még. Szeretem,imádom,de egy gyerek eleg.fel is kell nevelni. Azt mindenki jobban tudja mit hogyan kellene csinálni,meg tudja kerdzeni mikor lesz testevr de azt nem hogy mit segítsen. Pedig ha már jogot képez a beleugatasba akkor ki is veheti a részét a munkából is. .

Na fel is ébredt,ma is sikerült egész húsz percet aludnia délután.

jan. 21. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!