Miért kell ennyire negatívnak lefesteni az anyaságot?
Itt az oldalon mást sem olvasni, csak azt, hogy szívás az egész, mindenki visszacsinálná.
Egy másik kérdéshez írt válasz is, ma:
Lehet ,hogy átvertek téged, és azt gondolod, hogy egy rózsaszín cukormázas tündibündi a babázás,hát a lóf...aszt.Egy pisiskakás,visítva sírós,hányásos,éjszakázós,hónapokig/évekig nem alvós,0/24es meló,ami közben életben kell tartani a jövevényt.
Van egy 2 éves lányom, visítva sírás nagyon nagyon ritkán van, az most már inkább hiszti. Babakorában szinte sosem volt, maximum, ha nagyon éhesen ébredt és nem kapott azonnal enni. Éjszakázni sem kellett vele, 3 hetes korától 20:00-tól reggelig alszik, sokszor 9-ig is akár. Pisiskakás, hát nyilván, szerintem ez nem nagy meglepetés annak, aki babát vállal. De pl. a balesetek elkerülésére is vannak szuper trükkök, nálunk összvissz kétszer volt olyan gond, hogy át is kellett öltöztetni.
Igen, teljes munkaidős állás az anyaság, de én sokkal kevésbé vagyok most fáradt, kialvatlan, mint pl. egyetemistaként, vagy dolgozó nőként. Az újszülött időszak teljesen rózsaszín babaillat volt, úgy gondoltam, annál jobb nem lehet már. De ahogy nő és nyílik ki neki a világ, fedez fel mindent, még jobb minden, mint az elején.
Én nagyon féltem az anyaságtól, főleg, mert engem is riogattak, hogy oda lesz az életünk, onnantól sem szórakozás, sem kikapcsolódás. Konkrétan több időm jut a barátnőkre, családtagokra is, mint a gyerek előtt. Utazni is többet utazunk. Lettek hobbijaim, havonta 2-3 könyvet elolvasok. 1,5 éve hetente 3-szor sportolok, korábban még a heti 2-re is nehezen vettem rá magam.
Sokkal összeszedettebbnek és teljesebbnek érzem magam, tényleg, mintha a kirakó utolsó darabja is a helyére került volna.
De, értem.
Viszont az nem segítség egy várandós kismamának, ha közlik vele, micsoda pokol vár rá. Mert pl. én ebből a pokolból semmit nem érzékeltem, és igen, zavart volna, ha ennek ellenére előtte azt hallgatom hónapokig, hogy hű de sz-r lesz nekem.
Ahha 😂 értem
Tehát csak a szépet meg a jót lehet előadni..
Nagyon gáz pont egy nőtől ilyet olvasni.
Elég volt a csendből. Nők milliói mai napig nem képesek gyógyulni a hozzád hasonló felfogás miatt.
Hát nem, ha nem tetszik neked kell tovább görgetni. Jogos van nem felvenni más negatív dolgát, de nincs jogos csendre inteni.
Nekem a lányom kinyirta az idegeimet amikor kisbaba volt .
3 hónapos koráig szó szerint rajtam élt, nem lehetett letenni .
Utána olyan nyugodt lett, hogy el sem hittem, hogy ugyanaz a baba aki előtte volt
Később sem voltak hisztik, nem volt dackorszak.
Aztán megszületett a fiam.
4 hónapos koráig álom baba volt, utána beütött a rossz, és mint aki megbolondult
Egy éves koráig alig aludt, ordított ha nem voltam a közelben.
Egy éves korában visszavaltott, elkezdett aludni rendesen stb.
Most 3 éves lesz, és egy tündéri kisfiú
Hisztik nincsenek, egyenlőre nincs dackorszak sem.
Nekem kijutott minden a két gyerek által
Ha valaki kérdezi ugyanígy elmondom mint most neked
Ettől nem hinném, hogy ijesztgetek mást, csak elmondom nálunk hogy volt
Ja, és hozzátenném, igen, mindkét gyerek nemalvos korszakában azt mondtam, hogy minek kellett ez nekem?
Ettől nem hiszem, hogy olyan rossz lennék.
#23 vagyok, bocsi, előbbi is én voltam, csak elírtam.
#24 te is belerugsz azokba akik ki merik mondani az igazat.
A te dolgod ha felveszed más negatív dolgát 🤷 lehet ám elengedni, és szimplán nyugtázni, Julinak rossz volt, de ez nem törvényszerű , hogy nekem is így lesz.
Vagy , de jó, hogy Juli felhívta valamire a figyelmem így nem ér meglepetésként..
Nézőpont és felfogás kérdése.
Azért az valahol szörnyű, hogy olyan embereknek van szavazati joga, akik reklámokból tájékozódnak🤦🏽♀️
Nem, véletlenül se hallott még soha senki a gyerekvállalása előtt éjszakakat átordító babákról, vagy hogy egy 2 hónapos se teszi magát tisztába stb. Így van, én is csak 40 évesen tudtam meg.
Ja, nem. Csak az ember szereti azt képzelni, hogy az övé nem olyan lesz. Vagy bejön, vagy nem. De ne más legyen már a hibás, mert nem készítette fel őt, hogy az ő babája pont nehez eset lesz. Mindenkinek benne van a pakliban, ha nem tetszik, ne vállaljon gyereket, vagy forduljon jóshoz és ott reklamáljon utólag.
“ Akkor én biztos a reklámból kilépő hamis médiakép vagyok.”
Nem, te mázlista vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!